4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik sektöründe hizmet kalitesini artırmak, işlemleri hızlandırmak ve kamu kaynaklarını etkin kullanmak amacıyla dijitalleşme adımlarını güçlendirdiklerini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, “2024 yılında 4,5 milyondan fazla işlem elektronik ortamda gerçekleştirildi, 13 milyondan fazla kağıt kullanımının önüne geçildi ve yaklaşık 140 milyon lira tasarruf sağlandı.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik sektöründe hizmet kalitesini artırmak, işlemleri hızlandırmak ve kamu kaynaklarını etkin kullanmak amacıyla dijitalleşme adımlarını güçlendirdiklerini ifade etti. Bakan Uraloğlu, “Dijital dönüşüm sayesinde 2024 yılında 4,5 milyondan fazla işlem elektronik ortamda gerçekleştirildi, 13 milyondan fazla kağıt kullanımının önüne geçildi ve yaklaşık 140 milyon lira tasarruf sağlandı.” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Liman Yönetim Bilgi Sistemi (LYBS), Denizcilik Ödemeleri Sistemi, Seyir İzin Belgesi Sistemi (SİB), Gemi Sicil Bilgi Sistemi, Gemi İnsanları Bilgi Sistemi (GİBS), ÖTV’siz Yakıt Bilgi Sistemi (ÖTVBS), Elektronik Sertifika Sistemi ve daha birçok uygulama ile denizcilik faaliyetlerinin elektronik ortamda sürdürüldüğünü söyledi.

“Türk Boğazlarından Geçiş Yapan Yıllık 80 Bini Aşkın Geminin Seyir Planı İşlemleri Gerçekleştiriliyor”

Bakan Uraloğlu, LTP ile entegre olarak çalışan LYBS ile; ülke limanlarına her yıl gelen yaklaşık 70 bin geminin limana yanaşma ve limandan ayrılış işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, “Türk Boğazlarından geçiş yapan yıllık 80 bini aşkın geminin Seyir Planı (SP-1) işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, limanlarımızda verilen kılavuzluk ve römorkör hizmetlerine yönelik yönetim ve kamu paylarının takibi gerçekleştirilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“ÖTVBS Kapsamında 72 Bin 482 Teslimat Verisi ile 12 Bin 346 Vize ve Düzeltme İşlemi Elektronik Ortamda Yürütüldü”

Gemiler ve gemi insanları işlemleri dahil denizcilik ile ilgili ilgili tüm döner sermaye ve harç ödemelerinin Denizcilik Ödemeleri Sistemi ile yapılabildiğini söyleyen Uraloğlu, “2024 yılında toplam 550 bin harç ve döner sermaye işlemi e-ödeme sistemi kullanılarak gerçekleştirildi. Öte yandan ÖTVBS kapsamında aynı yıl içerisinde 5 bin 895 defter düzenlenirken 72 bin 482 teslimat verisi ile 12 bin 346 vize ve düzeltme işlemi elektronik ortamda yürütüldü.” diye konuştu.

Sınavlar, Sertifikalar, Ruhsatlar Artık Dijitalde

GİBS ile önemli bir dijital dönüşüm sürecini tamamladıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Sistem sayesinde gemi insanlarımız liman başkanlıklarının kapısından dahi geçmeden dünyanın her yerinden online başvuru işlemlerini e-Devlet girişiyle tamamen güvenli bir şekilde yapabilmektedir. Sunmaları gereken belgelerin büyük çoğunluğunu ise sisteme yüklemelerine bile gerek kalmadan ilgili kamu kurumlarından GİBS ile alınmaktadır.” dedi.

Sistem ile 20 farklı kamu kuruluşundan veri doğrulaması yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, 2024 yılı boyunca GİBS üzerinden yapılan 416 bin sınav, yeterlik ve uzmanlık belgesi başvurusunun 282 bininin onaylandığını, 51 bin gemiadamı cüzdanının teslim edildiğini kaydetti. Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gemi insanları sınavları 15 çevrimiçi sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. 2024 yılı içerisinde, 15 sınav merkezimizde 5 bin 600 farklı sınav oturumunda 80 bin kontenjan kapasiteyle toplam 60 bin bireysel sınav gerçekleştirdik. Bu sınavlara katılan 8 bin gemi insanımızın 6 bin 600 tanesi bu sınavlarını tamamlayarak başarılı oldu.”

Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Eğitim ve Sınav Başvuru Sistemi hakkında da bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Amatör denizci eğitim seferberliğinde 1 milyon amatör denizci hedefimize ulaştık. Projenin tamamlanmasının ardından bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Yelken Federasyonu ile yaptığımız iş birliği protokolü ile Amatör Denizci Belgesi alma şartında yer alan 10 saatlik teorik eğitimlere 4 saatlik motorlu ve yelkenli tekneler üzerinde uygulama eğitimlerini ekledik. Yeni sistemimizi kullanıma açtığımız günden bugüne kadar 45 bin 506 kişiyi daha denizlerle buluşturduk.” açıklamasında bulundu.

Elektronik Sertifika Sistemi ile 2024 Yılında 944 Belge Düzenlendi

Türk bayraklı gemilerin uluslararası sözleşmeler kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen sertifikalar ile önsörvey, program dışı sörvey ve liman devleti kontrolü kayıtları Elektronik Sertifika Sistemi ile gerçekleştirildiğini belirten Bakan Uraloğlu, “2024 yılı içerisinde sistem üzerinden 944 belge düzenlenirken uluslararası sefer yapan Türk bayraklı bin 249 gemiye ön sörvey ve program dışı sörvey yapıldı. Bunlara ilave olarak kabotaj seferi yapan 451 Türk bayraklı gemimizi de denetledik.” dedi.
Türkiye’ye gelen deniz turizm araçlarının geliş, ayrılış ve kışlama ile ilgili başvuru ve belgelendirme işlemlerinin Seyir İzin Belgesi Sistemi ile elektronik ortamda gerçekleştirildiğini de belirten Uraloğlu, 2024 yılında sistem üzerinden 23 bin belge ve bu belgelere bağlı 61 bin sayfanın onaylandığını söyledi.

“140 Bin İşlem Sicil ve Bağlama Kütüğü Sistemi Üzerinden Gerçekleştirildi”

Bakan Uraloğlu, Milli Gemi Sicili, Türk Uluslararası Gemi Sicili ve Bağlama Kütüğüne kayıtlı gemi ve su araçları ile alakalı tescil, terkin, satış gibi işlemlere yönelik başvuruların vatandaşlarca liman başkanlıklarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda gerçekleştirilebildiklerini ifade etti. Uraloğlu, “Belge kontrolleri yapıldıktan sonra vatandaşlar randevu ile Liman Başkanlıklarımızda işlemlerini gerçekleştirmekteler. 2024 yılı içinde 97 bin 500 vatandaş randevusu ile 140 bin işlem sicil ve bağlama kütüğü sistemi üzerinden gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

Dijital Başvuru, Değerlendirme ve Denetim Süreçlerinin Yaygınlaştı

Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi, Düzenli Sefer Bilgi Sistemi, Tehlikeli Yük Uygunluk Belgeleri, Dolu Konteyner Brüt Ağırlık Tespiti Yetki Sistemi, Deniz Gözetim İşletme Yetki Belgesi ve IMDG Kod Eğitici Belgesi gibi sistemlerle de dijital başvuru, değerlendirme ve denetim süreçlerinin yaygınlaştığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “2024 yılında bu sistemler üzerinden binlerce başvuru değerlendirildi ve işlemler tamamen dijital ortamda yürütüldü.” açıklamasında bulundu. 
Bakan Uraloğlu, dijital çağda denizcilikte olmazsa olmaz işlemlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması ilkesi doğrultusunda, deniz ticaretinde ciddi avantaj sağlayan dijital hizmetleri, sektör ile istişare ederek artırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : PHA

4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

Adıyaman’da Perşembe günü iş bırakma eylemi yapılacak

Tarım İl Müdürü Akkan’dan muhtarlara ziyaret: Don ve kuraklıkla mücadelede iş birliği vurgusu

Bakan Bayraktar: ‘Enerji arz güvenliği için kaynak çeşitliliği daha da önemli hale geldi’

Ziraat Odaları, milletvekilleriyle tarımsal sorunları masaya yatırdı

Adıyaman’da ‘Kuraklığa Dayanıklı Tohum’ çalışmaları incelendi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 28,96 arttı

Bakan Yumaklı: ‘7 bin 160 projeye 10,2 milyar TL hibe desteği verilecek’

Adıyaman’da ekmek ve unlu mamullere zam geldi

Milletvekili Kurt'tan hububat sezonu açıklaması

Türkiye tarihinin en büyük ihracat anlaşması: 48 KAAN Uçağı Endonezya'ya satıldı

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

ADIYAMANLI GÜREŞÇİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

ADIYAMANLI SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN ÇİFTE ALTINLA DÖNDÜ

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

TGA koordinasyonunda Adıyaman’a özel tanıtım çalışmaları başladı

İshak Şan’dan Adıyaman’a turizm ve sosyal yaşam alanı projesi: Cendere Köprüsü’ne millet bahçesi

Hayati İnanç, Kahta’da okurlarıyla buluştu

Adıyaman’da turizm alanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirildi

Adıyaman Öğretmenler Korosu'ndan ‘Yıla Veda Ezgileri’ konseri

Adıyaman’da El emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı

Adıyaman’da Buray rüzgarı esecek: ‘Sesimiz Bir, Yüreğimiz Bir’ gençlik konseri 28 Mayıs’ta

Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası’ coşkuyla başladı

İzmir’deki Adıyamanlılar ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştu

Adıyaman Üniversitesi’nden kültürlerarası buluşma: Bahar Şenliği 26-27 Mayıs’ta başlıyor

Belediye Başkanı Tutdere: ‘50 milyon TL’lik kesinti hizmetleri aksattı ama üstesinden geleceğiz’ - Videolu Haber

Alsan’dan çarpıcı uyarı: ‘İnşaatlar bitecek, kriz derinleşecek’

Başkan İşeri’den Leman Dergisi’ne sert tepki

Leman dergisinin karikatürüne soruşturma başlatıldı: Siyasilerden peş peşe tepkiler

Eski ehliyetlerde son tarih 31 Temmuz: Yenilemeyen sürücülere 7 bin 438 TL ceza

CHP lideri Özel: 'Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımız masumdur, kumpas kuranlar hesap verecek'

Erdoğan’dan Leman karikatürüne sert tepki: ‘Bu yapılan alçakça bir provokasyondur’

MHP Kahta İlçe Başkanı Sıraç Aslan’dan Leman dergisine tepki: ‘Bu edepsizlik basın özgürlüğü değildir’

Adıyaman İtfaiyesi Hatay’daki yangın için destek oldu

Besni’de başıboş köpekler işyerine giden esnafa saldırdı

4,5 milyondan fazla elektronik işlem, 140 milyon lira tasarruf

Haziran ayı üretici market fiyat değişimi

BESNİ İTFAİYESİ GECE BOYU YANGINLARLA MÜCADELE ETTİ

Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem: Görür, ‘Kolun kapasitesi 7’ye varan depremler üretebilir’

Erdoğan’dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme listesine alındı

Erdoğan: 'PKK içinde sabotaj peşinde olanlar var, sabrımız yanlış anlaşılmasın'

AK Parti Grup Başkanı Güler: 'En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacak'

AFAD: Orman yangınlarında 50 bin tahliye, Bilecik ve İzmir için genel hayatı etkileyen durum ilan edildi

Adıyaman’da yerinde dönüşüm başvurularında son gün yoğunluğu yaşanıyor

Kaymakam Kadir Algın’dan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Bakan Yerlikaya: İzmir, Bilecik ve Hatay’da 50 binden fazla kişi tahliye edildi

BESNİ KAYMAKAMI AHMET OĞUZ ASLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’ Adıyaman’da yapıldı

Adıyaman'da yaşlı adam eşini tüfekle öldürdü

Adıyaman’da Yaz Dönemi Kur’an Kursları Başladı

Kesecik Köyünde anız ve saman yangını!

Dostlar Divanı Heyeti Adıyaman’da ağırlandı

Adıyaman’da ‘Vali Yardımcıları Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi

Besni’de metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Milletvekili Alkayış’tan Adıyaman’a yatırım daveti

Yükleniyor