Basınının asli görevlerinden bir tanesi vatandaşlar ile yöneticiler arasında bir köprü görevi görmektir. Bir taraftan halkın sorunlarını, talep ve isteklerini yöneticilere bildiren basın, diğer taraftan da yöneticilerin yaptıkları olumlu/olumsuz faaliyetleri halka aktarır. Bu da yönetimlerin ve üzerine vazife düşenlerin otokontrol sisteminde kendilerini test etmeleri fırsatını verir.
Yöneticilerin yaptıkları güzellikleri dile getirmek “yandaş olmak/taraf olmak” anlamına gelmediği gibi, onların eksikliklerini yazmak da “Düşman olmak/karşı taraf olmak” olarak algılanmamalıdır. Yaptıkları olumlu hizmetlerle basında yer alan haberlere memnuniyetle yaklaşan yöneticilerimizin, iyi niyetle yapılan uyarılara ise hoşgörüyle bakması şüphesiz demokrasinin gereklerindendir.
Bu ifadelerimden sonra, Besni MYO’daki derslik ve barınma sıkıntısına gelelim. Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Hakan V.Erkutlu, geçen hafta gazetemize yaptığı açıklamada okuldaki derslik sıkıntısından ve öğrencilerin barınma problemlerinden bahsederek bu nedenlerden dolayı öğrenci kontenjanlarını düşürmeyi planladıklarını söylemişti. İlçemizde görev yaptığı 3 yılda büyük bir başarıya imza atarak Besni MYO’daki öğrenci sayısını 300’lerden 2 bin 100’lere çıkaran Sayın Erkutlu’nun bu serzenişinin Besni kamuoyunda üzüntüyle karşılandığı kanaatindeyim.
Sayın Erkutlu’nun bu açıklamalarından sonra Belediye Başkanımız Sayın Fahri Serter, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında Besni Meslek Yüksekokulunun ilçemize getirilmesi ile ilgili bu güne kadar çok uğraş verildiğinin ve Besni MYO’nun kuruluş tarihinin belediye meclisinden alınan bir kararla bayram ilan edildiğinin altını çizen Serter, barınma ve derslik problemleri yüzünden öğrenci sayısının düşürülmesine gönlünün razı olmadığını, bu nedenle derslik ve yurt yapmak isteyen herkese arsa konusunda yardımcı olacağını söyledi. Bu açıklamaların arkasında durması ve bu işin takipçisi olması temennisiyle Sayın Serter’e teşekkür ediyorum.
Barınma sorunu konusunda birtakım özel müteşebbislerin girişimlerde bulunduğunu biliyorum. Fakat Yurtkur’un da üzerine düşeni yapması ve daha çok sayıda öğrenci barındırması gerekiyor. Artık yeni bir bina mı yapılır, yoksa bir bina mı kiralanır o yöneticilerin bileceği bir mesele.
Ancak yüksekokulumuzun en büyük sorununun derslik sorunu olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Şu anda mülkiyeti İmam Hatip Lisesine ait olan binada 2 bin 100 öğrenci öğrenim görüyor. Doğal olarak bu bina öğrenci sayısı 3 yılda 7 kat artan Besni MYO’ya yeterli gelmiyor.
Yüksekokulun şartlarının iyileştirilmesi hususunda ve Mimarlık Fakültesinin Besni’ye kazandırması hususunda büyük katkıları olan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’a büyük iş düşüyor. Bu konuda gayret gösterdiğini biliyorum. Sayın Mehmet Erdoğan’ın özellikle “Adıyaman’a Üniversite, Besni’ye Fakülte” sloganıyla çıkılan yolda Besni’ye Mimarlık Fakültesi’ni kazandırma konusundaki payını küçümsememek lazım…
Eğer Besni Meslek Yüksekokulumuzun öğrenci sayısının düşmesine gönlümüz razı olmuyorsa, bir an önce gerekli girişimlerde bulunulmalı. Çünkü bildiğim kadarıyla yüksekokul müdürlükleri 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında kabul edeceği öğrenci kontenjanlarını şubat ayı sonuna kadar ÖSYM’ye ve rektörlüğe bildirmeleri gerekiyor. Durum ve vaziyet böyle olunca, zaman kaybetmeden bu konuda başta milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’ın, sivil toplum örgütlerimizin, derneklerimizin, belediyemizin bu konuda gerekli girişimlerde bulunarak bu sorunun giderilmesi konusundaki çaba ve gayretlerinin sonuca ulaşmasını temenni ediyorum. Öğrenci kontenjanların düşmediği, derslik ve barınma sıkıntısının olmadığı bir yüksekokul görmek temennisiyle…