• BIST 100

    16329,14%0,47
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,18% 0,30
  • GRAM ALTIN

    7097,78% -0,20
  • Ç. ALTIN

    11568,92% -0,16

Konukoğlu: Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı

SANKO Holding Onursal Başkanı, ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, A Para canlı yayınında Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner’in konuğu oldu.

BÖLGE HABERLERİ 14.09.2024 12:38:00 0
Konukoğlu: Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı

Abdulkadir Konukoğlu, fahiş fiyat konusunun üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Fiyat artışlarının ciddi anlamda kontrol altına alınması gerekiyor. Serbest piyasanın da bir sınırı olmalı, herkes kafasına göre zam yapmamalı” dedi.
Son dönemde maliyetlerin bazı ülkelere göre çok yükseldiğini belirten eden Konukoğlu, “Maliyetlerin yüksekliği bazı tesislerde kapasite düşürüldü, bu da müşteri kaybına yol açtı. İşçi de geçinemiyor. Ortada kazanan yok. Dengeyi nasıl bulacağımızı bilmiyoruz. İhracat yapabilmemiz için maliyetlerin yükselmemesi lazım” ifadelerini kullandı. 
Fahiş fiyat konusunun toplum için büyük sorun olduğunu, fiyat artışlarının kontrol altına alınması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, “Bir sistem ile her şeye kar marjı eklenmeli. Herkes alış ve satış fiyatını şeffaf şekilde ortaya koymalı, aksi takdirde bunun önüne geçilemeyecek. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek gayet iyi çalışıyor ama yeni formüller de üretmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Hükümetin uyguladığı Orta Vadeli Programın (OVP) aksamadan devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, “Merkez Bankası bu yıl 3-5 puan da olsa faiz indirimine gidecektir. 2025’te faizler inecektir ama dolar kurunun da yükselmesi lazım. Çünkü ihracatçı zorda. 2025’in altıncı ayına kadar ekonomi yatay seyreder, sonrasında çıkışa geçecektir” değerlendirmesini yaptı.
“Herkes her şeyi yapıyor. Yatırım konusunda planlamaya ihtiyaç var” diye Konukoğlu, şunları kaydetti:
“Babam rahmetli Sani Bey, ‘Çok para kazanan sektör çabuk çöker’ derdi. Çağın ruhuna ayak uydurup yeniliği keşfetmek gerekir. Makinasını yenilemeyen fabrika patronun yeniler. Çağa ayak uydurup yeniliğe yatırım yapmazsanız ileriye gidemezsiniz.
Holding bünyesinde yaklaşık 14 bin kişiye, aile şirketlerimizle birlikte ise 13 sektörde 17 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bazı sektörlerde kapasite artışı yapıyoruz. Bazı sektörlerde kar ederken bazı sektörler zarar ediyor. Yatırımlarımıza ara vermedik. 
Bu yıl tekstilde 65 milyon, enerjide 90 milyon, ambalajda 50 milyon, çimentoda 40 milyon, limanda ise     35 milyon dolar olmak üzere 290 milyon dolarlık yatırımı tamamlayacağız. 2025 yeni yatırımların devreye alındığı yıl olacak.”
Holding’de beşinci kuşak ile çalıştıklarını anımsatan Konukoğlu, “Yeni kuşak bizden daha iyi geliyor” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Depremde tüm imkanlarımızı seferber ettik
6 Şubat depremlerinin etkisinin Gaziantep ve bölgede devam ettiğini anlatan Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devletimiz depremin yaralarını sarmak için hala mücadele ediyor. Sanayici de çok etkilendi. Gaziantep iyi toparladı. Tamamen toparlanması bir iki yıl alacak. Depremde kendi çalışanlarımız dahil 1.500 dolayında konteyner yaptık. 900 milyon TL üzerinde yardım yaptık. Bu günleri de aşacağız.  

SANKO Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere bütün imkanlarımızı seferber ettik. Hastaneye gelen hastalarımızdan ücret almadık. Pandemide de imkanlarımızı seferber etmiştik. Bir şehir bir günde ayağa kalkmaz. Sabırlı olmalıyız. Herkesin acısı var. Bu acılara dayanmak çok zor ama el birliğiyle bu yaraları saracağız.”
Mesleki eğitime yönelim konusunda genel sorun yaşandığına dikkat çeken Konukoğlu, “Mesleki eğitime de önem vermeliyiz. Esnafın çırak bulamadığı bir dönemi yaşıyoruz. Üniversitelerin de pratiğe yönelmesi gerekiyor” dedi.
Gençlere, yeni iş kuracaklara ve sanayicilere seslenen Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Maalesef gençlerimiz işe başlar başlamaz maaşı soruyor. Bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Önce çalışma hayatına adım atın, çalışın, çabalayın, hak etmek için yol alın. Hemen yüksek maaş ve üst görev olmaz. Çıraklığı kabul etmeyen müdür olamaz. Mütevazı olsunlar. Mütevazilik her zaman kazandırır. 
Sanayiciler teknolojide geri kalırsa maliyet yükseliyor. Sanayicilerimiz bunu iyi ayarlayıp teknolojik dönüşüme ayak uydurmalı. Çalışanlarımızı ve işletmelerimizi çağın değişim ve dönüşümüne hazırlamalıyız. Aksi takdirde işletmelerimizi geleceğe taşıyamayız.” 
ASCE GYO’nun ortaklarına da önerilerde bulunan Konukoğlu, “Yatırımcılar biraz sabretsin. Şirket değer kazanıyor. Şirketin net değeri 17 milyar TL, ortakların alıp satmaması lazım. Uzun süreli tutmak gerekiyor. Günlük düşünmeyle bu işler olmaz. Uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Genç nesilde çabuk zengin olayım anlayışı var. Alıp satan her zaman zarar eder. Uzun vadeli yatırımcı olmalıyız” uyarısını yaptı.
Geçen yıl halka arz olan ASCE  31 Mart 2024 tarihi itibarıyla özkaynak toplamının 17 milyar TL’ye ulaştığını anımsatan Konukoğlu, şirketin borcunun yok denecek düzeyde olduğunu, kredi borcunun da olmadığını bildirdi.
Ankara ASCE Zenıth projesinin tamamlandığını, proje inşaat alanının 94 bin 865 metrekare, brüt satılabilir alanının ise 46 bin 203 metrekare olduğunun altını çizdi.
Konukoğlu, iskanı alınan projenin 2 milyar 491 milyon TL değerindeki 107 adet bağımsız bölümünün ASCE’nin olduğuna vurgu yaptı. 
Önümüzdeki ay tamamlanacak Gaziantep Karanfil Konutlarının şirket mülkiyetindeki 8 bin 221 metrekare arsa üzerinde 21 bin 657 metrekare inşaat alanı geliştirilerek uygulandığını belirten Konukoğlu, projenin konut niteliğinde 83 bağımsız bölümden oluştuğunu söyledi.  
ASCE GYO’nun devam eden projelerine değinen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“İstanbul Başakşehir’de ASCE GYO’ya ait 4 milyar 521 milyon TL piyasa değeri olan 107 bin 370 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 900 adet bağımsız konut inşa edeceğiz. Mimari proje hazırlıklarına başlandı. İstanbul’un deprem bölgesinde olması nedeniyle projede deprem izolatörü kullanılacak şekilde statik çözümleri yapıldı.
Gaziantep’te ise mülkiyeti ASCE GYO’ya ait 98 bin 468 metrekareden oluşan üç arsa üzerinde 138 konut, 116 villa ve ticari işyeri inşa edeceğiz. Çok katlı binalarda Gaziantep’n deprem bölgesinde olması nedeniyle projede deprem izolatörü kullanılacak şekilde statik çözümler gerçekleştirildi.”

Haber Kaynak : PHA

Adıyaman’da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı anıldı - Videolu Haber

Ramazan Bayramı’nda Çocukların Beslenmesine Dikkat

18 Mart'ın Kaçıncı Yılı? Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemi nedir?

Malatya’da 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ressam Bünyamin Ağbal Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!

Adıyaman’da uyuşturucu alarmı: ‘Gençler göz göre göre kaybediliyor’

18 Mart 2026 Gram, çeyrek ve yarım altın ne kadar?

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'dan 18 Mart Mesajı

Adıyaman bayramı yağışlı geçirecek!

Adıyaman Belediyesi’nden ‘Halk Kart’ desteği

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Şirik’ten bayramda beslenme uyarısı

Adıyaman Barosu ve avukatlardan Av. Hüseyin Can Güzel’e destek açıklaması - Videolu Haber

Başkan Şevket Gürsoy’dan Mustafa Uslu’ya teşekkür mesajı

Trump’tan İran açıklaması: ‘Savaş yakında bitecek’

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamı’na yönelik anma programı - Videolu Haber

Adıyaman Valisi Osman Varol, iş arayan vatandaşları kabul etti

Adıyaman’da içme suyu altyapısı modern hatlarla yenileniyor - Videolu Haber

ASAL Araştırma: İmamoğlu olmazsa Mansur Yavaş, CHP seçmeninin aday tercihinde birinci sırada

Adıyaman Üniversitesi’nin 20. yıl dönümü

Adıyaman Belediyesi ‘Sosyal Destek Kartı’ iddialarına yanıt verdi: ‘Yardımlar düşürülmedi, artırıldı’

Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Başkan Hallaç’tan Kahta’da bozulan yollarla ilgili açıklama

Adıyaman’da Kent Meydanı’nda Kadir Gecesi programı düzenlendi - Videolu Haber

Vali Osman Varol vatandaşlarla bir araya geldi

Akaryakıta bir zam daha! Tabela bu gece değişiyor

Prof. Dr. Mehmet Şirik: ‘Yaşlılar toplumun aktif parçası olmalı’

Adıyaman Üniversitesi ve İpekyolu Ajansı’ndan kadın çiftçilere eğitim

Vali Osman Varol şehit aileleriyle iftarda buluştu

Adıyaman’da iş insanı Hasan Tepe, yaklaşık 105 kişilik grupla Anahtar Parti’ye katıldı - Videolu Haber

Yükleniyor

loading

Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı

Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi

Milletvekili Özhan’dan Besni’deki amatör spor kulüplerine maddi destek

Fenerbahçe’de Asensio kararı: Gaziantep FK maçında yok

Bursa’daki Türkiye Şampiyonası’nda Adıyamanlı sporcu Türkiye üçüncüsü oldu

Milletvekili Özhan’dan Türkiye Şampiyonu Besnili atlet Mehmet Ervural’a tebrik mesajı

Türkiye üçüncüsü Güreşçi Muhammet Gazi Çalğan’dan Müdür Tosun’a ziyaret

Galatasaray ve Samsunspor’un Lig maçları ertelendi

Juventus-Galatasaray maçı biter bitmez UEFA ülke puanı güncellendi!

Arda Güler, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye para kazandırdı! Real Madrid 28 milyon Euro ödeyecek !

Malatya’da 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Adıyaman’da işyerlerinden bakır ve hurda çalan 4 şüpheli tutuklandı - Videolu Haber

22 ilde dolandırıcılık operasyonu: 390 şüpheli yakalandı

Adıyaman’da yola beton döken araca 3 bin TL para cezası

Adıyaman’da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından huzur uygulaması gerçekleştirildi

Kum birikintisine sıkışan işciyi itfaiye ekipleri kurtardı!

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 1,4 ton esrar ele geçirildi - Videolu Haber

Adıyaman’da ‘Sanal Devriye’ operasyonu: 11 gözaltı

35 ilde DEAŞ operasyonu: 184 şüpheli yakalandı

Adıyaman’da asayiş ve uyuşturucu operasyonu: 64 gözaltı, 17 tutuklama

Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan: ‘İran’a dış müdahaleye de doğrudan işgale de karşıyız’

Sezai Temelli Adıyaman’da konuştu: ‘Meclis komisyonu siyasi muhataplığın adresidir’ - Videolu Haber

MHP Adıyaman İl Başkanı İsmail Gümüş görevine başladı - Videolu Haber

Ağıralioğlu’ndan ittifak çıkışı: ‘Anahtar Parti hiçbir yapının gölgesine sığınmadan yoluna devam edecek’

MHP Kahta İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Dündar partisinden istifa etti

Nazif Atalay AK Parti’ye katıldı: Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı olmuştu - Videolu Haber

Süleyman Kılınç Saadet Partisi Besni ilçe başkanı oldu

CHP heyeti 29 Ocak Perşembe günü Adıyaman’da vatandaşlarla buluşacak

Bakan Bolat: 'Kıbrıs davası şehitlerimizi rahmetle saygıyla yâd ediyorum'

Özgür Özel grup toplantısında konuştu: ‘Bir yılda ev sözü tutulmadı’

Adıyaman’da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı anıldı - Videolu Haber

18 Mart'ın Kaçıncı Yılı? Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemi nedir?

Ressam Bünyamin Ağbal Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!

Adıyaman’da uyuşturucu alarmı: ‘Gençler göz göre göre kaybediliyor’

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'dan 18 Mart Mesajı

Adıyaman bayramı yağışlı geçirecek!

Adıyaman Belediyesi’nden ‘Halk Kart’ desteği

Adıyaman Barosu ve avukatlardan Av. Hüseyin Can Güzel’e destek açıklaması - Videolu Haber

Başkan Şevket Gürsoy’dan Mustafa Uslu’ya teşekkür mesajı

Besni'de vefat edenler 09.01.2025

Besni'de vefat edenler 05.01.2026

Besni'de vefat edenler 02.01.2026

Besni'de vefat edenler 30.12.2025

Besni'de vefat edenler 24.12.2025

Besni'de vefat edenler 20.12.2025

Besni'de vefat edenler 15.12.2025

Besni'de vefat edenler 09.12.2025

Besni'de vefat edenler 06.12.2025

Besni'de vefat edenler 19.11.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17