-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Kahta'da 34 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sona ererken yaklaşık 34 bin öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.
Bu yıl, Kahta’da 3 bin 548 okul öncesi öğrencisi, 11 bin 922 ilkokul öğrencisi, 10 bin 252 ortaokul öğrencisi ve 8 bin 468 lise öğrencisi olmak üzere toplam 34 bin 190 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ve Şube Müdürleri Mehmet Bayram ile Mehmet İnce, Hacıbey Ortaokulu, Şehit Mehmet Ali Bozkurt İlkokulu ve Kahta Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrencilerin karne ve tatil heyecanına ortak oldu.
Yaz tatili süresince öğrencilere dinlenmek, spor aktiviteleri yapmak, kitap okumak ve akraba ziyaretleri gerçekleştirmek doğrultusunda tavsiyelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün, bir eğitim-öğretim yılını daha tamamlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bazılarınız büyük bir sevinçle, bazılarınız ise hedeflerine ulaşma konusunda daha çok çalışması gerektiğini fark ederek karnelerini alacak. Sorumluluk bilinci, planlı çalışma, gerçekçi hedefler ve kararlılığın bir arada olduğu ortamda başarı kaçınılmazdır.
Her gün yeni bir öğrenme fırsatıdır. Eğitim sürecinde karşılaştığınız her ders, size bilgi ve beceri kazandırmak için bir adımdır. Notlarınız, kendinizi geliştirmeniz ve daha iyisini başarmanız için birer rehberdir. Azimle çalışarak hedeflerinize ulaşabilir ve başarılarınızı artırabilirsiniz. Her deneyimi bir öğrenme fırsatı olarak görün ve kendinize güvenerek ilerleyin.
Sizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirirken büyük bir özveri ile çalışıyorsunuz. Eğitimin temeli, iyi yetişmiş eğitimcilerin elinde şekillenir. Bu nedenle, bu yılın değerlendirmesini yaparken gelecek yıla yönelik planlarınızı da oluşturmalısınız. Elinizdeki cevheri, bilgi ve sevgi ile işleyerek çocuklarımızın zihinlerine nakış nakış işlemeye devam edeceğinize inancım tamdır. Eğitimdeki yenilikleri ve program değişikliklerini yakından takip ederek, tatilinizi kendinizi geliştirme fırsatı olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. Geleceğimizin mutlu ve güçlü toplumunu oluşturma yolunda verdiğiniz emeğin karşılıksız kalmayacağını unutmayınız.
Çocuk yetiştirmek, sabır ve sevgi gerektiren bir sanattır. Bu sanatı icra ederken çocuklarınızı anlamak en önemli basamaktır. Onları anlamadan, onlarla etkili bir iletişim kurmak mümkün değildir. Çocuklarınızın karnesini başka çocuklarla kıyaslamaktan kaçınmalısınız. Başarılarını ödüllendirerek motive etmeli, beklenilenin altında kalan notları ise sabır ve anlayışla karşılamalısınız. Unutmayın, her çocuk çabasıyla bir tatili hak eder.”
Kaynak : PHA
Adıyaman’da Halk Ekmek’ten bayramda geleneksel peksimet ikramı - Videolu Haber
Ahmet Tevfik Dayan: ‘Nevruz, milli hafızamızın önemli bir parçasıdır’
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den bayram ziyareti
Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan’dan ‘Down Sendromu Günü’ mesajı
MHP ve DEM Parti’den bayram ve Nevroz buluşması: Barış ve yasal düzenleme vurgusu
Pazartesi okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? Bayram tatili ne zaman bitiyor!
Adıyaman’da bahar yağmurları devam ediyor
Bakan Işıkhan açıkladı: 36 ilaç daha geri ödeme listesinde
Trump, ateşkese kapıları kapattı: ABD-İsrail-İran çatışmaları sürüyor
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yükselişte: Motorine 5,18 TL zam
Milletvekili Tanal, Ekrem İmamoğlu görselli brandaların toplatılmasına tepki gösterdi
ADUDER Başkanı Çil, Adıyaman'da öğrencilerle Bayram Namazı’nda buluştu
TOKİ Konutları'nda yağış krizi: Daireleri su bastı - Videolu Haber
Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Karadağ: ‘Dayanışma ruhunu her zaman yaşatmalıyız’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan: ‘Deprem sonrası dayanışma bayramda da sürmeli’
Uzm. Dr. Tayfun Börta’dan Bayramda Beslenme Uyarısı: ‘Kan Şekeri Dalgalanmalarına Dikkat’
CHP’li Açar’dan ‘Buckslava’ tepkisi: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın
Gergerliler Derneği Başkanı Kaya: ‘Dayanışma ruhunu yılın her gününe yaymalıyız’
Başkan Tutdere’den barış ve kardeşlik temennisi
UMFED Kahta İlçe Başkanı Çavuş’tan ‘uyuşturucu’ uyarısı: ‘Sessiz bir yangınla karşı karşıyayız’
Adıyaman’da arefe gününde Deprem Şehitliği’ni ziyaret edenler yakınları için dua okudu - Videolu Haber
Vali Varol’dan Ramazan Bayramı açıklaması: ‘3 gün boyunca bin 253 personel sahada olacak’ - Videolu Haber
AK Parti Kahta İlçe Başkan Vekili Can’dan Ramazan Bayramı mesajı
Vali Varol’dan Şehit Vedat Mutlu’nun ailesine Ramazan Bayramı ziyareti
Eğitim Yöneticisi Erol Polat: ‘Bayramlar değerlerimizi yaşatmanın en güzel vesilesidir’
SGK’dan sahte mesajlar üzerinden bayram ikramiyesi dolandırıcılığına karşı uyarı
Motorine büyük zam yolda: Adıyaman’da fiyatlar yükseliyor
Vali Varol’dan Ramazan Bayramı mesajı: ‘Bayramlar, birlik ve dayanışmanın en güçlü zamanıdır’
AKYOL Derneği Başkanı Yusuf Aslan’dan Ramazan Bayramı mesajı
Devlet Bahçeli’den Ramazan Bayram mesajı: ‘Savaş ve çatışmalara dikkat!’
Yükleniyor



