10438,33%0,15
36,58% 0,10
40,00% 1,00
3433,51% 1,14
5564,61% 0,59
TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Adıyaman Futbol Kulübü (FK), sezonun bitimine haftalar kala ligden çekilme kararı aldı.
Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında kulüp logosunun altına "The End" (Son) yazarak dikkat çeken Başkan Aybak, bugün yaptığı açıklamayla kararın resmileştiğini duyurdu.
Başkan Sait Aybak, yaptığı açıklamada takımı ligden düşüren teknik ekip ve futbolculara sert sözlerle yüklendi. Aybak şunları dile getirdi; "Adıyaman Futbol Kulübü olarak ligden düşmemiz büyük oranda belli olduğu için bundan sonraki maçlara çıkmama kararı aldık. Başta iki sene üst üste bizi ligden düşüren Sportif Direktörümüze ve bu süreçte getirdikleri futbolculara, sportif faaliyetlerin dışında her türlü faaliyetle uğraştıkları için tebriklerimizi sunuyoruz."
Başkan Aybak, kulübe destek vermeyen ve sürekli eleştiride bulunan taraftar grubuna da göndermede bulunarak şunları söyledi: "Ayrıca iyi günümüzde de, kötü günümüzde de her zaman bizleri yuhalayan, eleştiren, hakaret eden sözde taraftarlarımıza da teşekkür ederiz. 2025-2026 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de mücadelemize devam edeceğiz."
Bu sezon TFF 3. Lig 2. Grup'ta 21 maça çıkan Adıyaman FK, sadece bir galibiyet ve dört beraberlik alarak 7 puanla ligin son sırasında yer alıyordu.
Adıyaman FK’nın ligden çekilmesiyle, kalan maçlarının hükmen mağlup sayılması beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu karara nasıl bir yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.