Tarih: 29.04.2019 11:50

Yeni Besni Mahallesinde Seçim 2 Haziran’da

Facebook Twitter Linked-in

Bilindiği gibi 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde Yeni Besni Mahallesinden muhtar seçilen Aydın Zengi, Mersin’deki yakınlarının düğününe giderken trafik kazası geçirmiş ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan bir hafta sonra hayat mücadelesini kaybetmişti.

İlçe Seçim Kurulu ise Yeni Besni Mahallesinde muhtarlık seçiminin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi. 27 Nisan 2019 tarihinde askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı seçmeni listesi 6 Mayıs 2019 tarihinde askıdan indirilecek. İlçe Seçim Kurulunun 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdiği muhtarlık seçiminde uygun şartları taşıyan herkes seçime girebilecek.

İlçe Seçim Kurulundan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; “ Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerine yazılmak, listelerde düzeltme yapmak veya listedeki eksikliği gidermek için 27 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında;

1- Seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan,

2- 02.06.2001 tarihinde ve daha önce doğan (yıl, ay ve gün gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen, T.C. kimlik numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belgenin ibrazı gereklidir.)

3- Başka bir muhtarlık bölgesinde askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelen (Nüfus idaresince yerleşim yerleri değişikliği kontrol edilir.)

4- Öğrenci olup da seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oy kullanmak isteyen,

5- Muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunan,

Türk vatandaşları adres kayıt sistemine kayıtlı olmaları ve yukarıda belirtilen işlemleri yapabilmeleri için önce Nüfus Müdürlüğüne, sonra müdürlükten alacakları adres beyan formu ve eklerinin Besni İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —