• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Konukoğlu: Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı

SANKO Holding Onursal Başkanı, ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, A Para canlı yayınında Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner’in konuğu oldu.

BÖLGE HABERLERİ 14.09.2024 12:38:00 0
Konukoğlu: Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı

Abdulkadir Konukoğlu, fahiş fiyat konusunun üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Fiyat artışlarının ciddi anlamda kontrol altına alınması gerekiyor. Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı” dedi.
Son dönemde maliyetlerin bazı ülkelere göre çok yükseldiğini belirten eden Konukoğlu, “Maliyetlerin yüksekliği bazı tesislerde kapasite düşürüldü, bu da müşteri kaybına yol açtı. İşçi de geçinemiyor. Ortada kazanan yok. Dengeyi nasıl bulacağımızı bilmiyoruz. İhracat yapabilmemiz için maliyetlerin yükselmemesi lazım” ifadelerini kullandı. 
Fahiş fiyat konusunun toplum için büyük sorun olduğunu, fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, “Bir sistem ile her şeye kar marjı eklenmeli. Herkes alış ve satış fiyatını şeffaf şekilde ortaya koymalı, aksi takdirde bunun önüne geçilemeyecek. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek gayet iyi çalışıyor ama yeni formüller de üretmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Hükümetin uyguladığı Orta Vadeli Programın (OVP) aksamadan devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, “Merkez Bankası bu yıl 3-5 puan da olsa faiz indirimine gidecektir. 2025’te faizler inecektir ama dolar kurunun da yükselmesi lazım. Çünkü ihracatçı zorda. 2025’in altıncı ayına kadar ekonomi yatay seyreder, sonrasında çıkışa geçecektir” değerlendirmesini yaptı.
“Herkes her şeyi yapıyor. Yatırım konusunda planlamaya ihtiyaç var” diye Konukoğlu, şunları kaydetti:
“Babam rahmetli Sani Bey, ‘Çok para kazanan sektör çabuk çöker’ derdi. Çağın ruhuna ayak uydurup yeniliği keşfetmek gerekir. Makinasını yenilemeyen fabrika patronun yeniler. Çağa ayak uydurup yeniliğe yatırım yapmazsanız ileriye gidemezsiniz.
Holding bünyesinde yaklaşık 14 bin kişiye, aile şirketlerimizle birlikte ise 13 sektörde 17 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bazı sektörlerde kapasite artışı yapıyoruz. Bazı sektörlerde kar ederken bazı sektörler zarar ediyor. Yatırımlarımıza ara vermedik. 
Bu yıl tekstilde 65 milyon, enerjide 90 milyon, ambalajda 50 milyon, çimentoda 40 milyon, limanda ise     35 milyon dolar olmak üzere 290 milyon dolarlık yatırımı tamamlayacağız. 2025 yeni yatırımların devreye alındığı yıl olacak.”
Holding’de beşinci kuşak ile çalıştıklarını anımsatan Konukoğlu, “Yeni kuşak bizden daha iyi geliyor” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Depremde tüm imkanlarımızı seferber ettik
6 Şubat depremlerinin etkisinin Gaziantep ve bölgede devam ettiğini anlatan Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devletimiz depremin yaralarını sarmak için hala mücadele ediyor. Sanayici de çok etkilendi. Gaziantep iyi toparladı. Tamamen toparlanması bir iki yıl alacak. Depremde kendi çalışanlarımız dahil 1.500 dolayında konteyner yaptık. 900 milyon TL üzerinde yardım yaptık. Bu günleri de aşacağız.  

SANKO Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere bütün imkanlarımızı seferber ettik. Hastaneye gelen hastalarımızdan ücret almadık. Pandemide de imkanlarımızı seferber etmiştik. Bir şehir bir günde ayağa kalkmaz. Sabırlı olmalıyız. Herkesin acısı var. Bu acılara dayanmak çok zor ama el birliğiyle bu yaraları saracağız.”
Mesleki eğitime yönelim konusunda genel sorun yaşandığına dikkat çeken Konukoğlu, “Mesleki eğitime de önem vermeliyiz. Esnafın çırak bulamadığı bir dönemi yaşıyoruz. Üniversitelerin de pratiğe yönelmesi gerekiyor” dedi.
Gençlere, yeni iş kuracaklara ve sanayicilere seslenen Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Maalesef gençlerimiz işe başlar başlamaz maaşı soruyor. Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Önce çalışma hayatına adım atın, çalışın, çabalayın, hak etmek için yol alın. Hemen yüksek maaş ve üst görev olmaz. Çıraklığı kabul etmeyen müdür olamaz. Mütevazı olsunlar. Mütevazilik her zaman kazandırır. 
Sanayiciler teknolojide geri kalırsa maliyet yükseliyor. Sanayicilerimiz bunu iyi ayarlayıp teknolojik dönüşüme ayak uydurmalı. Çalışanlarımızı ve işletmelerimizi çağın değişim ve dönüşümüne hazırlamalıyız. Aksi takdirde işletmelerimizi geleceğe taşıyamayız.” 
ASCE GYO’nun ortaklarına da önerilerde bulunan Konukoğlu, “Yatırımcılar biraz sabretsin. Şirket değer kazanıyor. Şirketin net değeri 17 milyar TL, ortakların alıp satmaması lazım. Uzun süreli tutmak gerekiyor. Günlük düşünmeyle bu işler olmaz. Uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Genç nesilde çabuk zengin olayım anlayışı var. Alıp satan her zaman zarar eder. Uzun vadeli yatırımcı olmalıyız” uyarısını yaptı.
Geçen yıl halka arz olan ASCE  31 Mart 2024 tarihi itibarıyla özkaynak toplamının 17 milyar TL’ye ulaştığını anımsatan Konukoğlu, şirketin borcunun yok denecek düzeyde olduğunu, kredi borcunun da olmadığını bildirdi.
Ankara ASCE Zenıth projesinin tamamlandığını, proje inşaat alanının 94 bin 865 metrekare, brüt satılabilir alanının ise 46 bin 203 metrekare olduğunun altını çizdi.
Konukoğlu, iskanı alınan projenin 2 milyar 491 milyon TL değerindeki 107 adet bağımsız bölümünün ASCE’nin olduğuna vurgu yaptı. 
Önümüzdeki ay tamamlanacak Gaziantep Karanfil Konutlarının şirket mülkiyetindeki 8 bin 221 metrekare arsa üzerinde 21 bin 657 metrekare inşaat alanı geliştirilerek uygulandığını belirten Konukoğlu, projenin konut niteliğinde 83 bağımsız bölümden oluştuğunu söyledi.  
ASCE GYO’nun devam eden projelerine değinen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“İstanbul Başakşehir’de ASCE GYO’ya ait 4 milyar 521 milyon TL piyasa değeri olan 107 bin 370 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 900 adet bağımsız konut inşa edeceğiz. Mimari proje hazırlıklarına başlandı. İstanbul’un deprem bölgesinde olması nedeniyle projede deprem izolatörü kullanılacak şekilde statik çözümleri yapıldı.
Gaziantep’te ise mülkiyeti ASCE GYO’ya ait 98 bin 468 metrekareden oluşan üç arsa üzerinde 138 konut, 116 villa ve ticari işyeri inşa edeceğiz. Çok katlı binalarda Gaziantep’n deprem bölgesinde olması nedeniyle projede deprem izolatörü kullanılacak şekilde statik çözümler gerçekleştirildi.”

Haber Kaynak : PHA

Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan’dan ‘Su Yönetimi’ uyarısı

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Sevinçtekin’den ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ değerlendirmesi

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş’ten ‘durak yok’ tepkisi - Videolu Haber

3 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi

SMA hastası İkranur’un tedavisi için acil çağrı: 6 bin 250 kişi, 2 bin TL bağış yaparsa kampanya tamamlanacak

Adıyaman’da Göç İdaresi personel dağıtımı masaya yatırıldı

Adıyaman’da aç kalan yaban domuzları İndere bölgesine indi - Videolu Haber

Adıyaman’da narkotik operasyonu: 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 11 yataklı genel yoğun bakım ünitesi

Besni’de aranan 9 şahıs yakalandı

Gölbaşı’nda bozuk yollar vatandaşın tepkisine neden oldu

Adıyaman’dan 360 kişilik Umre kafilesi yarın yola çıkıyor

Adıyaman'da jandarmadan aranan şahıslara yönelik operasyon

Adıyaman'da hırsızlık şüphelisi 3 kişi tutuklandı

Besni Vergi Dairesi Müdürü Emrah Korkmaz’ın kitabı çıktı

Adıyaman’da halk buluşmaları devam ediyor

Gölbaşı’nda orta ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor

Adıyaman genelinde soğuk hava ve yağışlar devam edecek

Gölbaşı’nda yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Adıyaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçeler ve köylerde eğitime 1 gün ara verildi

AFAD 473 sözleşmeli personel alıyor

Millî Savunma Bakanlığı işçi alımı yapıyor

Kar ve Sis Besni’de Ulaşımı Olumsuz Etkiledi!

Adıyamanlı genç Kim Milyoner Olmak İster Programında duygusal anlar yaşattı

Adıyaman-Kahta yolunda kaza:3 ölü, 1 yaralı

ÜZERİNE VİNÇ KANCASI DÜŞEN BESNİLİ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahta’da uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı

2 gün boyunca karla karışık yağmur etkili olacak

Çelikhan Kaymakamı Pelvan: ‘Malatya Karayolu’nu kapattık, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın’

Şoförler Odası’nda Ferhat Songur yeniden başkan seçildi

Yükleniyor

Adıyaman’dan Avrupa şampiyonluğuna

FUAT AKBAŞ SPOR KULÜBÜNDEN BÜYÜK BAŞARI

Adıyaman’ın genç judocuları il seçmelerinde büyük başarı elde etti

Cenk Tosun’a Süper Lig’den üç talip: Fenerbahçe kariyeri bitiyor mu?

Besnili sporculardan kick boks şampiyonasında büyük başarı

A Milli Futbol Takımı’nın “play-off’taki muhtemel rakipleri belli oldu

Adıyaman Kick Boks Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

Türkiye Bulgaristan’ı 2-0 yendi, play-off hakkı kazandı

Filenin Sultanları Şampiyon: İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya

Besni Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı 2. Etap müsabakaları için Sivas'ta

Adıyaman’da narkotik operasyonu: 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Besni’de aranan 9 şahıs yakalandı

Adıyaman'da jandarmadan aranan şahıslara yönelik operasyon

Adıyaman'da hırsızlık şüphelisi 3 kişi tutuklandı

Adıyaman-Kahta yolunda kaza:3 ölü, 1 yaralı

ÜZERİNE VİNÇ KANCASI DÜŞEN BESNİLİ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahta’da uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Bakan Yerlikaya: 21 ilde organize suç örgütüne operasyonda 96 kişi gözaltına alındı

Adıyaman dahil 63 ilde uyuşturucu operasyonu: 1,3 ton madde ele geçirildi, 162 kişi tutuklandı

Kahta’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Üç Milletvekili AK Parti’ye katıldı, rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

Milletvekili Alkayış: ‘11 milyon 543 bin 301 üyeye ulaşan bu artış, sahadaki güçlü bağın göstergesidir’

Milletvekili Özhan: ‘Büyük bir aileyiz’

Milletvekili İshak Şan’a Kahta'da vatandaşlarla buluştu

Alkayış: ‘Kadın kollarımızın sahadaki çalışmasını başka partilerin ana kadroları yapamaz’

MHP İl Başkanı Ali Önat: ‘Liderimiz Devlet Bahçeli Kırmızı Çizgimizdir’

Milletvekili Alkayış: ‘Bugün Teslim Edilen Konutlar Verilen Sözün Tescilidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Sonrası Sert Mesajlar

AK Parti Milletvekili Özhan: ‘AK Parti, Milletimizin Güveninin ve İstikrarın Adıdır’

Milletvekili Alkayış: ‘3 Kasım, Millet Egemenliğinin Tam Olarak Gerçekleştiği Gündür’

Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan’dan ‘Su Yönetimi’ uyarısı

Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Sevinçtekin’den ‘Adıyaman Tanıtım Günleri’ değerlendirmesi

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş’ten ‘durak yok’ tepkisi - Videolu Haber

3 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi

SMA hastası İkranur’un tedavisi için acil çağrı: 6 bin 250 kişi, 2 bin TL bağış yaparsa kampanya tamamlanacak

Adıyaman’da Göç İdaresi personel dağıtımı masaya yatırıldı

Adıyaman’da aç kalan yaban domuzları İndere bölgesine indi - Videolu Haber

Gölbaşı’nda bozuk yollar vatandaşın tepkisine neden oldu

Adıyaman’dan 360 kişilik Umre kafilesi yarın yola çıkıyor

Adıyaman’da halk buluşmaları devam ediyor

Besni'de vefat edenler 09.01.2025

Besni'de vefat edenler 05.01.2026

Besni'de vefat edenler 02.01.2026

Besni'de vefat edenler 30.12.2025

Besni'de vefat edenler 24.12.2025

Besni'de vefat edenler 20.12.2025

Besni'de vefat edenler 15.12.2025

Besni'de vefat edenler 09.12.2025

Besni'de vefat edenler 06.12.2025

Besni'de vefat edenler 19.11.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9