-
BIST 100
16097,39%-1,00
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,46% -0,08
-
GRAM ALTIN
6276,62% 0,00
-
Ç. ALTIN
10697,65% -0,56
CHP’li Bulut’tan İBB davası tepkisi: ‘Basın özgürlüğü tehdit altında’
ANKARA (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Burhanettin Bulut, Silivri'deki İBB davasını izleyen gazetecilerin kötü koşullara maruz kaldığını belirterek, bu durumun basın özgürlüğünü ve yargı şeffaflığını zedelediğini söyledi; gazeteciler için eşit, güvenli ve erişi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, İBB Kumpas Davası kapsamında duruşmaları takip eden basın mensuplarının karşılaştığı uygulamalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Bulut, Silivri'de görülen davayı izleyen gazetecilerin maruz kaldığı koşulların mesleki etik, insan hakları ve hukuk devleti ilkeleri açısından ciddi sorunlar barındırdığını ifade etti. Açıklamada, duruşmaları takip eden basın emekçilerinin kamu adına görev yaptıkları vurgulanarak, bu kişilerin insani olmayan şartlara maruz bırakıldıkları ve kısıtlı fiziki imkanlar ile keyfi uygulamalar yoluyla baskı altında tutuldukları belirtildi.
Gazetecilerin görevlerini yerine getirmelerinin fiilen engellendiğini kaydeden Bulut, duruşma salonunda sesin yeterince duyulamadığını, görüş açısının sınırlandırıldığını ve sanıkların yüzlerinin dahi görülemediğini ifade etti. Bu tür koşullarda yürütülen bir yargılamanın "şeffaf" olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Bulut, söz konusu durumun kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi önünde engel teşkil ettiğini dile getirdi.
Açıklamada, basın özgürlüğünün kısıtlanmasının demokratik toplum düzeni açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu ifade edilerek, özgür ve bağımsız basının bulunmadığı bir ortamda adil yargılamadan söz edilemeyeceği vurgulandı. Gazetecilerin bilgiye erişiminin engellenmesinin, gerçeğin ortaya çıkmasını zorlaştıracağına dikkat çekildi.
Bulut, söz konusu uygulamaların sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, gazetecilerin görevlerini özgür, güvenli ve eşit koşullarda yerine getirebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu. Duruşma salonlarında şeffaflık, erişilebilirlik ve hesap verebilirlik ilkelerinin eksiksiz şekilde uygulanması gerektiğini ifade eden Bulut, basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine işaret etti.
Açıklamada ayrıca, basın özgürlüğüne yönelik her türlü kısıtlamanın doğrudan adalet mekanizmasını etkilediği belirtilerek, "Özgür basın yoksa adalet de yoktur" ifadesine yer verildi.
Kaynak : PERRE
Adıyaman’da Dönerbank ve Espressolab şubeleri hizmete açıldı
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nde Haftalık Değerlendirme toplantısı yapıldı
Belediye Başkanı Fırat, Halk Eğitim Merkezi ziyaretinde konuştu: ‘Samsat’ta uyum içinde çalışıyoruz’
Şanlıurfa’da ilk kez uygulandı: Kalça için yeni yöntem
Türkiye, Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda genel klasmanda birinci oldu
CHP’li Bulut’tan İBB davası tepkisi: ‘Basın özgürlüğü tehdit altında’
İletişim Başkanlığı’ndan ‘Hürmüz Boğazı’ iddialarına açıklama: ‘Türkiye’de gübre krizi yok’
Letexier, Türkiye–Romanya mücadelesinde görev alacak
CHP’li Tanal’dan AK Partili Zengin’e sert tepki: ‘Şanlıurfa halkı karanlıkta’
Bahçeli’den İsrail ve ABD’ye sert eleştiri: ‘Asıl rejim değişikliği İsrail’de yapılmalıdır’
Malatya TSO’dan deprem bölgesine istihdam ve eğitim desteği
Adıyaman Valiliği’nde halk buluşmaları devam ediyor
Adıyaman hava durumu nasıl?25-26 mart Yağış var mı?
Orta Doğu’da füze saldırıları devam ediyor: ABD-İsrail-İran Savaşı 25. gününde
Altın ve gümüş fiyatları düşüyor: Yatırımcılar fırsatı değerlendiriyor
Adıyaman’da akaryakıta çifte indirim geliyor
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde Bayramlaşma Programı
Adıyaman’da bozulan yollar için geçici dolgu çalışmaları devam ediyor
Adıyaman Belediyesi, haşereye karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor - Videolu Haber
TÜRKAV’dan Adıyaman Belediyesi’ne ‘eşit destek’ çağrısı
Adıyaman’da narkotik operasyonları: 2 kişi tutuklandı
Tüketici güven endeksi Mart ayında geriledi
ABD-İran gerilimi tırmanıyor: Trump ‘görüşüyoruz’ dedi, İran yalanladı
Adıyaman’da Gençler Arası Bilgi Yarışması İl Finali yapıldı
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma programı
Adıyaman’da KOBİ’ler için finansman ve dayanıklılık programı düzenlenecek
Adıyamanlı Kuyumcu Osman Gözcü altındaki düşüşü değerlendirdi - Videolu Haber
Bakan Işıkhan açıkladı: Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamı 244 mesleğe yükseltildi
Adıyaman’da su ürünleri avcılığına 3 aylık yasak
Yükleniyor



