-
BIST 100
16165,75%1,32
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,97% 0,22
-
GRAM ALTIN
7123,35% 0,20
-
Ç. ALTIN
11555,89% 0,19
Adıyaman’da içme suyu altyapısı modern hatlarla yenileniyor - Videolu Haber
ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Belediyesi, deprem sonrası kentin içme suyu altyapısını modern malzemelerle yenileyerek 555 kilometrelik şebekeyi baştan sona değiştirdi. Başkan Tutdere, çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.
Adıyaman Belediyesi, kentin içme suyu sorununu kökten çözecek altyapı projesinde sona yaklaştı. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "Şehrin tüm damarlarını yeniliyoruz" diyerek gelinen kritik noktayı paylaştı. Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, depremde büyük hasar gören eski şebeke hattının yerine 555 kilometrelik yeni içme suyu hattı modern ve dayanıklı malzemelerle yenilendi.

"Şehrin Tüm Damarları Yenilendi"
Atatürk Bulvarı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tutdere, "Adıyaman'ımızın içme suyu hattının inşasında artık son aşamaya geldik. Şehir genelinde 555 kilometrelik hattı tamamen yeniledik. Ana şebekemizi, yani şehrimizin tüm damarlarını sil baştan değiştirdik" dedi.
"Hedef Mayıs Ayı"
Evsel bağlantılarda da önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirten Tutdere, "Bugüne kadar yaklaşık 12 bin 500 abonemizin evsel bağlantılarını gerçekleştirdik. Mayıs ayına kadar hem evsel bağlantıları hem de kalan şebeke çalışmalarını tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin En Modern Su Yönetim Sistemi Kuruluyor"
Yeni altyapının teknolojik donanımıyla dikkat çekeceğini vurgulayan Tutdere, "Yeni hatlarımız, modern vana odalarımız ve skada sistemimizle Adıyaman'ımız Türkiye'nin en modern su yönetim altyapılarından birine kavuşacak. Bu sadece bir yenileme değil; aynı zamanda geleceğe yapılan güçlü bir yatırımdır" dedi.
"Adıyaman Daha Güçlü ve Dayanıklı Bir Kent Oluyor"
Deprem sonrası yürütülen çalışmaların altyapıyla sınırlı olmadığını ifade eden Tutdere, kentin bütüncül bir dönüşüm sürecinden geçtiğini belirtti: "Adıyaman'ımız alt ve üst yapısıyla yeniden ayağa kalkıyor. Daha dirençli, daha güvenli ve daha güçlü bir şehir inşa ediyoruz. Yollarımızdan altyapımıza kadar her alanda çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. Bayram sonrasında da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Adıyaman'a hizmet etmek bizim için büyük bir gurur. Kentimizi, insanlarımızı seviyoruz. Hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz."
Kaynak : PERRE
Başkan Şevket Gürsoy’dan Mustafa Uslu’ya teşekkür mesajı
Trump’tan İran açıklaması: ‘Savaş yakında bitecek’
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamı’na yönelik anma programı - Videolu Haber
Adıyaman Valisi Osman Varol, iş arayan vatandaşları kabul etti
Adıyaman’da içme suyu altyapısı modern hatlarla yenileniyor - Videolu Haber
ASAL Araştırma: İmamoğlu olmazsa Mansur Yavaş, CHP seçmeninin aday tercihinde birinci sırada
Adıyaman Üniversitesi’nin 20. yıl dönümü
Adıyaman Belediyesi ‘Sosyal Destek Kartı’ iddialarına yanıt verdi: ‘Yardımlar düşürülmedi, artırıldı’
Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Başkan Hallaç’tan Kahta’da bozulan yollarla ilgili açıklama
Adıyaman’da Kent Meydanı’nda Kadir Gecesi programı düzenlendi - Videolu Haber
Vali Osman Varol vatandaşlarla bir araya geldi
Akaryakıta bir zam daha! Tabela bu gece değişiyor
Prof. Dr. Mehmet Şirik: ‘Yaşlılar toplumun aktif parçası olmalı’
Adıyaman Üniversitesi ve İpekyolu Ajansı’ndan kadın çiftçilere eğitim
Vali Osman Varol şehit aileleriyle iftarda buluştu
Adıyaman’da iş insanı Hasan Tepe, yaklaşık 105 kişilik grupla Anahtar Parti’ye katıldı - Videolu Haber
Adıyaman Valiliğinden Haftalık koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik’ten Ulusal Yaşlılar Haftası mesajı
Güncel altın fiyatları: 17 Mart 2026 Salı gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Adıyaman genelinde yağışlar etkili olmaya devam edecek!
AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları’ndan ‘İlk Evim İlk İftarım’ buluşmaları
Dr. Abuzer Demir’in 'Çerkesler' kitabı okuyucuyla buluştu
Adıyaman’da denetimler Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırıldı
Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Halepçe Katliamına ilişkin açıklama! - Videolu Haber
Adıyaman’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Adıyaman i Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere bayram öncesi destek ödemesi
İzmir’de Adıyamanlı üniversite öğrencileri iftar programında buluştu
Adıyaman Üniversitesi’ne YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon
Başkan Hallaç’tan ‘Kadir Gecesi’ mesajı: ‘Kur’an’ın mesajını hayatımıza taşımalıyız’
Yükleniyor



