-
BIST 100
15954,97%-1,05
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,32% 0,04
-
GRAM ALTIN
6327,86% -1,43
-
Ç. ALTIN
10609,62% -3,13
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
ANKARA (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- MSB Haftalık Basın Toplantısı'nda, terörle mücadele, hudut güvenliği, TSK tatbikat ve uluslararası görevleri, yeni silah sistemleri, personel temini ile Bakan Güler'in yurt içi ve yurt dışı temasları ve NATO Çok Uluslu Kol
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda, Bakanlığın faaliyetleri ile güncel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Toplantının başında, 21 Mart'ta Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde eğitim faaliyetleri sırasında Katar Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Savunma Binbaşı Sinan Taştekin ile ASELSAN teknisyenleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can anıldı. Kazanın ilk belirlemelere göre teknik arıza nedeniyle meydana geldiği, kesin nedenin Katar makamlarınca yapılacak inceleme sonucunda belirleneceği ifade edildi.
Ayrıca, 24 Mart'ta Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen askerî araç kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay ile Ulaştırma Uzman Çavuş Selman Akarsel için de başsağlığı mesajı iletildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin olarak, son bir haftada 2 PKK'lı teröristin teslim olduğu, operasyon bölgelerinde mayın ve el yapımı patlayıcı ile mağara ve sığınakların tespit ve imha çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Hudut güvenliği kapsamında ise yasa dışı geçiş girişimlerine karşı yürütülen faaliyetlerde, son bir haftada 2'si terör örgütü mensubu olmak üzere 107 kişinin yakalandığı, 950 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiği açıklandı. 1 Ocak'tan itibaren yakalananların sayısının 1.524'e, engellenenlerin sayısının ise 16 bin 929'a ulaştığı kaydedildi.
Uluslararası görevler çerçevesinde, NATO'nun Irak Misyonu'nun çekilmesi kararı doğrultusunda Bağdat'ta görev yapan TSK personelinin tahliyesinin tamamlandığı ve müttefik ülke personelinin tahliyesine de destek sağlandığı ifade edildi.
Ortadoğu'daki gelişmelere değinilen açıklamada, ABD/İsrail ile İran arasındaki çatışmalar ile İsrail'in saldırılarının bölgesel barış ve istikrarı tehdit ettiği belirtildi. İsrail'in Lübnan, Suriye ve Batı Şeria'daki faaliyetlerinin uluslararası hukuka aykırılık teşkil ettiği vurgulandı. Kalıcı barış için iki devletli çözümün gerekliliğine dikkat çekildi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in temaslarına ilişkin olarak, 18-20 Mart tarihleri arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiği, Hatay ve İskenderun'da incelemelerde bulunduğu ve askerlerle bayramlaştığı aktarıldı. 23 Mart'ta Ankara'da şehit ASELSAN personeli için düzenlenen törene katılan Bakan Güler'in, 24 Mart'ta Birleşik Krallık'a resmi ziyaret gerçekleştirdiği ve mevkidaşıyla görüşmeler yaptığı belirtildi.
Bu kapsamda, Eurofighter Typhoon uçaklarının idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. Sözleşmenin eğitim, yedek parça, simülatör ve teknik destek unsurlarını kapsadığı ifade edildi.
TSK'nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin sürdüğü belirtilerek, Türkiye-Azerbaycan Sarsılmaz Kardeşlik-2026 Tatbikatı'nın başladığı, önümüzdeki günlerde Türkiye-Pakistan ve Türkiye-Azerbaycan ortak tatbikatlarının icra edileceği kaydedildi.
Deniz Kuvvetleri faaliyetleri kapsamında çeşitli uluslararası görevler, tatbikatlar ve liman ziyaretlerinin devam ettiği, Karadeniz'de mayın tehlikesine karşı oluşturulan görev grubunun faaliyetlerini sürdürdüğü açıklandı.
Savunma sanayii alanında ise Hava Kuvvetleri envanterine bir adet SİPER-1 hava ve füze savunma sistemi bataryasının alındığı, ayrıca Aksungur İHA ve CATS sistemlerinin kabul işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. MKE'nin Uluslararası Havacılık Kalite Grubu (IAQG) Europe üyeliğine kabul edildiği belirtildi.
Personel temin faaliyetleri kapsamında, 2026 yılı askerî öğrenci aday tercih işlemlerinin 25 Mart-24 Nisan tarihleri arasında yapılacağı ve çeşitli kariyer fuarlarına katılım sağlanacağı ifade edildi.
Toplantının ardından basın mensuplarının soruları da yanıtlandı. Eurofighter Typhoon projesine ilişkin olarak teknik ve lojistik destek sözleşmesinin detayları paylaşıldı.
Ordu'nun Ünye ilçesi açıklarında bulunan ABD menşeli insansız deniz aracının, SAS ekiplerince güvenli şekilde imha edildiği bildirildi. Karadeniz'de kontrolünü kaybeden İHA ve İDA'ların oluşturduğu risklere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Katar'daki helikopter kazasına ilişkin olarak teknik arıza ihtimali üzerinde durulduğu, Türk personelin güvenliğinin ise ilave tedbirlerle en üst düzeyde sağlandığı ifade edildi.
NATO kapsamında kurulması planlanan Çok Uluslu Kolordu Karargâhı çalışmalarının sürdüğü, sürecin NATO prosedürleri çerçevesinde devam ettiği ve karargâhın bölgesel savunma faaliyetlerine katkı sağlamasının hedeflendiği bildirildi.
Açıklamada, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yüksek hazırlık seviyesi ve yerli savunma sanayii imkânlarıyla Türkiye'nin güvenliği ile bölgesel ve küresel barışa katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.
Kaynak : PERRE
Gaziantep’te Su Faturası Tartışması: CHP İl Başkanı Vakkas Açar: “Vatandaş su faturasını ödeyemez hale geldi”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Cemiyeti Mayer Klinik’te indirimli hizmet alacak
Adıyaman’da öğrenciler AKEM’de başarıyı yakalıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da APP plaka yoğunluğu: Vatandaşlar ceza yememek için plaka değiştiriyor - Videolu Haber
Akaryakıt fiyatları! 26 Mart Perşembe 2026 Bugünkü benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
AL GHARIYAH Projesinde Yeni Aşama: Denize İniş Gerçekleşti
İHD Adıyaman Şubesi’nden hasta mahpus Mehmet Emin Çam için acil çağrı - Videolu Haber
Kültür ve Sanat Yarışmaları İl Finalleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ses Yarışması Tamamlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında sel hasarı onarılıyor
Alitaşı Mahallesi Muhtarı İlik'ten ‘moloz’ Tepkisi: ‘Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz’
ASAL Araştırma’dan ‘milletvekili seçimi’ anketi: AK Parti %34,6 ile ilk sırada
Adıyaman’da güvenlik ve asayiş tablosu açıklandı: 362 aranan şahıs yakalandı - Videolu Haber
Altında Son Durum:26 Mart 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman’a 100 Yataklı Devlet Hastanesi Müjdesi! İhale süreci tamamlandı
CHP’li Milletvekili Akay’dan AK Parti’ye ‘vergide adalet’ tepkisi
Kahta Belediyesi’nden yaz öncesi dere temizliği
Adıyaman hava durumu nasıl?27-28 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasında 513 bin kilo verildi
Kahta’daki TOKİ Konutları’nda yağış krizi: Bodrum katları lağım bastı - Videolu Haber
ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Adıyamanlı sporcular, Avrupa Şampiyonası için milli takıma seçildi
Adıyaman Üniversitesi’nden ‘QR Nesli İyilik Peşinde’ etkinliği
AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Bakan Uraloğlu’nu ziyaret etti: Ulaşım projeleri konuşuldu
Prof. Dr. Şirik, Altınşehir Mahallesi Hastane Projesi’ni sahada inceledi - Videolu Haber
Muhsin Yazıcıoğlu için Adıyaman’da mevlit okutuldu - Videolu Haber
Yükleniyor



