-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,06
-
EURO
51,16% -0,05
-
GRAM ALTIN
6304,88% -1,56
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Esnafa konum vergisi geliyor!
Müşteri adresi kolay bulsun diye internet sitesinden konum paylaşan esnaf, bin 750 liradan 1 milyon 750 bin liraya kadar değişen tutarlarda lisans parası ödeyecek. Lisansı ödemeyenlere 10 katı kadar ceza gelecek.
AK Partili milletvekillerinin hazırladığı Köy Kanunu yasa teklifine göre, milyonlarca esnaf ile irili ufaklı tüm işletmelerden internet sayfasında paylaştıkları konum için para alınması planlanıyor.
Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre pideciden kafelere, restorandan berber ve terziye kadar internet sitelerinde konum paylaşan tüm işletmeler bin 750 liradan 1 milyon 750 bin liraya kadar değişen tutarlarda lisans parası ödeyecek. Lisansı ödemeyenlere 10 katı kadar ceza verilecek.
Yerli yazılım şirketi Başarsoft Başkanı Alim Küçükpehlivan, teklifin küçük esnaf başta olmak üzere tüm işletmelere ek yük getireceğini bildirdi.
Küçükpehlivan’ın verdiği bilgilere göre, teklifin yasalaşması halinde müşteri kolay bulsun diye internet sitesinde harita yayınlayan tüm ticari işletmeler cirolarına göre yıllık bin 750 lira ile 1 milyon 750 bin lira arasında değişen tutarlarda lisans ücreti ödeyecek. Ödemeyen işletmelere 10 katı yani 17 bin 500 lira ile 17 milyon 500 bin lira arasında değişen tutarlarda harita kullanım cezası kesilecek.
Alim Küçükpehlivan, yasa teklifiyle konum yayınlayanlara lisans yükünün bineceğini söyledi, ticari işletmelerin web sitesinde adresini harita üzerinde göstermelerinin lisans parası için yeterli olduğunu söyledi.
Küçükpehlivan, WhatsApp da dahil olmak üzere yılda bir kereden fazla konum göndermek ya da paylaşmak gibi basit kullanımların da bu kapsama girdiğini iddia etti, “Televizyondan, gazetelerden yayınlanan haritalı hava durumu, yol durumu gibi bilgiler de bu kanun gereği lisansa tabi ticari faaliyet kabul edilecek” değerlendirmesinde bulundu.
Anahtar Parti Besni İlçe Başkanı Dayan’dan bayram açıklaması: ‘Ekonomik sıkıntılar derinleşiyor’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Programı düzenledi - Videolu Haber
Yarın okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? 23 Mart 2026 Pazartesi okul başlıyor mu?
Şanlıurfa’da etkili olan yoğun yağış hayatı olumsuz etkiledi - Videolu Haber
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan'dan Katar'daki helikopter kazasına ilişkin taziye mesajı
Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı Demir: Bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi
Milletvekili Özhan’dan Nevruz’da dayanışma vurgusu
KPSS 2026 başvuruları ne zaman başlıyor? Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim KPSS başvuru ve sınav tarihleri açıklandı!
Bakan Uraloğlu: ‘Hürmüz’e alternatif güzergah projeleri hız kazandı’
Kahta Belediyesi’nde bayramlaşma programı gerçekleştirildi
TBMM bayram sonrası mesaiye başlıyor! Depremzedelere yüzde 74 konut indirimi görüşülecek
Trump’tan İran’a 48 saatlik süre, Tahran’dan karşı hamle
TBMM bayram sonrası yoğun gündemle toplanıyor
22 Mart Pazar 2026 Gram, tam, Cumhuriyet, çeyrek altın ne kadar?
Adıyaman’da akaryakıt fiyatları yüksek seyrediyor: Motorine zam gündemde
23-24 Mart Adıyaman hava durumu yağışlar devam edecek mi?
Başkan Tutdere’den depremzede aileye bayram ziyareti
Kahta’da anne ve bakıma muhtaç kızı zor şartlarda yaşıyor - Videolu Haber
Başkan Tutdere, bayramlaşma programında vatandaşlarla bir araya geldi - Videolu Haber
Basın emekçilerinden bayram mesajı: ‘Mesleki dayanışma ve özgürlük önceliğimiz’
Ahmet Tevfik Dayan’dan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajı
BBP Adıyaman İl Başkanlığı’ndan bayram mesajı
Milletvekili Resul Kurt’tan Bayram Mesajı: “Bu Bayram Buruk Ama Umut Var”
KESK Adıyaman Şubesi'nden bayram açıklaması: ‘Hakların ve özgürlüklerin egemen olduğu bir gelecek mümkün’
SER-AR anketi sonuçlarını açıkladı: Her iki senaryoda da Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci sırada
Besni Kaymakamı Şehit ailelerine bayram ziyareti gerçekleştirdi
Protokol üyelerinden Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne bayram ziyareti
Kahta Kaymakamı’ndan Kahta İtfaiye Müdürlüğü’ne Bayram Ziyareti
CHP’den siyasi partilere geleneksel bayram ziyareti
Adıyaman’da Halk Ekmek’ten bayramda geleneksel peksimet ikramı - Videolu Haber
Yükleniyor



