-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,13% 0,11
-
EURO
50,80% -0,10
-
GRAM ALTIN
7213,44% 0,11
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknolojik bağımsızlık sağlamak amacıyla yerli sosyal medya uygulamaları, navigasyon sistemleri ve siber güvenlik çözümleri gibi stratejik projeleri hayata geçiriyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye'nin stratejik altyapılarda dışa bağımlılığını azaltmayı ve uzaydaki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Bu amaçla, yerli sosyal medya uygulamalarından navigasyon sistemlerine kadar geniş bir yelpazede bağımsız çözümler geliştirilmesi için önemli projeler başlatıldı. Bu projelerden biri, Türkiye'nin kendi uyduları üzerinden hassas konum, navigasyon ve zamanlama verisi sağlayacak Bölgesel Konumlama ve Zamanlama Sistemi. Bu sistem, Türkiye'nin küresel GPS sistemlerine olan bağımlılığını ortadan kaldırarak birçok alanda bağımsızlık sağlayacak. Bu gelişme, askeri operasyonlardan sivil haberleşmeye, akıllı ulaşım sistemlerinden hassas tarım uygulamalarına kadar pek çok kritik sektörde Türkiye'ye büyük avantajlar sunacak.
Bölgesel Konumlama ve Zamanlama Sistemi'nin geliştirilmesi, Türkiye'nin uzayda daha bağımsız bir pozisyona gelmesini sağlayacak. Proje kapsamında, atomik saatler geliştirilmesi, mevcut sistemlerin dayanıklılığının artırılması ve uydu tabanlı iyileştirme çalışmalarının yapılması gibi önemli adımlar atılacak. Bu stratejik hamle, Türkiye'nin güvenliğini ve dijital altyapısını güçlendirecek, aynı zamanda dijital dönüşüm sürecinde Türkiye'yi güçlü bir oyuncu haline getirecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" doğrultusunda, siber güvenlik alanında da yerli çözümler geliştirilmesi büyük bir önem taşıyor. Sanayide otomasyon arttıkça, bu alanda oluşabilecek siber tehditler karşısında yerli güvenlik çözümleri oluşturulması hedefleniyor. Bu sayede, endüstriyel otomasyon sistemleri ve hassas veriler daha güvenli hale gelecek.
Yerli sosyal medya platformları ve arama motorları gibi dijital çözümler de bu bağımsızlık sürecinin bir parçası olarak geliştirilecek. Bu platformların yerli girişimciler tarafından hayata geçirilmesiyle, Türkiye'nin dışa bağımlılığı azaltılacak ve ekonomik fayda yerli ekonomiye kazandırılacak. Ayrıca, yerli bir harita uygulaması geliştirilerek, Türkiye'ye özgü ulaşım, şehir planlaması ve kültürel alanlardaki ihtiyaçlar karşılanacak. Bu uygulama, dijital dönüşüme katkı sağlamanın yanı sıra, yerli kullanıcıların güvenliğini ve eşit rekabeti de teşvik edecek.
Tüm bu projelerin temel amacı, Türkiye'nin milli güvenliğini ve teknolojik bağımsızlığını en üst düzeye çıkarmak. Stratejik altyapılardaki dışa bağımlılığın azaltılması, yerli teknolojilerin geliştirilmesi ve dijital bağımsızlığın sağlanması, Türkiye'nin geleceği için kritik bir öneme sahip. Bu kapsamlı çalışmalar, Türkiye'nin daha güçlü, bağımsız ve güvenli bir geleceğe doğru ilerlemesi için büyük bir adım olarak görülüyor.
Kaynak: Kamudanhaber
İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik: ‘İklim değişikliği ve çevre kirliliği böbrek hastalıkları riskini artırabilir’
Adıyaman Tabip Odası’ndan hekimler ve aileleri için dayanışma iftarı programı
Başkan Tutdere’den AKEM öğrencilerine dayanışma iftarı
Vali Varol’dan Kanaat Önderi Seyda Hoca’ya Ramazan ziyareti
Kuyumcu Halil İbrahim Dolma’dan altın yorumu: Fiyatlar yeniden yükselecek mi? - Videolu Haber
Vali Varol Adıyaman Havalimanı Müdürlüğü’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi
Başkan Murat Çeliker: ‘Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği halk ekmektir'
Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
ÜNİDES 6. Dönem Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı
Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi
Ömer Kocakaya, Adıyaman’da kaybolmaya yüz tutmuş mesleğini 40 yıldır sürdürüyor - Videolu Haber
Adıyaman’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü anıldı
Adıyaman’da yalnız yaşayan yaşlı kadınlar, erkekleri yaklaşık üç kat aştı
Kahta Devlet Hastanesi’nde artroskopik menisküs ameliyatı yapıldı
Türkiye’de yaşlı nüfus 2025’te 9,5 milyonu aştı: Her 4 haneden biri, yaşlıya ev sahipliği yapıyor
İran-ABD-İsrail gerilimi tırmanıyor: Tel Aviv füzelerle vuruldu
Adıyaman’daki akaryakıt fiyatlarında sınırlı indirim: Benzin 0,72 TL, motorin 1,12 TL düştü
İl Müdürü Tosun’dan ‘İstiklal Marşı'nın Kabulü’nün 105. Yıl Dönümü’ mesajı
Vali Varol’dan ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ mesajı
Kahta’da düzenlenen panelde, Cengiz Aytmatov’un eserleri ele alındı
Anahtar Parti İl Başkanı Alsan’dan siyasi partilere ziyaret
Adıyaman Belediyesi il protokolünü iftar sofrasında ağırladı - Videolu Haber
Yavuz Ağıralioğlu: Anahtar Parti Türk Siyasetinin Yeni Umudu
Standart dışı plakalara 27 Şubat'tan itibaren kesilen idari para cezaları iptal edildi
DEM Parti’den Levent Gültekin’e tepki: ‘Hakaret ile gazetecilik yapılmaz’
İŞKUR’dan 746 sağlık personeli alımı
Bakan Kurum duyurdu: İstanbul’da 100 bin sosyal konut için kura çekimi bayramdan sonra
Emekli ikramiyesi ve aylık ödeme takvimi detaylı olarak açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ortadoğu'daki savaş büyümeden durdurulmalıdır, bizim Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok’
Yükleniyor



