Tarih: 25.02.2016 10:11

Vatandaşlar Doktor Eksikliğinden Şikayetçi

Facebook Twitter Linked-in

Çocuk ve Doğum’da1’er

Doktor görev yapıyor

Fiziki olarak bölgenin en iyi hastanelerinden birisi olan Besni Devlet Hastanesinde, önemli branşlarda yaşanan doktor eksikliği vatandaşları zor durumda bırakıyor. Çocuk Sağlığı, Kadın Doğum, Göğüs Hastalıkları ve Genel Cerrahi branşlarındaki doktor eksiklikleri hastaların mağduriyeti kadar hastane yönetimini de zor durumda bırakıyor.

 Çocuk Polikliniğinde en az 2 doktora ihtiyaç varken, 1 doktorun tayininin çıkması sonucu tek doktorla hizmet veriliyor. Poliklinikte yaşanan yığılma hastaları başka hastanelere gitmeye sevk ediyor. Aynı durum Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Genel Cerrahi branşlarında da yaşanıyor. Bu polikliniklerde 1’er doktor bulunuyor. En çok hastası bulunan bu 3 branştaki doktor eksikliğine vatandaşlar çare bulunmasını istiyor.

Vatandaşlar Doktor Eksikliğinin

Giderilmesini İstiyor!

Hastanede 21 uzman doktor görev yapıyor. Bunlardan 2’sinin de tayini çıktı. Alınan bilgiye göre, Devlet Hastanesinde günlük ortalama 1100 hastaya bakılıyor. Doktor eksiklikleri nedeniyle başka şehirlere gitmek zorunda kalan vatandaşlar yetkililerden eksikliklerin giderilmesini istiyorlar.

Vatandaşlar, “Hastanemiz bu kadar güzelken, doktor eksiklikleri yüzünden Adıyaman’a ve Gaziantep’e gitmek zorunda kalıyoruz. Biz bu hizmetleri burada almak istiyoruz. Çocuk polikliniği, Genel Cerrahi ve Kadın Doğum polikliniğindeki doktorlar yetmiyor. Yetkililerden bu eksikliklerin giderilmesini talep ediyoruz” dediler. Edinilen bilgiye göre Hastanede Göğüs Hastalıkları uzmanı da bulunmuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —