-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
SANKO Sanat Galerisinde karma sergi
Ressam Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri SANKO Sanat Galerisi’nde sanatsever ile buluştu.
Aysel Kul, tual üzerine yağı boya tekniğiyle yaptığı 16 eserinin sergide yer aldığını belirterek, “Bu sergi farklı ruh halleri ve yaşanmışlıkları yansıtan portrelerden oluşuyor. Yaptığım portreler, geçmiş, an ve gelecekteki varoluşlarını aynı anda hissettiriyor ve bize deneyimlerin evrenselliğini anlatıyor” dedi.
Senem Çınarbaş ise atık kauçuk malzemelerle çalıştığını ifade ederek hayata, topluma ve kadına dair söylemek istediklerini "Bir avuç ses" adlı sergide yer alan 13 eseriyle dile getirdiğini söyledi.
Sanatçılar, eserlerini SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantepli sanatseverler ile buluşturmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ise konuşmasında galerinin 331’inci sergiye ev sahipliği yaptığını anımsatarak bu sergilerde 695 sanatçıyı ağırladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu ile SANKO Park AVM Genel Müdürü Sait Can Gizir, Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını sanatçılara takdim etti.
Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, Ressamlar Ayşegül Bakkaloğlu, Emine Kasap Karakoç, Gül Öztürkmen Demir, sanatseverler ve davetliler katıldı.
Aysel Kul’un “Zamansız Anlar” ve Senem Çınarbaş’ın “Bir Avuç Ses” temalı sergileri, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 4 Ekim 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 arasında gezilebilecek.
Trabzon doğumlu sanatçı, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra uzun süre kendi alanında çalıştı. İlkokul yıllarında başlayan sanata olan ilgi ve sevgisi ağır basarak başarılı yöneticilik kariyerinden vazgeçti.
Başta Doç. Dr. Letafet Mehmedova olmak üzere, Prof. Fuat Acaroğlu ve Ebulfeyz Ferecoğlu gibi farklı sanat görüşlerine sahip eğitimcilerle birlikte çalışarak resim çalışmalarına yön verdi. Avrupa ve Amerika’da sanat müzelerinde araştırma ve incelemelerde bulundu. Aysel Kul, 2012-2024 döneminde üç kişisel sergi açtı, 21 karma sergi ve sanat fuarı ile bir whorkshopa katıldı.
Sanat tarihi araştırmacısı, sanat yazarı ve eleştirmeni Serkan Azeri’nin, “Aysel Kul, insan merkezli ve mistik içerikli resimlerindeki farklı arayışlarından sonra odaklandığı portreler serisinde geçmiş tecrübelerinden getirdiği insan psikolojisine dair yaklaşımını, farklı zaman süreçleri ve bakış açılarını iç içe geçirerek sentezlediği yeni üretimiyle daha modern bir ifade biçimine ulaştırmaktadır” diye tanımladığı sanatçı, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.
Aydın Söke doğumlu sanatçı, 1997 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun oldu. 2018 yılında emekli olana kadar Emniyet Teşkilatında yönetici olarak birçok farklı pozisyonda görev aldı.
Çalışma hayatı boyunca sanatsal çalışmalarını ötelemek zorunda kalan sanatçı 2018 yılından itibaren kauçuk sanayiden elde ettiği dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarım çalışmalarına başladı.
Sanatçı, katı atıkların oluşturduğu çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Karadağ Grup Kauçuk Plastik San. Tic. Ltd. Şti ile iş birliği içinde çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir.
GESAM üyeliğinin yanı sıra Bir Grup İnsan Sanat Platformu (BGİ) ve BRHD üyesi olup ulusal ve uluslararası karma sergilerde yer almıştır.
Çocukluk ve gençlik yılları Ankara, Elazığ ve Tekirdağ’da geçen sanatçı, daha sonra Erzurum ve İzmir'de yaşadı.
“Yaşadığım şehirlerde, insan ve doğaya ait farklılığın ve çeşitliliğinin güzelliklerini gördüm. Bir şehrin kokusu varsa sende ıhlamur, hanımeli, kekik ya da manolya ya da deniz koktuysa ruhuna, kokusuyla birlikte bir renk olduysa zihninde, mesela mavi rüzgarı dokunduysa tenine, sevdan ile birlikte yazıldıysa düşüncelerine, vay haline. Sadece olayların yaşandığı mekan değildir artık orası, hikayenin ana karakteri olmuştur sinsice. Fark ettiğimizde çok geçtir artık memleket yer etmiştir içimize” diyor.
Sanatçı, kişisel yolculuğunda söylemek istediklerini, toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere, yaşadığı coğrafyayla ilgili dert edindiklerini eserleriyle dile getirmektedir.
Hasan Aytemir: 'Sağlık emekçileri daha çok çalıştırılıp daha az ücret alıyor'
Eski Bakan Yardımcısı Niyazi Acar Yargıtay üyesi oldu
Adıyaman’da depremde yıkılan Saitağa Camii yeniden ibadete açıldı
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Ali Babacan’dan Türkiye’nin barış ve diplomasi vurgusu ve ekonomik eleştiriler
Dr. İsmail Tosun: ‘14 Mart: Tıbbiyeli Hikmet’in Ruhundan Konteynerlerin Karanlığına’
Milletvekili Resul Kurt’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Vali Osman Varol'un 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Dr. Abdulcelil Alpkıray, Kahta’da hemşehrileriyle buluştu
Emeklilerin ikramiye ödemeleri başladı
Adıyamanlılara hafta sonu uyarısı: Yağış geliyor
Adıyaman’da engelli bireyler için iftar programı düzenlendi
Adıyaman Tabip Odası Başkanı Yavuz: ‘Sağlık sistemi hekimleri ve sağlık çalışanlarını tüketiyor’
Nihat Çelik: ‘Türk ve kürt arasına fitne sokmak bölgeyi zayıflatır’
Adıyaman’da 14 Mart Cumartesi günü İftar, Teravih, Sahur vakti ne zaman?
14 Mart Cumartesi altın fiyatları güncellendi
İndere’de Sosyal Tesisin temeli atılıyor: Vali Varol incelemelerde bulundu
Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
İndere Yaşam Alanı’nda sosyal tesislerin inşaatı başladı
Sümerevler Mahallesi’nde altyapı yenilendi: Üstyapı bayrama kadar tamamlanacak - Videolu Haber
Hayırsever Sümeyye Şafak’tan Adıyaman’da K-1 Konteyner Kent’te Ramazan yardımı - Videolu Haber
Fidan Karakuş: ‘Fedakar sağlık çalışanları hak ettikleri şartlara kavuşmalı’
Tarihçi ve yazar İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Adıyaman’da Dünya Kudüs Günü’nde basın açıklaması yapıldı
Şehit aileleri ve gaziler iftar programında bir araya geldi
Genç Nesiller Derneği’nden 'gençlik ve proje' odaklı iftar buluşması - Videolu Haber
Kahta’da sosyal sorumluluk projesi: ‘Bir sınıf, bir aile’
Adıyamanlı şampiyonlara Milletvekili Özhan’dan tebrik
Hedef Kızılelma Derneği’nden çocuklarla iftar fuluşması - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi, Belgesel Atölyesi için yaş aralığını genişletti
Yükleniyor



