-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sayın Özel, Şimdi Kimi Sırtından Hançerleyeceksiniz?'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı soruşturma üzerinden CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu.
“Ortaya Saçılan Pisliklere Cevap Veremiyorlar”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin ortaya çıkan yolsuzluk ve terör suçlamalarına karşı açıklama yapamadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “CHP, ortaya saçılan pisliklere cevap veremiyor. Sayın Özel, şimdi kimi sırtından hançerleyeceksiniz? Alengirli yollarla şimdi kimin ayağını kaydıracaksınız? Ortaya dökülen bu pislikler bizi ve milletimizi değil, CHP içindeki vicdan sahiplerini de rahatsız etmektedir.”
Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte kullandığı “Sırtımdan hançerlendim” ifadesine atıfta bulunarak, CHP’nin içindeki güç mücadelelerine dikkat çekti.
“Muhalefet İnsanları Kutuplaştırmak İçin Her Şeyi Yapıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin son günlerde insanları kutuplaştırmak adına her yolu denediğini ifade etti. Erdoğan, CHP’yi halkı kışkırtmak, adaleti baskı altına almaya çalışmak ve sokak terörü ile milli iradeyi etkilemeye çalışmakla suçladı.
Erdoğan; “4 gündür milletin huzurunu kaçırma, insanlarımızı kutuplaştırma adına ne varsa hepsini yapıyorlar. Sadece görevini yapan polislerimize saldırmaya, yargı mensuplarımıza gözdağı vermekten sokak terörüyle milli iradeyi baskı altına almaya kadar her şeyi yapıyorlar.” dedi.
“Gazze’de Soykırım Yapılıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara da değindi. İsrail’in sivilleri hedef aldığını ve Batılı ülkelerin bu duruma umursamazlık gösterdiğini belirten Erdoğan; "Siyonist Netanyahu yönetimi ateşkesi bozarak Gazze'deki soykırımına yeniden başladı. Özellikle çocukları hedef alarak, kadınları katlederek oluk oluk masum kanı döküyor. Dünya, bu barbarlık karşısında büyük bir umursamazlık içindedir.” diye konuştu.
“Bizim Belediyelerimiz Yolsuzluktan Yana Olmayacak”
Erdoğan, konuşmasında AK Parti belediyelerinin halkına hizmet edeceğini ve yolsuzluktan uzak duracağını ifade ederek şöyle devam etti; "Bizim belediyelerimiz yolsuzluktan yana olmayacak. Bizim belediyelerimiz haksızlıktan yana olmayacak. Hak, hakikat, helal, haram nedir bunu bilerek halkına hizmet edecek.”
CHP Genel Başkanı Özel iradesine vurulan zincirleri kıramamış, vesayetten kendisini kurtaramamıştır. Siyasette onur, haysiyet, güven bir kez kaybedilirse bir daha yerine kolay kolay konulamayan erdemlerdir.
Türkiye hukuk devletidir. Cesaretiniz varsa bırakın demokrasi ve hukuk işlesin. Yüreğiniz yetiyorsa bırakın mahkemeler hiçbir baskı altında kalmadan Türk milleti adına kararını versin.”
Erdoğan, CHP’yi terör örgütleriyle iş birliği yapmak ve yolsuzluklara göz yummakla suçladı. Konuşmasında, yargı süreçlerine müdahale edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve suç işleyenlerin adalet önünde hesap vereceğini söyledi.
İran Dışişleri Bakanı Erakçi: ‘Enerji tesislerimiz hedef alınırsa ABD şirketlerini vururuz’
SANKO Üniversitesi’nde ‘14 Mart Tıp Bayramı’ kutlandı
Sakal-ı Şerif Adıyaman’da ziyarete açılıyor
Diyanet ve TDV’den gençlere 500 bin TL çeyiz desteği: Başvurular devam ediyor
ASAL Araştırma açıkladı: Türkiye’de ekonominin en büyük sorunu gıda fiyatlarındaki artış
Adıyaman’da işyerlerinden bakır ve hurda çalan 4 şüpheli tutuklandı - Videolu Haber
Meteoroloji uyardı: Adıyaman’da sarı kodlu alarm, bugün ve yarın sağanak bekleniyor
TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Topçu’dan Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret
Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Kahta Belediyesi Ramazan Çarşısı’nı ziyaret etti
Başkan Tutdere, Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi - Videolu Haber
Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’ndan Yusuf Aydın’a teşekkür mesajı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden APP plaka uyarısı - Videolu Haber
Kahta’da bin 200 kişilik iftar programı düzenlendi
Kilis Valisi Gaziantepli yatırımcıları OSB’ye davet etti
İbrahim Halil Aydın: ‘Tıp Bayramı aynı zamanda mücadele günüdür’ - Videolu Haber
Sağlık-Sen Adıyaman’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Hasan Aytemir: 'Sağlık emekçileri daha çok çalıştırılıp daha az ücret alıyor'
Eski Bakan Yardımcısı Niyazi Acar Yargıtay üyesi oldu
Adıyaman’da depremde yıkılan Saitağa Camii yeniden ibadete açıldı
Serebral Palsili Bireyler İftar yemeğinde bir araya geldi
Ali Babacan’dan Türkiye’nin barış ve diplomasi vurgusu ve ekonomik eleştiriler
Dr. İsmail Tosun: ‘14 Mart: Tıbbiyeli Hikmet’in Ruhundan Konteynerlerin Karanlığına’
Milletvekili Resul Kurt’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Vali Osman Varol'un 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
Dr. Abdulcelil Alpkıray, Kahta’da hemşehrileriyle buluştu
Emeklilerin ikramiye ödemeleri başladı
Adıyamanlılara hafta sonu uyarısı: Yağış geliyor
Adıyaman’da engelli bireyler için iftar programı düzenlendi
Adıyaman Tabip Odası Başkanı Yavuz: ‘Sağlık sistemi hekimleri ve sağlık çalışanlarını tüketiyor’
Nihat Çelik: ‘Türk ve kürt arasına fitne sokmak bölgeyi zayıflatır’
Yükleniyor



