-
BIST 100
13284,42%-1,67
-
DOLAR
48,75% 0,08
-
EURO
56,00% -0,08
-
GRAM ALTIN
6865,06% 0,94
-
Ç. ALTIN
10865,75% -0,30
Adıyamanlı çocuklardan Filistinli kardeşlerine barış mesajı
Adıyaman'da, Eğriçay Parkı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, Filistinli akranlarına umut ve barış mesajı gönderdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hemen ardından "23 Nisan Umuduyla: Filistinli Çocuklar ve Tüm Dünya İçin: Barışa Bir Şans Verin" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar sessiz bir yürüyüş yaptı, minik kalplerinden gelen duaları ve umutlarını balonlarla gökyüzüne bıraktı.
Yetişkinler, savaşların yarattığı duyarsızlığa dikkat çekmek amacıyla at gözlükleri takarken, ağızlarına bant takarak sessiz protesto gerçekleştirdi. Çocuklar ise "Çocuklar Ölmesin", "Barış İstiyoruz", "Filistinli Çocukların Yanındayız" yazılı dövizler taşıyarak park içinde sessiz bir yürüyüş yaptı. Sessizlik, etkinliğin en güçlü mesajı olarak öne çıktı.
Yürüyüşün ardından, çocukların Filistinli kardeşlerine yazdığı mektuplar ve barışı simgeleyen oyuncaklar, biberonlar ve kitaplar toplu şekilde parkta sergilendi. Ardından çocuklar yazdıkları umut dolu duaları ve mektupları, renkli balonlara bağlayarak Eğriçay Parkı semalarına bıraktı.
Etkinlik kapsamında Perre Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan grup temsilcisi Eyüp Güneş, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Biz yüreği yangın yeri olan Müslümanlarız. Aynı zamanda tüm insanlığın ortak vicdanına sesleniyoruz. Derdimiz, davamız, duamız bu çocuklar ölmesin artık. Bu çocuklar ölmesin artık. Ve son sözüm: Ya Rabbim, Rabbim bu ateşe bir su dök. Amin."
Çocukların Dilinden Barış Duaları
Etkinlikte minik katılımcılar da duygularını şu şekilde dile getirdi: Bir çocuk: “Çocuklar için çok üzülüyoruz. Savaşın hemen bitmesini ve onların eski hayatlarına dönmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimizden de onlara yardım etmelerini rica ediyoruz."
Bir diğer çocuk: “Filistinli kardeşlerimizin durumu çok acı verici. Burada elimiz kolumuz bağlı durmadık, etkinliğimizi gerçekleştirdik. Allah onları korusun. Biz onların arkasındayız, bilsinler.”
Başka bir çocuk: “Filistin’deki çocukları seviyorum. Onlar da mutluluğu hak ediyor. Ağlamasınlar, üzülmesinler. Onlara yardım et Allah’ım."
Bir diğer çocuk: “İsrail’i Filistin’den uzak tut.”
Bir başka çocuk: “Ben Filistin için boykot yapıyorum.”
Çocuklardan birinin seslendirdiği şiirli dua ise etkinliğin en duygusal anlarından biri oldu:
"Allah'ım benim kalbimde bir burukluk var bugün.
Uzaklarda küçük arkadaşlarım ağlıyormuş.
Onlar da benim gibi gülmek isterlerdi, savaş olmasaydı.
Bombalar yerine oyuncak sesleri olsaydı.
Anneleri onlara sımsıkı sarılsaydı.
Ne olur Allah'ım, kötü şeyler bitsin artık.
Çocuklar gülsün, gözlerinden yaş akmasın.
Onların da bizim gibi balonları olsun.
Gökyüzüne uçursunlar tıpkı bizimki gibi.
Sen bütün çocukları seversin biliyorum.
Onları koru Allah'ım. Onlara barış ver. Amin."
Eyüp Güneş: “Vicdana Mesaj Gönderdik”
Etkinlik sonunda Perre Haber Ajansı’na özel röportaj veren Eğitimci Eyüp Güneş, etkinliğin amacı ve yapılan çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Bugün çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Gönüllülük esasıyla gece gündüz burada bizimle olan tüm gönüldaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ağır imtihanlardan geçiyoruz. Filistin gibi yıllardır kanayan yaralarımız var. Devlet yetkililerinin suskunluğuna ve yetişkinlerin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla sembolik metaforlar kullandık.
Çocuklar Adıyaman’dan Filistinli kardeşlerine oyuncakları, biberonları ve dua mektuplarıyla 'Biz buradayız, sizinleyiz' dedi. Muhakkak iyilik galip gelecek. Siz sadece nerede durduğunuza dikkat edin.”
Güneş, etkinlikte at gözlükleri ve ağız bantları ile yapılan yürüyüşe de değinerek: "Sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Çocuklarımızın elinde oyuncaklar, kitaplar, biberonlar vardı. Bunların her biri, medyaya, kamuoyuna ve vicdanlara gönderilmiş bir mesajdı. Etkinliğimizde slogan atmadık, sessizliğin gücünü kullandık. Ardından oyuncaklarımızı, karanfillerimizi ve dualarımızı Filistinli kardeşlerimize gökyüzüne gönderdik," ifadelerini kullandı.
Eyüp Güneş, sözlerini “Ben bir öğretmenim, dua eden ve dua bekleyen biriyim” diyerek tamamladı.
Ağıralioğlu: ‘Seçim bir mecburiyet olarak milletin gündemine girmiştir’
Depremde atölyesini kaybetti, 50 kadına iş kapısı açtı: Zahide Durmaz Akar Adıyaman’ın ilk kadın Ahisi oldu
Özgür Özel’den emeklilere vaat: ‘Maaşlar önce bir, ardından 1,5 asgari ücret olacak’
Trabzonspor’dan Galatasaray’a dört gol: Salah üç golle yıldızlaştı
Hallaç: ‘Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin gurur ve onur abideleridir’
Türk Ocakları Başkanı Güçlüer: ‘Gazilerimize duyduğumuz minnet yalnızca 19 Eylül’e sığdırılamaz’
Adıyaman’da otizmli bireyler ve aileleri haklarını öğrenmek için buluştu
Dervişoğlu’ndan Aksaray mitinginde iktidara terörle mücadele ve ekonomi eleştirisi
Adıyaman Belediyesi: ‘İmamağa’da 70 gündür aralıksız su kesintisi yaşandığı iddiası gerçeği yansıtmıyor’
İran merkezli Bank Mellat’a BDDK kararı: Türkiye’deki faaliyet izni kaldırıldı
Metiner, Cemil Bayık’ın açıklamasını değerlendirdi: ‘Sürece karşıtlık veya tehdit sonucu çıkarmadım’
YKS Türkiye birincileri Adıyaman ve Kahta’da öğrencilerle buluştu
Adalet Bakanı Gürlek 2028’i işaret etti: ‘Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek için seçim düzenlenecek’
İstanbul Havalimanı’nın 4. ana pisti açıldı: Erdoğan’dan ‘Eser ve vizyon yarışacak’ mesajı
Özgür Özel’den Tera Fon ve erken seçim çıkışı: ‘Milleti kandıramazlar, biz o sandığa varacağız’
TOKİ borcunu peşin kapatana yüzde 25 indirim: Başvurular 22 Eylül’de başlıyor
Besni Ören Köyü’nde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
Tutdere’den Ahilik Haftası’nda çağrı: ‘Kendi esnafımıza sahip çıkalım’ - Videolu Haber
Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni taziye evi: Kemal-Sultan Aslan Taziye Evi açıldı
Adıyamanlılar Vakfı İmam Hatip Proje Ortaokulu törenle açıldı - Videolu Haber
Tutdere’den 3 bin 500 metrekarelik Denizli Parkı: Kentte tamamlanan park sayısı 25 oldu - Videolu Haber
Van’dan Kahta’ya varis tedavisi için geldiler, ameliyat sonrası taburcu oldular
Kahta’da zabıtadan gece denetimi: Kaldırım ve yolları işgal eden aparatlar toplandı
Hıdır Canördek ve Ali Osman Elçi’den öğrencilere yeni eğitim yılı sürprizi
Cemil Bayık’tan İmralı talebi: ‘Bizim de Önder Apo’nun yanına gitmemiz gerekiyor’
AFOT, Adıyaman Kalesi’nde sanatseverleri fotoğrafla buluşturdu
Vali Küçük’ten Gaziler Günü mesajı: 'Bu aziz vatan şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir'
Kılıçdaroğlu’ndan Şimşek’e 7 soru, Erdoğan’a DDK çağrısı: ‘Borsadaki süreci araştırın’ - Videolu Haber
Ticaret Bakanlığından Ratko Mladić görselli ‘Made in Türkiye’ çorabı için suç duyurusu
Çimenden: ‘Ahilik, ticaretin yalnızca kazanç değil, ahlak ve emanet olduğunu öğreten bir medeniyet mirasıdır’
Yükleniyor



