Bakan Uraloğlu: Türkiye Telekomünikasyon’un merkezi olacak

Bakan Uraloğlu: Türkiye Telekomünikasyon’un merkezi olacak

ULUSAL (PHA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türk Telekom 2024 iş hedefleri değerlendirme toplantısında konuştu. “Türkiye haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapma hedefiyle çalıştıklarını belirterek, “Hem devlet hem de özel sektör olarak yeni yatırımlarımız ve iş birliklerimizle Türkiye’yi bir telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Antalya’da düzenlenen ‘Türk Telekom 2024 Değerlendirme Toplantısına’ katıldı.

Uraloğlu, konuşmasının başında bir yıl önce 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri andı, Allah’tan rahmet diledi.

Devlet ve milletin el ele vererek büyük bir badireyi atlattığını ifade eden Uraloğlu, “Depremden etkilenen kadim illerimizde hayatın normalleşmesi için tüm kurumlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Bakanlık olarak birçok stratejik alanda hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Uraloğlu, “Yol medeniyettir anlayışıyla aziz vatanımızın dört bir yanında, Mavi Vatan’da İstikbalimiz olan göklerde çalışma arkadaşlarımızın imzası vardır. Bu hizmetleri yürütürken hızla gelişen teknolojiyle yarıştığımızın farkındayız.” diye konuştu.

Ulaşım, bilişim, teknoloji ve telekomünikasyondaki projelerini çağın ihtiyaçlarının önünden gitmenin bir zaruret olduğu bilinciyle planladıklarını belirten Uraloğlu, “Yük, insan ve data ulaşımındaki yatırımlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu, hükümetlerimizin kararlılığı ve Türk Telekom gibi alanında uzman kurum ve kuruluşlarımızın inançlı çalışmalarıyla hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Uraloğlu, Türk Telekom’un yıllar içerisinde sürekli kendini yenileyerek, mobil, internet, telefon ve TV gibi geniş hizmet ağı ve zengin ürün çeşitliliğiyle hem bireysel hem de kurumsal hizmetler alanında çok güçlü bir markaya dönüştüğünü söyledi.

“Türk Telekom Afet Hallerinde De Her Zaman Ülkesinin ve Milletinin Yanında Olmuştur”

Uraloğlu, Türkiye’yi yeni teknolojilerle buluşturma ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırma vizyonuyla 81 ilin tamamında faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat depremleri kapsamında Türk Telekom’un büyük bir görev üstlendiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “Türk Telekom, afet halleri de dahil olmak üzere her zaman ülkesinin ve milletinin yanında olduğunu göstermiştir. Mobil baz istasyonlarını bölgeye sevk ederken, bölgedeki vatandaşlarımızı acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yükleyerek büyük faydalar sağlamıştır. Bölge halkı için WiFi internet noktalarını ücretsiz kullanıma sunmuş ve iletişime kapalı olan müşterilerinin mobil, internet ve sabit hatlarını görüşmeye açarak ülkemiz için ne kadar kıymetli bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, deprem sürecinde fedakârca görev alan Türk Telekom çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

İnternetin, özellikle son 25 yıl içerisinde alışkanlıkları, zorunlulukları değiştiren ve dönüştüren yeni bir yaşam tarzı haline geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, sosyal medya ağları ve dijital platformların da önemini ve faaliyet sahasını sürekli artırarak, genişletildiğini söyledi.

“Günümüzde 5,5 Milyar İnsan Cep Telefonu Kullanmakta”

Dijital teknolojiler, yeni ürün ve piyasaların gelişmesine yol açarak ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline geldiğini ifade eden Uraloğlu, “Günümüzde yaklaşık 5,5 milyar insan cep telefonu kullanmaktadır. Bu rakam toplam dünya nüfusunun üçte ikisinden fazlasının cep telefonu kullandığını gösterirken, dünya genelinde kullanılan cep telefonlarının yaklaşık yüzde 80’ini ise akıllı telefonlar oluşturmaktadır. 2027 yılı itibarıyla akıllı telefon kullanıcı sayısının 7,7 milyara ulaşması beklenmektedir.” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, teknoloji dünyasında çığır açan 5G ağlarının, ekonomik değerde trilyonlarca dolar ve milyonlarca iş fırsatı yaratacağı öngörüldüğünü ifade ederek, 2028 yılında ise dünya çapında 5G aboneliklerinin tüm mobil aboneliklerin yüzde 55'ini oluşturarak 5 milyara ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.

“Yeni Nesil Teknolojilere ve Özellikle Fiber Yatırımlara Büyük Önem Veriyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkeler ve kıtalar arası ‘internet otobanlarına olan ihtiyacın öngörülerin de ötesinde arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda da hem ihtiyacı karşılama hem de Türkiye’yi bölgenin veri üssü yapma hedefiyle çalışıyoruz. Hem devlet hem de özel sektör olarak yeni yatırımlarımız ve iş birliklerimizle Türkiye’yi bir telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz. Yeni nesil teknolojilere ve özellikle fiber yatırımlara büyük önem veriyoruz. Geniş bant altyapısının yaygınlaştırılması ve fiber optik altyapının güçlendirilmesi gibi stratejik adımlarla, ülke genelinde sunulan hizmetlerin daha hızlı, güvenilir ve erişilebilir olması adına çalışmalar sürdürüyoruz.”

“94,3 Milyon Geniş Bant İnternet Abone Sayısına Ulaştık”

Bakan Uraloğlu, abone sayılarına ilişkin verilerine ilişkin, “Bugün yaklaşık 19,5 milyonu sabit abone, 74,8 milyonu mobil abone olmak üzere toplam 94,3 milyon geniş bant internet abone sayısına ulaştık. Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre ve fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl 600 bin kilometreye, 2028 yılına kadar da 850 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Fiberin toplam sabit geniş banttaki payını ise 2024’te yüzde 35’e ulaştırmayı, mobil geniş bant penetrasyon oranını ise yüzde 90’a çıkarmayı hedefliyoruz.” bilgisini paylaştı.

“6g Teknolojisinin Hazırlıklarına Başladık”

Bakan Uraloğlu, haberleşme, ulaşım, savunma sanayi, denizcilik hangi alanda olursa olsun yerli, milli ve özgün üretime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Bir yandan 5G ile çalışmalarında yerli ve milli çerçevede ilerlerken bir yandan da 6G teknolojisinin hazırlıklarına başladık. 5G altyapıları için kritik öneme sahip 5G çekirdek şebeke, 5G baz istasyonu, 5G’ye özel yönetim, servis ve yazılım ürünleri geliştiriyoruz.” dedi.

Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme sorumluluğu ile 5G konusundaki çalışmalarını 2013 yılından bu yana sürdürdüğünü hatırlatan Bakan Uraloğlu, “5G hız rekorlarının yanı sıra ülkemizin ilk akıllı fabrika uygulaması, ilk özel endüstriyel mobil şebeke, ilk canlı 5G maç yayını, 5G destekli ilk çevrim içi uzaktan ameliyat ve tarımda ilk akıllı traktör kullanımı gibi çok sayıda yenilikçi projeye imza attı.” ifadelerini kullandı.

“Yerli Üretim ile Yüksek Teknolojili ‘Küresel Markalar’ Çıkaracağız”

Uraloğlu, 5G’nin yaygınlaştırılması için gerekli olan planlama, strateji, kadro, kaynak, koordinasyon ve eylem entegrasyonu, kabiliyet ve imkanına sahip bir Türkiye’nin var olduğunu belirterek, “Yerli üretim ile yüksek teknolojili küresel markalar çıkaracağız. Ülkemizi yüksek teknoloji üretim üssü haline getireceğiz.” dedi.

Uraloğlu, uydu ve uzay çalışmaları alanında da uluslararası bir oyuncu olma yolunda önemli adımlar atıldığını işaret ederek, yayıncılık ve internet erişimi hizmetleri noktasında, stratejik haberleşme sistemlerini sürekli güncelleyerek zamanın gereği olan yenilikleri dünya ile eş zamanlı olarak sunduklarını söyledi.

“Türksat 6A’yı, Haziran Ayında Yörüngesine Göndermeyi Hedefliyoruz”

Uydu ve uzay teknolojileri alanlarında önemli faaliyetler gerçekleştirildiğini dile getiren Uraloğlu, “İlk defa ülkemizin insanlı uzay misyonu bir Türk astronotumuzu uzaya göndererek hem havacılık hem de uzay çalışmalarımız bakımından çok önemli bir dönem yaşıyoruz. Astronotumuz Alper Gezeravcı 13 farklı alanda uzayda bilimsel çalışmamıza öncülük etti ve yepyeni gelişmelerin kapılarını araladı. Bu sayede Türkiye haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek. Türksat 6A’yı, Haziran ayında yörüngesine göndermeyi hedefliyoruz.”

Kaynak : PHA


Haber Kaynak : PHA

Adıyaman’da Perşembe günü iş bırakma eylemi yapılacak

Tarım İl Müdürü Akkan’dan muhtarlara ziyaret: Don ve kuraklıkla mücadelede iş birliği vurgusu

Bakan Bayraktar: ‘Enerji arz güvenliği için kaynak çeşitliliği daha da önemli hale geldi’

Ziraat Odaları, milletvekilleriyle tarımsal sorunları masaya yatırdı

Adıyaman’da ‘Kuraklığa Dayanıklı Tohum’ çalışmaları incelendi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 28,96 arttı

Bakan Yumaklı: ‘7 bin 160 projeye 10,2 milyar TL hibe desteği verilecek’

Adıyaman’da ekmek ve unlu mamullere zam geldi

Milletvekili Kurt'tan hububat sezonu açıklaması

Emeklilerin ‘Bayram İkramiyesi’ ödeme takvimi belli oldu

Türkiye tarihinin en büyük ihracat anlaşması: 48 KAAN Uçağı Endonezya'ya satıldı

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

ADIYAMANLI GÜREŞÇİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

ADIYAMANLI SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN ÇİFTE ALTINLA DÖNDÜ

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

TGA koordinasyonunda Adıyaman’a özel tanıtım çalışmaları başladı

İshak Şan’dan Adıyaman’a turizm ve sosyal yaşam alanı projesi: Cendere Köprüsü’ne millet bahçesi

Hayati İnanç, Kahta’da okurlarıyla buluştu

Adıyaman’da turizm alanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirildi

Adıyaman Öğretmenler Korosu'ndan ‘Yıla Veda Ezgileri’ konseri

Adıyaman’da El emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı

Adıyaman’da Buray rüzgarı esecek: ‘Sesimiz Bir, Yüreğimiz Bir’ gençlik konseri 28 Mayıs’ta

Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası’ coşkuyla başladı

İzmir’deki Adıyamanlılar ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştu

Adıyaman Üniversitesi’nden kültürlerarası buluşma: Bahar Şenliği 26-27 Mayıs’ta başlıyor

Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem: Görür, ‘Kolun kapasitesi 7’ye varan depremler üretebilir’

Erdoğan’dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme listesine alındı

Erdoğan: 'PKK içinde sabotaj peşinde olanlar var, sabrımız yanlış anlaşılmasın'

AK Parti Grup Başkanı Güler: 'En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacak'

AFAD: Orman yangınlarında 50 bin tahliye, Bilecik ve İzmir için genel hayatı etkileyen durum ilan edildi

Adıyaman’da yerinde dönüşüm başvurularında son gün yoğunluğu yaşanıyor

Kaymakam Kadir Algın’dan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Bakan Yerlikaya: İzmir, Bilecik ve Hatay’da 50 binden fazla kişi tahliye edildi

BESNİ KAYMAKAMI AHMET OĞUZ ASLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’ Adıyaman’da yapıldı

Adıyaman'da yaşlı adam eşini tüfekle öldürdü

Adıyaman’da Yaz Dönemi Kur’an Kursları Başladı

Kesecik Köyünde anız ve saman yangını!

Dostlar Divanı Heyeti Adıyaman’da ağırlandı

Adıyaman’da ‘Vali Yardımcıları Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi

Besni’de metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Milletvekili Alkayış’tan Adıyaman’a yatırım daveti

Adıyaman çevresinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Bakan Kurum: Bilecik'teki yangınlarda 47 bağımsız birim yıkıldı, 66 birim ağır hasar aldı

Adıyaman’da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Alkayış: 2028’e giden yolda en büyük gücümüz teşkilatlarımızdır

Ev taşırken elektrik tellerine temas eden yatak yangın çıkardı

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: ‘Yeşil vatan yanarsa, geleceğimiz de yanar’

Vali Osman Varol, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş’ı kabul etti

Erdoğan: Kasım ayına kadar zirai dondan etkilenen tüm çiftçilerin zararlarını karşılayacağız

Sağlık Bakanlığı: ‘Kampanyanın altıncı haftasında 1 milyon 252 bin 861 kişi ölçüldü’

İletişim Başkanlığı: Son iki günde 111 yangın meydana geldi, 5 orman yangınına müdahale sürüyor

Çeşitli suçlardan aranan 6 kişi yakalandı

Adıyaman'da 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu hap ele geçirildi

MHP Adıyaman il başkanı Ali Önat: Terörsüz Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz

Yükleniyor