• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Adıyamanlı kadınların emeği ihracata yöneliyor

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Zakat Foundation of America ve AFAD iş birliği ile kurulan Eliyaman Kadın Kooperatifi iş yerlerinin açılışını gerçekleştirdi.

EKONOMİ 7.10.2024 19:56:00 0
Adıyamanlı kadınların emeği ihracata yöneliyor

Açılışa katılan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, projenin Adıyaman’ın ekonomik kalkınmasında ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Adıyaman'da kurulan Eliyaman Kadın Kooperatifi iş yerleri, depremde büyük kayıplar yaşayan kadınların üretim gücünü harekete geçirerek, ekonomiye kazandırıyor. Zakat Foundation of America'nın finansal desteği ile hayata geçirilen proje, kadınların el emeği ürünlerinin Avrupa ve Amerika'ya ihraç edilmesini sağlayacak. Proje, kadınlara sadece bir geçim kaynağı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal rehabilitasyon ve psikolojik destek sağlayarak, toplumsal dayanışmayı artırıyor.

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, kooperatifin açılışında yaptığı konuşmada, "Bu proje, sadece ekonomik değil, sosyal ve psikolojik anlamda da büyük bir adım. Kadınlarımız, depremde büyük acılar yaşadı. Şimdi ise ürettikleri ürünler ile bu acıları bir nebze olsun dindirip, ailelerine ekonomik katkı sağlayacaklar. Bu tür projeler, Adıyaman'ın geleceği için çok kıymetli" dedi.

Vali Varol: "Kadınlarımızın Yanındayız"

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Perre Haber Ajansı’na verdiği röportajda, kadın emeğinin ekonomik hayata kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, projeye verilen desteğin büyüklüğünden bahsetti. Vali Varol ayrıca, depremin yaralarını sarmak için devletin ve STK’ların gösterdiği çabaların önemli olduğunu belirtti ve Zakat Foundation of America'ya teşekkür ederek, " Aslında ilimize özel, Türkiye genelinde de çok yaygın olan özellikle son yıllarda artan kadın emeğimizin değerlendirilmesi geleneksel birtakım üretim metotlarının yeniden hakim olması ama sadece bununla yetinmeyip, bunun aynı zamanda pazara ulaştırılması noktasında büyük eforlar çabalar var.

Bizim gibi büyük bir afetten çıkmış bir şehirde de aslında ekonomi için oluşabilecek tüm katkılar çok kıymetli. Bugün de burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Aslında burada oluşturulan altyapı depremin hemen sonrasında acil barınma için yine Zakat Foundation tarafından oluşturulmuş bir altyapı. Daha sonrasında bu ihtiyaç ortadan kalkmaya başladığında, buraya yapılan yatırımın yine Zakat Foundation katkısı, devletimizin ilgili kurumlarının; AFAD'ın ve diğer ilgili kurumlarımızın katkısıyla çok uzun süreçli, sürdürülebilir bir ekonomik katkıya evrilip everilmeyeceği konusu tartışıldı ve bu model ortaya çıktı.

Ben özellikle burada Zakat Foundation'a, vakfımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü buna sahip çıkmak çok önemliydi. Böylece bu altyapı, bu yapılan maddi yatırım, şu anki mevcut alana yönlendirildi. Burada çok güzel bir site oluşturuldu. Burada tamamen bir yerel çarşı mantığıyla kadınlarımızın el emeği ürünleri bir takım geleneksel, bir takım modern ürünler, burada insanlarımızla buluşacak. Bu hem bu üretim tekniklerinin yaşamasını, hem kadınlarımızın kendilerine, hanelerine bir gelir katkısı yapmalarını sağlayacak, hem de belki o büyük afetin ve o dayanışma ruhunun anısında yaşatan, yaşatmaya devam eden bir merkez olacak. Bu çok fonksiyonlu, çok güzel bir hizmet oldu. Ben katkısı olan herkese, başta vakfımız olmak üzere, bizim kamu görevlisi arkadaşlarımız, kurum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum, buna sahip çıkan kadınlarımıza, burayı şenlendirecek olan, burayı yaşatacak olan kadınlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Zakat Foundation of America'nın Adıyaman’a Katkısı"

Zakat Foundation of America Başkanı Halil İbrahim Demir, açılış töreninde yaptığı açıklamada, depremzedelerin hayatlarını yeniden inşa etmelerine katkıda bulunmanın sosyal bir sorumluluk olduğunu belirtti. Demir, "Depremden zarar gören aileler için bu projeyi hayata geçirdik. Kadınlarımızın ürettikleri el emeği ürünleri Amerika ve Avrupa’ya ihraç edilecek. Hem kadınlarımıza ekonomik destek sağlayacağız hem de onlara moral ve motivasyon vereceğiz." dedi.

Demir konuşmasının devamında, "Buradaki çalışma, öncelikle bu bölgede depremden zarar görmüş olan ailelerin kendi işlerini kurmaları ve bu işlerden kendi hayatlarını sürdürebilmeleri için yapılmış bir çalışmadır. Burada, 150 kadar meslek dalında çalışma yapılıyor. Yapılan bu ürünlerin burada satılması için hem biz hem de buradaki vatandaşlar ve iş yerleri yardımcı olacaktır. Böylece kardeşlerimizin ürettikleri ürünler pazarlanır ve emeklerinin karşılığını almış olurlar diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

America Zakat Foundation, 25 yıldır Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren en güçlü yardım kuruluşlarından birisi olarak tanınıyor. Amerika'nın dört bir yanında olduğu gibi, dünyanın 45 ülkesine de hizmet veren Zakat Foundation Başkanı Demir, Adıyaman'da bulunma sebeplerini açıklarken şunları kaydetti: "Burada bulunmamızın sebeplerinden biri, buradaki insanları sevmemiz ve aslımızın da buradan olmasıdır. Buradaki insanlara karşı sorumluluğumuzun bir sonucu olarak buradayız ve elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

Zakat Foundation of America, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman’a yardımlar getirerek, bölgedeki ilk çadır kentleri kurmuştu. Daha sonra ahşap konteynerler ile barınma alanları oluşturan vakıf, şimdi ise kadınların ürettikleri ürünleri uluslararası pazarlara sunarak, bölgenin ekonomik canlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

AK Parti İl Başkanı Kablan: "Kadınlarımız İçin Büyük Fırsat"

Açılış törenine katılan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, projeye olan desteklerini dile getirerek, kadınların ürettikleri ürünlerin uluslararası pazarlara taşınmasının hem ekonomik hem de sosyal anlamda büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kablan, "Kadınlarımız, bu tür projelerle hem ticari bir geçim kaynağı sağlıyor hem de sosyal anlamda birbirlerine destek oluyorlar. Kadınlarımızın el emeği ürünleri, uluslararası pazarlarda büyük ilgi görecek. Bu proje, kadınlarımız için hem ekonomik hem de manevi bir destek sağlıyor" dedi.

Kablan, kadınların el emeği ürünlerinin sadece ticari anlamda değil, aynı zamanda sosyal bir dayanışmanın sembolü olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın bir araya gelip üretim yapması, birbirlerine olan manevi desteklerini de artırıyor. Bu da toplumsal dayanışmayı güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

"Proje Kapsamında Neler Yapılacak?"

Eli Yaman Kadın Kooperatifi kapsamında, kadınlar el emeğiyle ürettikleri yöresel lezzetleri, el işlemelerini ve çeşitli gıda ürünlerini pazarlama imkanı bulacaklar. Ayrıca, kadınlar için bir psikoterapi ünitesi de kurulacak. Projede kadınlara sadece iş imkanı sağlanmayacak, aynı zamanda afet travmatolojisi üzerine çalışmalar yapılarak, kadınlara ve çocuklara psikolojik destek verilecek. Proje, aynı zamanda Adıyaman'ın yerel gastronomi kültürünü uluslararası pazarlara taşımayı hedefliyor.

Proje sorumlularından Oğuzhan Dal, projenin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu projeyle kadınlarımıza iş ve istihdam imkanı sağlamak istiyoruz. Adıyaman’a özgü el işlemeleri, gıda ve kurutmalık ürünler burada üretilecek ve dünya pazarlarına ihraç edilecek. Kadınlarımızın ürettikleri ürünler sadece Türkiye’de değil, Amerika ve Avrupa’da da büyük ilgi görecek" dedi.

"Sosyal Dayanışma ve Psikolojik Destek"

Proje, sadece ekonomik kalkınma ile sınırlı kalmıyor, aynı zamanda kadınlara sosyal dayanışma ve psikolojik destek sunuyor. Proje kapsamında kurulan psikoterapi ünitesi, özellikle deprem sonrası travma yaşayan kadınlara ve çocuklara destek sağlayacak. Ayrıca, kadınlar arasında dayanışma ruhunu artıran sosyal etkinlikler düzenlenerek, kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatta aktif olmaları teşvik edilecek.

"Kadınların Emeği İle Adıyaman Ekonomisi Canlanacak"

Eli Yaman Kadın Kooperatifi, Adıyamanlı kadınların el emeği ürünlerini dünya pazarlarına sunarak, şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Kadınların üretim gücünü artıran bu proje, aynı zamanda sosyal dayanışmayı ve psikolojik destek mekanizmalarını da içermesiyle öne çıkıyor. Proje sayesinde Adıyamanlı kadınlar, ürettikleri ürünleri uluslararası pazarlara ihraç ederek, ailelerine ve bölge ekonomisine katkı sağlayacaklar.

Eli Yaman Kadın Kooperatifi iş yerlerinin açılışı ile birlikte, Adıyaman'da depremzede kadınlar uluslararası pazarlara açılma fırsatı buldu. Proje, kadın emeğini ekonomik hayata kazandırmanın yanı sıra, sosyal dayanışmayı ve psikolojik destek sağlamayı da hedefliyor.

Haber Kaynak : PHA

MHP’li Selçuk Aslancan: ‘6 Şubat’ın, o kapkara günün acısı hâlâ yüreğimizde’ - Videolu Haber

6 Şubat’ta dayanışmanın adresi İzmir oldu: Adıyaman’ın acısı unutulmadı

Anahtar Parti İl Başkanı Vekili Tohumcu: ‘Epstein dosyası ve Türkiye’deki olası bağlantılar açıklıkla araştırılmalıdır’

DEVA Partisi Adıyaman İl Başkanı Mehmet Anaç: ‘Geldiler ve gittiler’

Yavuz Karaman’dan ‘6 Şubat’ mesajı: ‘Adıyaman için kavga değil, birlik zamanı’ - Videolu Haber

Başkan İskender Yıldırım’dan ‘6 Şubat’ mesajı: ‘Bu zorlu günleri omuz omuza aşacağız’ - Videolu Haber

Adıyaman Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nden deprem şehitleri anısına helva dağıtımı - Videolu Haber

MHP Adıyaman İl başkanlığı kulisleri eski bir dosyayı açtı: ‘Kitap’ tartışması yeniden gündemde

İl Başkanı Aytemir: ‘Şehrimiz ayağa kalkacaksa bu ancak kamusal hizmetlerle, halkımızla olur’

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş Adıyaman’da deprem şehitleri için dua etti

SES Adıyaman Şubesi Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın: ‘6 Şubat’ın görünmeyen kahramanlarına vefa borcumuz var’

Adıyaman’da kuyumcu esnafı iş yerlerini kapattı, mezarlıkta 3 bin kişiye yemek dağıttı

Kâhta Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu

Depremde hayatını kaybeden sağlık çalışanları Türk Sağlık-Sen’de dualarla anıldı

Deprem şehitleri anısına oryantiring yarışmalarında madalyalar sahiplerini buldu

Adıyamanlı depremzedeler, depremin üçüncü yılında konuştu: ‘Bir şehir yıkıldı, acımız geçmedi’ - Videolu Haber

Ali Tosun: ‘Depremin üçüncü yılında eğitimde yeniden ayağa kalktık’

Prof. Dr. Rençber’den 6 Şubat açıklaması: ‘Şehirler torpille değil, mühendislikle ayakta kalır’

Naci Görür Erzincan depremi sonrası önemli açıklamalarda bulundu

DEM Parti’li Tülay Hatimoğulları, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında anma programına katıldı - Videolu Haber

Adıyaman Üniversitesi’nde deprem anması: Vali Varol karanfiller bıraktı

Deprem şehitleri Besni’de dualarla anıldı

Ali Yerlikaya Adıyaman Yeni Mezarlığı’nda deprem şehitlerini andı

Rektör Keleş: ‘Büyük acıyı ders alarak unutmamalıyız’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gölbaşı’nda: ‘Depremde siyaset ve parti ayrımı olmaz'

2026 YKS başvuruları başladı: Sınav ücreti oturum başına 700 TL

6 Şubat’ta hayatını kaybeden sağlık çalışanları Mevlüt programıyla anıldı

Mevlid-i Şerif ile deprem şehitleri anıldı

Vali Varol, şehitler için düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla buluştu

Kahtalı Mıçe Kültür Merkezi’nde deprem şehitleri anıldı

Yükleniyor

Fenerbahçe’de Youssef En-Nesyri için kritik gelişme

Jhon Duran için yeni karar: Fransa seçeneği reddedildi

Umut Bulut’tan Fenerbahçe itirafı: ‘İki kez teklif aldım’

Fenerbahçe–Atalanta arasında Lookman görüşmeleri sonuçsuz kaldı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Kahta Gençlik SK, U-18 Kızlar Basketbol İl Birincisi oldu

Galatasaray, Pape Gueye ile anlaştı: Bonservis pazarlıkları sürüyor

Galatasaray’dan transferde sürpriz hamle: Arda Okan Kurtulan gündemde

Aston Villa ve Beşiktaş, Abraham transferinde görüşüyor

Galatasaray - Atletico Madrid maçı hangi kanalda ve saat kaçta?

15 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 90 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı yağma: 6 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

22 ilde MLKP Silahlı Terör Örgötü’ne operasyon: 96 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Şanlıurfa’da tefeci operasyonu: 37 şüpheli yakalandı, 23’ü tutuklandı

Hudut Kartalları’ndan Hakkâri’de Uyuşturucuya Geçit Yok

Ticaret Bakanlığı’ndan operasyon: 673 milyon liralık uyuşturucu madde ele geçirildi

Adıyaman’da ‘Huzurlu Sokaklar – 3’ uygulaması: 2 aranan şahıs yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’ye getirildi - Videolu Haber

23 ilde dev uyuşturucu operasyonu: 6 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Antalya’da 2016 yılındaki kadın cinayeti aydınlatıldı

Nazif Atalay AK Parti’ye katıldı: Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı olmuştu - Videolu Haber

Süleyman Kılınç Saadet Partisi Besni ilçe başkanı oldu

CHP heyeti 29 Ocak Perşembe günü Adıyaman’da vatandaşlarla buluşacak

Bakan Bolat: 'Kıbrıs davası şehitlerimizi rahmetle saygıyla yâd ediyorum'

Özgür Özel grup toplantısında konuştu: ‘Bir yılda ev sözü tutulmadı’

AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanlığına Av. Hasan Ünsal atandı

Üç Milletvekili AK Parti’ye katıldı, rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

Milletvekili Alkayış: ‘11 milyon 543 bin 301 üyeye ulaşan bu artış, sahadaki güçlü bağın göstergesidir’

Milletvekili Özhan: ‘Büyük bir aileyiz’

Milletvekili İshak Şan’a Kahta'da vatandaşlarla buluştu

MHP’li Selçuk Aslancan: ‘6 Şubat’ın, o kapkara günün acısı hâlâ yüreğimizde’ - Videolu Haber

6 Şubat’ta dayanışmanın adresi İzmir oldu: Adıyaman’ın acısı unutulmadı

Anahtar Parti İl Başkanı Vekili Tohumcu: ‘Epstein dosyası ve Türkiye’deki olası bağlantılar açıklıkla araştırılmalıdır’

DEVA Partisi Adıyaman İl Başkanı Mehmet Anaç: ‘Geldiler ve gittiler’

Yavuz Karaman’dan ‘6 Şubat’ mesajı: ‘Adıyaman için kavga değil, birlik zamanı’ - Videolu Haber

Başkan İskender Yıldırım’dan ‘6 Şubat’ mesajı: ‘Bu zorlu günleri omuz omuza aşacağız’ - Videolu Haber

Adıyaman Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nden deprem şehitleri anısına helva dağıtımı - Videolu Haber

MHP Adıyaman İl başkanlığı kulisleri eski bir dosyayı açtı: ‘Kitap’ tartışması yeniden gündemde

İl Başkanı Aytemir: ‘Şehrimiz ayağa kalkacaksa bu ancak kamusal hizmetlerle, halkımızla olur’

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş Adıyaman’da deprem şehitleri için dua etti

Besni'de vefat edenler 09.01.2025

Besni'de vefat edenler 05.01.2026

Besni'de vefat edenler 02.01.2026

Besni'de vefat edenler 30.12.2025

Besni'de vefat edenler 24.12.2025

Besni'de vefat edenler 20.12.2025

Besni'de vefat edenler 15.12.2025

Besni'de vefat edenler 09.12.2025

Besni'de vefat edenler 06.12.2025

Besni'de vefat edenler 19.11.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12