-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,95% -0,15
-
GRAM ALTIN
7272,80% -0,86
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Adıyaman Sulama Birliği’nden İddialara Yanıt
ADIYAMAN (PERRE) - Sibel TURAN-Adıyaman Sulama Birliği Başkanı Mehmet Eryılmaz, son günlerde Birlik ve Birlik Başkanlığı hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Eryılmaz, Birliğin tüm faaliyetlerini mevzuat çerçevesinde, şeffaf ve deneti
Adıyaman Sulama Birliği Başkanı Mehmet Eryılmaz, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında Adıyaman Sulama Birliği ile Birlik Başkanlığı hakkında gündeme getirilen iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Eryılmaz, Sulama Birliği'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi doğrultusunda yeniden yapılandırıldığını belirterek, tüm faaliyetlerin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, şeffaf ve denetime açık bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında, Adıyaman Sulama Birliği ve Birlik Başkanlığımız hakkında ortaya atılan iddialar üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri görülmüştür.
Birliğimiz, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi doğrultusunda yeniden yapılandırılmış olup, tüm faaliyetlerini ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, şeffaf ve denetime açık bir şekilde sürdürmektedir.
1. Mali Kayıtlar ve Tahsilat İşlemleri Hakkında: "Faturasız tahsilat" ve "kayıtsız para toplama" iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Birliğimizdeki tüm mali işlemler, 6183 sayılı Kanun ve ilgili mali mevzuata uygun olarak, yalnızca resmî makbuz karşılığında gerçekleştirilmektedir. Muhasebe kayıtlarımız hem dijital hem de fiziki ortamda eksiksiz korunmakta olup, her türlü idari ve adli denetime her an hazırdır.
2. Arşiv ve Belge Yönetimi: "Muhasebe kayıtlarının imha edildiği" yönündeki söylemler, kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik asılsız ithamlardır. Birliğimize ait tek bir evrak dahi imha edilmemiş; aksine tüm arşivlerimiz yasal saklama süreleri ve usullerine uygun olarak muhafaza altına alınmıştır.
3. Personel İşlemleri ve Disiplin Süreci: İş akdi feshedilen şahıslarla ilgili kararlar; iddia edildiği gibi "itiraz" nedeniyle değil; iş ahlakına aykırı davranışlar, disiplin ihlalleri ve kurum içi huzuru bozan somut olaylar (resmî kayıtlara ve jandarma tutanaklarına yansıyan vakalar) neticesinde alınmıştır.
Önemli Not: 6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu uyarınca, sezonluk çalışan personelin istihdam süreci tamamen yasal sınırlara tabidir. Mevsimlik personelin sözleşme sürelerinin sona ermesi, rutin bir idari işlemdir.
4. Hizmet Kapasitesindeki Artış ve Şeffaf Su Dağıtımı: Kurumumuz polemiklerle değil, hizmetle büyümektedir. Mevcut yönetim döneminde:
* Sulanabilir alan miktarı 50.000 dekardan 130.000 dekara çıkarılmıştır.
* Pompaj istasyonlarında enerji verimliliği artırılarak kamu kaynakları korunmuştur.
* Su dağıtımı, şahsa özel değil; DSİ tarafından onaylanan resmî sulama planları ve teknik kriterlere göre adil bir şekilde yapılmaktadır.
Sonuç olarak; Adıyaman Sulama Birliği, çiftçimizin emeğini koruyan ve hukuk devletinin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı bir kamu kurumudur. Kurumsal itibarımızı hedef alan, somut delilden yoksun ve art niyetli beyanlara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiririz.
Halkımızın, sahadaki başarısı tescilli olan kurumumuza yönelik bu tür algı operasyonlarına itibar etmemesini istirham ederiz."
Kaynak : PERRE
Adıyaman Tabip Odası’ndan hekimler ve aileleri için dayanışma iftarı programı
Başkan Tutdere’den AKEM öğrencilerine dayanışma iftarı
Vali Varol’dan Kanaat Önderi Seyda Hoca’ya Ramazan ziyareti
Kuyumcu Halil İbrahim Dolma’dan altın yorumu: Fiyatlar yeniden yükselecek mi? - Videolu Haber
Vali Varol Adıyaman Havalimanı Müdürlüğü’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi
Başkan Murat Çeliker: ‘Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği halk ekmektir'
Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
ÜNİDES 6. Dönem Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı
Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi
Ömer Kocakaya, Adıyaman’da kaybolmaya yüz tutmuş mesleğini 40 yıldır sürdürüyor - Videolu Haber
Adıyaman’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü anıldı
Adıyaman’da yalnız yaşayan yaşlı kadınlar, erkekleri yaklaşık üç kat aştı
Kahta Devlet Hastanesi’nde artroskopik menisküs ameliyatı yapıldı
Türkiye’de yaşlı nüfus 2025’te 9,5 milyonu aştı: Her 4 haneden biri, yaşlıya ev sahipliği yapıyor
İran-ABD-İsrail gerilimi tırmanıyor: Tel Aviv füzelerle vuruldu
Adıyaman’daki akaryakıt fiyatlarında sınırlı indirim: Benzin 0,72 TL, motorin 1,12 TL düştü
İl Müdürü Tosun’dan ‘İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 105. Yıl Dönümü’ mesajı
Vali Varol’dan ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ mesajı
Kahta’da düzenlenen panelde, Cengiz Aytmatov’un eserleri ele alındı
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan’dan siyasi partilere ziyaret
Adıyaman Belediyesi il protokolünü iftar sofrasında ağırladı - Videolu Haber
Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti Türk Siyasetinin Yeni Umudu
Standart dışı plakalara 27 Şubat'tan itibaren kesilen idari para cezaları iptal edildi
DEM Parti’den Levent Gültekin’e tepki: ‘Hakaret ile gazetecilik yapılmaz’
İŞKUR’dan 746 sağlık personeli alımı
Bakan Kurum duyurdu: İstanbul’da 100 bin sosyal konut için kura çekimi bayramdan sonra
Emekli ikramiyesi ve aylık ödeme takvimi detaylı olarak açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ortadoğu'daki savaş büyümeden durdurulmalıdır, bizim Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok’
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor



