-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,30% 0,02
-
GRAM ALTIN
6269,74% -2,39
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Vali Varol gazetecilere deprem konutlarını gezdirdi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İndere kalıcı deprem konutları bölgesine bir basın bilgilendirme gezisi düzenledi.
Vali Varol İndere şantiye alanındaki farklı lokasyonlarda araçtan inerek, tamamlanan ve yapımı devam eden kalıcı deprem konutları projesi, altyapı ve çevre düzenlemeleri ile sosyal donatılara ilişkin detayları paylaştı. Vali Varol, TOKİ ve Emlak Konut yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdiği incelemelerde, projenin Türkiye’nin en büyük şantiye alanlarından biri olduğunu belirtti ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
"16 Bin 467 Konutluk Dev Proje"
Vali Varol, İndere’deki kalıcı konut projesinin toplam 16 bin 467 konuttan oluştuğunu ve bu kapsamda inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Bölgenin büyüklüğünü vurgulayan Vali Varol, şu bilgileri verdi:
“Burası Türkiye’nin en büyük şantiye alanlarından biri. Toplam büyüklüğü 5 milyon metrekare, yani 5 bin dönüm. Bunun 2 milyon metrekaresi, yani 2 bin dönümü, inşaat alanı olarak ayrılmış durumda. Bu alanlarda konutların yanı sıra ticari alanlar, kamusal hizmet alanları, okullar ve sağlık tesisleri de yer alacak.”
Proje kapsamında şimdiye kadar İndere bölgesinde 11 bin 563 konutun kurasının çekildiğini belirten Vali Varol, Adıyaman genelindeki toplam kura rakamının 24 bin 625 olduğunu söyledi. Deprem bölgesi genelinde ise yılsonuna kadar 200 bin konutun kurasının çekileceğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın yılsonuna kadar 200 bin konutun kurasını çekme ve teslim etme taahhütleri var. Bu kapsamda Adıyaman’daki kura çekim sayısı da önemli ölçüde artacak. Ay sonuna kadar en az iki kura çekimi daha gerçekleştireceğiz ve belki de vatandaşlarımıza büyük bir sürpriz yapabiliriz.”
"Modern Yaşam Alanları"
İndere’de inşa edilen konutların özelliklerini anlatan Vali Varol, tüm dairelerin 3+1 ve 106 metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. Projenin sadece konutlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşam alanlarıyla zenginleştirildiğini belirten Varol; "Konutlarımız çok iyi bir mimariyle hazırlandı. Dairelerimiz geniş ve her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlandı. Peyzaj çalışmaları, park alanları, yetişkinler ve çocuklar için spor alanlarıyla destekleniyor. Projemiz tamamlandığında burası 60 binin üzerinde nüfusu barındıran, okulları, sağlık tesisleri ve ticari alanlarıyla modern bir yaşam merkezi olacak.” şeklinde konuştu.
Vali Varol, İndere’nin Adıyaman’ın kuzeyinde yer almasının iklim açısından avantaj sunduğunu da dile getirdi. Bölgenin belirli bir rakımda bulunmasının, sıcak iklim koşullarında ferah bir yaşam alanı sunacağını belirtti. Ulaşım konusundaki çalışmalara da değinen Vali Varol, şunları söyledi: “Bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak için doğu ve batı girişlerine ek bağlantılar yapıldı. Şehirle entegrasyonu sağlamak adına Kuzey Çevre Yolu’na ulaşacak bağlantılar bile düşünüldü. Bu çalışmalarla ulaşım altyapısı tamamen hazır hale getirildi.”
Vali Varol, projenin yaz aylarında tamamen bitirilerek vatandaşların yeni konutlarına taşınmasının hedeflendiğini ifade etti. Örenli bölgesindeki gibi düzenli ve modern bir yaşam alanı oluşturacaklarını belirten Vali Varol, “İnşallah yaz aylarında İndere bölgesi tamamen faaliyete geçecek ve vatandaşlarımızın konforlu bir yaşam sürmesi sağlanacak” dedi.
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan: ‘İş başvurularının adresi İŞKUR mu, AK Parti İl Başkanlığı mı?’
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Gaziantep’te Su Faturası Tartışması: CHP İl Başkanı Vakkas Açar: “Vatandaş su faturasını ödeyemez hale geldi”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Cemiyeti Mayer Klinik’te indirimli hizmet alacak
Adıyaman’da öğrenciler AKEM’de başarıyı yakalıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da APP plaka yoğunluğu: Vatandaşlar ceza yememek için plaka değiştiriyor - Videolu Haber
Akaryakıt fiyatları! 26 Mart Perşembe 2026 Bugünkü benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
AL GHARIYAH Projesinde Yeni Aşama: Denize İniş Gerçekleşti
İHD Adıyaman Şubesi’nden hasta mahpus Mehmet Emin Çam için acil çağrı - Videolu Haber
Kültür ve Sanat Yarışmaları İl Finalleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ses Yarışması Tamamlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında sel hasarı onarılıyor
Alitaşı Mahallesi Muhtarı İlik'ten ‘moloz’ Tepkisi: ‘Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz’
ASAL Araştırma’dan ‘milletvekili seçimi’ anketi: AK Parti %34,6 ile ilk sırada
Adıyaman’da güvenlik ve asayiş tablosu açıklandı: 362 aranan şahıs yakalandı - Videolu Haber
Altında Son Durum:26 Mart 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman’a 100 Yataklı Devlet Hastanesi Müjdesi! İhale süreci tamamlandı
CHP’li Milletvekili Akay’dan AK Parti’ye ‘vergide adalet’ tepkisi
Kahta Belediyesi’nden yaz öncesi dere temizliği
Adıyaman hava durumu nasıl?27-28 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasında 513 bin kilo verildi
Kahta’daki TOKİ Konutları’nda yağış krizi: Bodrum katları lağım bastı - Videolu Haber
ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Yükleniyor



