-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,00
-
EURO
51,17% -0,30
-
GRAM ALTIN
6638,43% 0,25
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Adıyamanlı çocuklardan Filistinli kardeşlerine barış mesajı
Adıyaman'da, Eğriçay Parkı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, Filistinli akranlarına umut ve barış mesajı gönderdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hemen ardından "23 Nisan Umuduyla: Filistinli Çocuklar ve Tüm Dünya İçin: Barışa Bir Şans Verin" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar sessiz bir yürüyüş yaptı, minik kalplerinden gelen duaları ve umutlarını balonlarla gökyüzüne bıraktı.
Yetişkinler, savaşların yarattığı duyarsızlığa dikkat çekmek amacıyla at gözlükleri takarken, ağızlarına bant takarak sessiz protesto gerçekleştirdi. Çocuklar ise "Çocuklar Ölmesin", "Barış İstiyoruz", "Filistinli Çocukların Yanındayız" yazılı dövizler taşıyarak park içinde sessiz bir yürüyüş yaptı. Sessizlik, etkinliğin en güçlü mesajı olarak öne çıktı.
Yürüyüşün ardından, çocukların Filistinli kardeşlerine yazdığı mektuplar ve barışı simgeleyen oyuncaklar, biberonlar ve kitaplar toplu şekilde parkta sergilendi. Ardından çocuklar yazdıkları umut dolu duaları ve mektupları, renkli balonlara bağlayarak Eğriçay Parkı semalarına bıraktı.
Etkinlik kapsamında Perre Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan grup temsilcisi Eyüp Güneş, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Biz yüreği yangın yeri olan Müslümanlarız. Aynı zamanda tüm insanlığın ortak vicdanına sesleniyoruz. Derdimiz, davamız, duamız bu çocuklar ölmesin artık. Bu çocuklar ölmesin artık. Ve son sözüm: Ya Rabbim, Rabbim bu ateşe bir su dök. Amin."
Çocukların Dilinden Barış Duaları
Etkinlikte minik katılımcılar da duygularını şu şekilde dile getirdi: Bir çocuk: “Çocuklar için çok üzülüyoruz. Savaşın hemen bitmesini ve onların eski hayatlarına dönmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizden de onlara yardım etmelerini rica ediyoruz."
Bir diğer çocuk: “Filistinli kardeşlerimizin durumu çok acı verici. Burada elimiz kolumuz bağlı durmadık, etkinliğimizi gerçekleştirdik. Allah onları korusun. Biz onların arkasındayız, bilsinler.”
Başka bir çocuk: “Filistin’deki çocukları seviyorum. Onlar da mutluluğu hak ediyor. Ağlamasınlar, üzülmesinler. Onlara yardım et Allah’ım."
Bir diğer çocuk: “İsrail’i Filistin’den uzak tut.”
Bir başka çocuk: “Ben Filistin için boykot yapıyorum.”
Çocuklardan birinin seslendirdiği şiirli dua ise etkinliğin en duygusal anlarından biri oldu:
"Allah'ım benim kalbimde bir burukluk var bugün.
Uzaklarda küçük arkadaşlarım ağlıyormuş.
Onlar da benim gibi gülmek isterlerdi, savaş olmasaydı.
Bombalar yerine oyuncak sesleri olsaydı.
Anneleri onlara sımsıkı sarılsaydı.
Ne olur Allah'ım, kötü şeyler bitsin artık.
Çocuklar gülsün, gözlerinden yaş akmasın.
Onların da bizim gibi balonları olsun.
Gökyüzüne uçursunlar tıpkı bizimki gibi.
Sen bütün çocukları seversin biliyorum.
Onları koru Allah'ım. Onlara barış ver. Amin."
Eyüp Güneş: “Vicdana Mesaj Gönderdik”
Etkinlik sonunda Perre Haber Ajansı’na özel röportaj veren Eğitimci Eyüp Güneş, etkinliğin amacı ve yapılan çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Bugün çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Gönüllülük esasıyla gece gündüz burada bizimle olan tüm gönüldaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ağır imtihanlardan geçiyoruz. Filistin gibi yıllardır kanayan yaralarımız var. Devlet yetkililerinin suskunluğuna ve yetişkinlerin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla sembolik metaforlar kullandık.
Çocuklar Adıyaman’dan Filistinli kardeşlerine oyuncakları, biberonları ve dua mektuplarıyla 'Biz buradayız, sizinleyiz' dedi. Muhakkak iyilik galip gelecek. Siz sadece nerede durduğunuza dikkat edin.”
Güneş, etkinlikte at gözlükleri ve ağız bantları ile yapılan yürüyüşe de değinerek: "Sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Çocuklarımızın elinde oyuncaklar, kitaplar, biberonlar vardı. Bunların her biri, medyaya, kamuoyuna ve vicdanlara gönderilmiş bir mesajdı. Etkinliğimizde slogan atmadık, sessizliğin gücünü kullandık. Ardından oyuncaklarımızı, karanfillerimizi ve dualarımızı Filistinli kardeşlerimize gökyüzüne gönderdik," ifadelerini kullandı.
Eyüp Güneş, sözlerini “Ben bir öğretmenim, dua eden ve dua bekleyen biriyim” diyerek tamamladı.
Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Karadağ: ‘Dayanışma ruhunu her zaman yaşatmalıyız’
Anahtar Parti Adıyaman İl Başkanı Alsan: ‘Deprem sonrası dayanışma bayramda da sürmeli’
Uzm. Dr. Tayfun Börta’dan Bayramda Beslenme Uyarısı: ‘Kan Şekeri Dalgalanmalarına Dikkat’
CHP’li Açar’dan ‘Buckslava’ tepkisi: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın
Gergerliler Derneği Başkanı Kaya: ‘Dayanışma ruhunu yılın her gününe yaymalıyız’
Başkan Tutdere’den barış ve kardeşlik temennisi
UMFED Kahta İlçe Başkanı Çavuş’tan ‘uyuşturucu’ uyarısı: ‘Sessiz bir yangınla karşı karşıyayız’
Adıyaman’da arefe gününde Deprem Şehitliği’ni ziyaret edenler yakınları için dua okudu - Videolu Haber
Vali Varol’dan Ramazan Bayramı açıklaması: ‘3 gün boyunca bin 253 personel sahada olacak’ - Videolu Haber
AK Parti Kahta İlçe Başkan Vekili Can’dan Ramazan Bayramı mesajı
Vali Varol’dan Şehit Vedat Mutlu’nun ailesine Ramazan Bayramı ziyareti
Eğitim Yöneticisi Erol Polat: ‘Bayramlar değerlerimizi yaşatmanın en güzel vesilesidir’
SGK’dan sahte mesajlar üzerinden bayram ikramiyesi dolandırıcılığına karşı uyarı
Motorine büyük zam yolda: Adıyaman’da fiyatlar yükseliyor
Vali Varol’dan Ramazan Bayramı mesajı: ‘Bayramlar, birlik ve dayanışmanın en güçlü zamanıdır’
AKYOL Derneği Başkanı Yusuf Aslan’dan Ramazan Bayramı mesajı
Devlet Bahçeli’den Ramazan Bayram mesajı: ‘Savaş ve çatışmalara dikkat!’
Milletvekili Özhan’dan Ramazan Bayramı mesajı: ‘Bayram, birlik ve dayanışmayı hatırlatıyor’
Başkan Çetin’den Ramazan Bayramı mesajı: ‘Bayram, kırgınlıkların son bulmasına vesile olsun’
Adıyaman’da 2026 yılı su ürünleri avlanma yasağı başlıyor
ABD-İsrail-İran Gerilimi: İran tarafından Kuveyt’e Füzeler Fırlatıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Ramazan’da gıda denetimi kapsamında 130 milyon lira ceza
CHP’li Milletvekili Tanal’dan Adalet Bakanlığı atamalarına tepki: ‘Adalet böyle yönetilemez’
Milletvekili Alkayış: ‘Ramazan boyunca teşkilat mensuplarımızla aynı sofrada, aynı duada olduk’
ADVAK iftar programında, Adıyamanlılar aynı sofrada buluştu
Kahta’da Ramazan Sohbetleri’ne yoğun ilgi: Yazar Ömer Demirbağ vatandaşlarla buluştu
Malatya’da bayram öncesi dolandırıcılığa karşı farkındalık çalışması
Adıyaman’da okulda çekilen görüntüler tartışma arattı: Eğitim Sen’den tepki - Videolu Haber
Erkan Çimenden’den bayram mesajı: ‘Birlikte yeniden doğabiliriz’
AKYOL Derneği, Ramazan ayında binlerce aileye yardım ulaştırdı
Yükleniyor



