-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu: 'Hayati tehlikesi giderek artıyor'
Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan TBMM Grup Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Hastane yetkilileri, Önder'in hemodinamik stabilitesinin korunmasına rağmen nörolojik durumunun kötüleştiğini belirterek, “Nörolojik açıdan içinde bulunduğumuz tablo giderek bozulmaya başladı. Bu nedenle başka bir kırılma noktasına gelmiş durumdayız. Hastamızın beyin refleksleri azaldı ve beyin ödemi devam etmektedir. Kendisinin beyin kan akımı mevcuttur ancak tüm bu bulgular hayati tehlikesinin giderek arttığını ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
"Nörolojik Bulgularda Kötüleşme Var"
Doktorlar, ilk günlerde kalp problemlerinin ön planda olduğunu, ancak son günlerde nörolojik sorunların ağırlaştığını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Hastamızda beyin reflekslerinde ciddi bir azalma mevcut. Hem klinik muayenelerde hem de elektrofizyolojik testlerde reflekslerde cevapsızlık hali belirginleşti. Beyin ödemi devam ediyor ve beyin şişmiş vaziyette. Beyin ölümü bulguları henüz yok ancak nörolojik durum giderek kötüleşiyor" denildi.
"Temkinli Bir İyimserlik İçindeyiz"
Açıklamada, hastanın kalp ve akciğer fonksiyonlarında belirli bir denge sağlandığı, ancak nörolojik kötüleşmenin akciğerlerde de bazı komplikasyonlara yol açtığı bilgisi paylaşıldı. Akciğer ödemi yaşandığı, entübasyon tüpünde oluşan kanamanın ise durduğu belirtildi. Doktorlar, şu an için vücudun oksijenlenmesi ve dolaşımında bir problem olmadığını, enfeksiyon riskine karşı dikkatli bir şekilde takip yapıldığını vurguladı.
Önder’in herhangi bir uyutucu ilaç kullanılmadan 8 gün boyunca takip edildiği ve bu süreçte uyanma ya da reflekslerde bir ilerleme kaydedilmediği bildirildi. Hastane yetkilileri, "Bir mucizeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yoğun bir tedavi süreci yürütüyoruz. Ancak şu aşamada ilerisi için bir beklenti belirtmek mümkün değil" açıklamasında bulundu.
Florence Nightingale Hastanesi yetkilileri, Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini ve düzenli bilgilendirme yapacaklarını duyurdu. Doktorlar, tedavi sürecinde sabır gerektiğini vurgularken, kamuoyundan da anlayış ve sabır beklediklerini ifade etti.
Kilis Valisi Gaziantepli yatırımcıları OSB’ye davet etti
İbrahim Halil Aydın: ‘Tıp Bayramı aynı zamanda mücadele günüdür’ - Videolu Haber
Sağlık-Sen Adıyaman’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Hasan Aytemir: 'Sağlık emekçileri daha çok çalıştırılıp daha az ücret alıyor'
Eski Bakan Yardımcısı Niyazi Acar Yargıtay üyesi oldu
Adıyaman’da depremde yıkılan Saitağa Camii yeniden ibadete açıldı
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Ali Babacan’dan Türkiye’nin barış ve diplomasi vurgusu ve ekonomik eleştiriler
Dr. İsmail Tosun: ‘14 Mart: Tıbbiyeli Hikmet’in Ruhundan Konteynerlerin Karanlığına’
Milletvekili Resul Kurt’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Vali Osman Varol'un 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Dr. Abdulcelil Alpkıray, Kahta’da hemşehrileriyle buluştu
Emeklilerin ikramiye ödemeleri başladı
Adıyamanlılara hafta sonu uyarısı: Yağış geliyor
Adıyaman’da engelli bireyler için iftar programı düzenlendi
Adıyaman Tabip Odası Başkanı Yavuz: ‘Sağlık sistemi hekimleri ve sağlık çalışanlarını tüketiyor’
Nihat Çelik: ‘Türk ve kürt arasına fitne sokmak bölgeyi zayıflatır’
Adıyaman’da 14 Mart Cumartesi günü İftar, Teravih, Sahur vakti ne zaman?
14 Mart Cumartesi altın fiyatları güncellendi
İndere’de Sosyal Tesisin temeli atılıyor: Vali Varol incelemelerde bulundu
Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
İndere Yaşam Alanı’nda sosyal tesislerin inşaatı başladı
Sümerevler Mahallesi’nde altyapı yenilendi: Üstyapı bayrama kadar tamamlanacak - Videolu Haber
Hayırsever Sümeyye Şafak’tan Adıyaman’da K-1 Konteyner Kent’te Ramazan yardımı - Videolu Haber
Fidan Karakuş: ‘Fedakar sağlık çalışanları hak ettikleri şartlara kavuşmalı’
Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Adıyaman’da Dünya Kudüs Günü’nde basın açıklaması yapıldı
Şehit aileleri ve gaziler iftar programında bir araya geldi
Genç Nesiller Derneği’nden 'gençlik ve proje' odaklı iftar buluşması - Videolu Haber
Kahta’da sosyal sorumluluk projesi: ‘Bir sınıf, bir aile’
Yükleniyor



