-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,35% 0,09
-
GRAM ALTIN
6353,13% -1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Adıyamanlı kadınlar 6 Şubat'ın belgesini çekiyor
Adıyaman Belediyesi’nin kurduğu ve depremzede kadınlara yönelik film çekimi eğitimi verdiği 04.17 Belgesel Film Atölyesi’nde kursiyerler, ilk kez sahaya çıkarak kamera çekimlerine başladı.
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin ‘kadın dostu kent’ hedefi doğrultusunda hayata geçirilen ve 6 Şubat depremlerinin kadınların yaşamlarına etkilerini konu alan 04.17 Belgesel Film Atölyesi’nde, teorik derslerin ardından kamera çekimleri başladı. İlk çekimler, konteyner kentte gerçekleştirildi. Çekimler sırasında, kadınlar ve çocukların soğuk hava koşullarında ve kısıtlı imkânlar içinde verdikleri yaşam mücadelesi kayıt altına alındı.
Proje kapsamında ilk kez profesyonel kamera kullanma fırsatı bulan kadınların heyecanlı olduklarını dile getiren Proje Koordinatörü Selma Kara, bundan sonraki süreçte röportaj çekimleri ve diğer eğitimlerle projenin devam edeceğini söyledi. Kara, “Adıyaman Belediyesi 04.17 Belgesel Film Atölyesi olarak bugün ilk kez sahaya çıktık. Atölyeye katılan 15 kadın, teoride öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı buldu. Katılımcılar oldukça heyecanlıydı ve bu süreç sonunda başarılı bir belgesel ortaya çıkaracaklarına inanıyorlar. İlk çekimlerimizi konteyner kentte gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte röportaj çekimleri ve kurgu eğitimleriyle atölye çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.
Kursiyerlerden Filiz Ertaş ise çekim esnasındaki deneyimlerini şöyle anlattı: “Çekim sıralamasına geçtik; genel plandan detaya doğru ilerledik. Geniş açılı çekimler yaptık, ardından çocukların oyunlarını ve hareketlerini kaydettik. Bir konuyu anlatırken çekim sırasını planlı bir şekilde takip ederek çalışmayı başardık.”
Bir diğer kursiyer Armen Korkmaz da, “Şu ana kadar belgesel atölyesi kapsamında sınıflarda teorik dersler aldık. Teorik eğitimin yanı sıra kamera eğitimi de görmüştük. Ancak bugün ilk kez sahada çekim yaparak öğrendiklerimizi uyguladık. Konteyner kente geldiğimizde, burada çok zorlu koşullarda yaşamın sürdüğüne tanıklık ettik. Çocukların ve kadınların soğuk hava şartlarında nasıl hayata tutunduklarını gözlerimizle gördük ve bu yaşanmışlıkları kameralarımıza yansıtmaya çalıştık.” dedi.
İletişim fakültesi ayarındaki eğitimleri sıkıştırılmış bir sürede almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren kursiyerlerden Nesibe Karabıyık ise, “Bugün sahada olmak benim için harika bir deneyimdi. İlk kez bir kamera ile çalışmak ve çekim yapmak, bana büyük bir gurur ve mutluluk verdi. Daha önce bir kamera bile görmemiştim. Ancak burada tüm detayları öğrenme şansı yakaladım. Bu süreç bana radyo-televizyon öğrencilerini hatırlattı; onlar bu eğitimi 2-4 yıl gibi bir sürede alıyor. Biz ise onların yıllar boyunca aldığı eğitimi sıkıştırılmış ve hızlandırılmış bir programla, üstelik en iyi hocalardan öğreniyoruz. Bu gerçekten mükemmel bir deneyim.” ifadelerini kullandı.
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan: ‘İş başvurularının adresi İŞKUR mu, AK Parti İl Başkanlığı mı?’
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Gaziantep’te Su Faturası Tartışması: CHP İl Başkanı Vakkas Açar: “Vatandaş su faturasını ödeyemez hale geldi”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Cemiyeti Mayer Klinik’te indirimli hizmet alacak
Adıyaman’da öğrenciler AKEM’de başarıyı yakalıyor - Videolu Haber
Adıyaman’da APP plaka yoğunluğu: Vatandaşlar ceza yememek için plaka değiştiriyor - Videolu Haber
Akaryakıt fiyatları! 26 Mart Perşembe 2026 Bugünkü benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?
MSB haftalık basın toplantısı: Şehitler anıldı, terörle mücadelede son durum paylaşıldı
AL GHARIYAH Projesinde Yeni Aşama: Denize İniş Gerçekleşti
İHD Adıyaman Şubesi’nden hasta mahpus Mehmet Emin Çam için acil çağrı - Videolu Haber
Kültür ve Sanat Yarışmaları İl Finalleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ses Yarışması Tamamlandı
Şanlıurfa'nın Viranşehir kırsalında sel hasarı onarılıyor
Alitaşı Mahallesi Muhtarı İlik'ten ‘moloz’ Tepkisi: ‘Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz’
ASAL Araştırma’dan ‘milletvekili seçimi’ anketi: AK Parti %34,6 ile ilk sırada
Adıyaman’da güvenlik ve asayiş tablosu açıklandı: 362 aranan şahıs yakalandı - Videolu Haber
Altında Son Durum:26 Mart 2026 Gram ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar?
Adıyaman’a 100 Yataklı Devlet Hastanesi Müjdesi! İhale süreci tamamlandı
CHP’li Milletvekili Akay’dan AK Parti’ye ‘vergide adalet’ tepkisi
Kahta Belediyesi’nden yaz öncesi dere temizliği
Adıyaman hava durumu nasıl?27-28 Mart Yağış var mı? Sıcaklıklar artacak mı?
‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasında 513 bin kilo verildi
Kahta’daki TOKİ Konutları’nda yağış krizi: Bodrum katları lağım bastı - Videolu Haber
ADYÜ Teknokent 2025 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Badem, Adıyaman tezgahlarında yerini aldı - Videolu Haber
Adıyaman Belediyesi Yeşilyurt Kreş ve Gündüz Bakımevi başvuruları devam ediyor - Videolu Haber
Kahta’da anne ve kızına hayırseverlerden destek: Evleri komple onarılacak - Videolu Haber
Adıyaman'da deprem şehitleri Hayrunnisa ve Meryem Berkin’in adı miniklerle yaşatıldı - Videolu Haber
Yükleniyor



