-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,19% 0,04
-
EURO
51,17% 0,35
-
GRAM ALTIN
7109,58% -0,03
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Başkan Sadıkoğlu: Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?
MALATYA (PHA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnaflara 15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilmesine tepki gösterdi.
Malatya'da Kışla Caddesi esnafına gönderilen tebligata tepki gösteren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? Kanalboyu ve Millet Bahçesine konulacak konteynerlerin Kışla Caddesi esnafına verileceği söylenir. Tebligatın üzerinden 5 gün geçti ancak bahsedilen yerlerde herhangi bir konteyner göremiyoruz. Esnafa ticaretine devam edeceği sağlıklı bir yer teslimi olmadan tahliye yapılması imkansız. Tebligat geri çekilerek, en az 2 ay daha müsaade edilmelidir” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Saray Mahallesi Rezerv Alanı içerisinde kalan Kışla Caddesi esnafına 15 gün içinde dükkanların tahliye edilmesi tebligatı gönderilmesine tepki gösterdi.
"Çözüm değil, aksine sorun"
Şehri yeniden inşa ederken esnafla ve esnafın temsilcileri ile istişare edilmeden alınan kararların çözüm değil, aksine sorunlar doğurduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malatya’mız 6 Şubat’ta büyük depremler yaşadı. Tarifi zor yaralar alan şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için birlik ve beraberliğe eskisinden daha çok ihtiyacımız var. Şehri yeniden inşa ederken esnafla istişare edilmeden, esnafın temsilcisi STK’ların fikri sorulmadan alınan kararlar çözüm değil, aksine sorunlar doğurur. Kışla Caddesi’nde de böyle olmuştur. Sabah iş yerini açmak için gelen esnafımızın ’15 gün içinde tahliye edin’ şeklinde bir tebligatla karşılaşması hiçbir hak ve hukukla izah edilemez. Üstelik bayrama günler kala böyle bir tebligat yapılması gerek esnafımızı gerekse esnafın temsilcisi olarak bizleri üzmüştür. Daha önce ortaya atılan tahliye söylentileri üzerine ziyaret ettiğimiz Kışla Caddesi esnafımızın taleplerini ve beklentilerini hem ilgili makamlara iletmiş hem de yaptığımız basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştuk. Buna rağmen, istişareden uzak bir tavırla alelacele tebliğ edilen tahliye kararı vicdana aykırıdır. Elbette şehrimizdeki dönüşümü hem esnafımızın hem de vatandaşımızın hakları korunduğu müddetçe destekliyoruz. Ancak koca bir şantiyeye dönen Malatya’da ayakta kalan kısıtlı alanlardan biri olan Kışla Caddesi’nin alelacele boşaltılması vicdani değildir” dedi.
"İş yerini boşalt denilen esnaf ticaretine nerede devam edecek?"
Esnafa ticaretlerini sürdüreceği sağlıklı bir yer teslimi olmadan tahliye yapılmasının imkansız olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Rezerv alan ve hak sahipliği gibi birçok konuda belirsizlikler devam ederken plansızca alınan kararlar, süreci olumsuz etkilemektedir. 15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? Kanalboyu ve Millet Bahçesine konulacak konteynerlerin Kışla Caddesi esnafına verileceği söylenir. Tebligatın üzerinden 5 gün geçti ancak bahsedilen yerlerde herhangi bir konteyner göremiyoruz. 1 yıldır konteynerlerde ticari varlıklarını sürdürme gayretinde olan esnafımızın dahi sorunları devam ederken, Kışla Caddesi esnafımız için konteyner yeri belirlemek çözüm değil. Konteynerlerin elektrik, su, internet, lavabo gibi ihtiyaçları tam anlamıyla hazır olmadan esnafın iş yerini boşaltması imkânsız. Bu nedenle tebligat geri çekilmeli ve esnafımıza en az 2 ay daha müsaade edilmelidir. Esnafın da talebi bu yönde. İlk günden beri görüştüğümüz esnafımız, ‘süreyi uzatın, yeri hazırlayın, tahliyeye razıyız’ diyor. Ayrıca esnafın şu şekilde talebi de var; konteynerlerin işyerlerinin yerine, yani cadde üzerine konulmasını istiyorlar. İmkanlar zorlanarak bu şekilde bir uygulama olursa esnafın ticari varlığı için da olumlu bir adım olur. Altını çizerek söylüyoruz, bizler dönüşüme değil, zamansızlığa ve plansızlığa karşıyız. Sadece imarı değil insanı da düşünmek gerekiyor. Yetkililerin, esnafın taleplerine kayıtsız kalmayıp, mağduriyet yaratmayan çözüm bulacağını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak : PHA
Adıyaman Belediyesi’nden ‘Halk Kart’ desteği
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Şirik’ten bayramda beslenme uyarısı
Adıyaman Barosu ve avukatlardan Av. Hüseyin Can Güzel’e destek açıklaması - Videolu Haber
Başkan Şevket Gürsoy’dan Mustafa Uslu’ya teşekkür mesajı
Trump’tan İran açıklaması: ‘Savaş yakında bitecek’
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamı’na yönelik anma programı - Videolu Haber
Adıyaman Valisi Osman Varol, iş arayan vatandaşları kabul etti
Adıyaman’da içme suyu altyapısı modern hatlarla yenileniyor - Videolu Haber
ASAL Araştırma: İmamoğlu olmazsa Mansur Yavaş, CHP seçmeninin aday tercihinde birinci sırada
Adıyaman Üniversitesi’nin 20. yıl dönümü
Adıyaman Belediyesi ‘Sosyal Destek Kartı’ iddialarına yanıt verdi: ‘Yardımlar düşürülmedi, artırıldı’
Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Başkan Hallaç’tan Kahta’da bozulan yollarla ilgili açıklama
Adıyaman’da Kent Meydanı’nda Kadir Gecesi programı düzenlendi - Videolu Haber
Vali Osman Varol vatandaşlarla bir araya geldi
Akaryakıta bir zam daha! Tabela bu gece değişiyor
Prof. Dr. Mehmet Şirik: ‘Yaşlılar toplumun aktif parçası olmalı’
Adıyaman Üniversitesi ve İpekyolu Ajansı’ndan kadın çiftçilere eğitim
Vali Osman Varol şehit aileleriyle iftarda buluştu
Adıyaman’da iş insanı Hasan Tepe, yaklaşık 105 kişilik grupla Anahtar Parti’ye katıldı - Videolu Haber
Adıyaman Valiliğinden Haftalık koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten Ulusal Yaşlılar Haftası mesajı
Güncel altın fiyatları: 17 Mart 2026 Salı gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Adıyaman genelinde yağışlar etkili olmaya devam edecek!
AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları’ndan ‘İlk Evim İlk İftarım’ buluşmaları
Dr. Abuzer Demir’in 'Çerkesler' kitabı okuyucuyla buluştu
Adıyaman’da denetimler Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırıldı
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamına ilişkin açıklama! - Videolu Haber
Adıyaman’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Adıyaman i Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi destek ödemesi
Yükleniyor



