2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Okul Sporları Dart Gençler ve Yıldızlar Grup Müsabakaları, Altınordu Atatürk Spor Salonu’nda büyük bir heyecanla start aldı. Müsabakalara Amasya, Ardahan, Artvin, Bayburt, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Muş, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Trabzon gibi illerden gelen sporcular katılım sağladı.
Genç Sporcular Hem Yarışıyor Hem Kaynaşıyor
Dört gün sürecek karşılaşmalarda sporcular, bireysel ve takım halinde performanslarını sergileme fırsatı bulacak. Yarışmalar boyunca hem sportif başarı hem de farklı şehirlerden gelen sporcular arasında kültürel kaynaşma hedefleniyor.
Açılış töreni, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, il protokolü, federasyon temsilcileri, hakemler, antrenörler ve sporcuların katılımıyla gerçekleşti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel: “Spor, Kültürel Kaynaşmayı Sağlayan Bir Güç”
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, açılış konuşmasında sporun sadece fiziksel bir mücadele değil, aynı zamanda gençler arasında sosyal ve kültürel etkileşimi artıran bir unsur olduğuna dikkat çekti:
"Spor, sosyal açıdan da birleştirici bir güçtür ve farklı şehirlerden gelen sporcular arasında kültürel kaynaşmayı sağlamaktadır. Bu vesileyle, ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan Ordu’da çeşitli yerleri gezerek bu kültürel etkileşimi yaşamanızı da temenni ediyoruz. Müsabakaların herhangi bir kaza ve sakatlık yaşanmadan tamamlanması ve sizlerin sağlıklı bir şekilde şehirlerinize dönmesi en büyük dileğimizdir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."
Genç Sporcular İçin Doğum Günü Sürprizi
Müsabakalar sırasında, yarışma gününe doğum günü denk gelen sporcular için sürpriz bir etkinlik düzenlendi. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, sporculara eşlik ederek birlikte doğum günü pastası kesti. Bu sürpriz kutlama, genç sporcular için unutulmaz bir anı oldu.
Ordu’dan Karabük’e Final Yolu
Grup müsabakalarında başarılı olan sporcular ve takımlar, 01-04 Mart 2025 tarihleri arasında Karabük’te düzenlenecek Türkiye finallerine katılma hakkı kazanacak.
Ordu, spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ederken, bu tür etkinlikler sayesinde gençlerin spora olan ilgisi de giderek artıyor. Dört gün sürecek mücadelelerin ardından bölgenin en iyi dart sporcuları belli olacak.
Kaynak : PHA