Tarih: 21.06.2018 17:47

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Afrin Gazisini ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Sırtına şarapnel parçaları isabet eden ve yaklaşık 4 aydan beri Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) tedavi gördükten sonra memleketi Besni’ye getirilen Afrin Gazisi Piyade Komando Uzman Çavuş Umut Yavuz’u Ören köyünde ziyaret etti.

Bir süre evin bahçesinde Gazi Umut Yavuz’un babası Çavuş Yavuz’la sohbet ettikten sonra, Umut Yavuz’un yanına giden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın gaziye acil şifalar diledi.

Ziyarette konuşan Aydın, “ şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, sizin gibi kardeşlerimizin gazilerimizin acılarını dindireceğiz. İnşallah. Membiç’e de, Kandil’e de adım adım girilecek. Çok şükür şimdi terörle ilgili müthiş bir kararlı duruş var. Türkiye’nin ortaya koyduğu bir tavır var. Sadece sınırlarımızın içinde değil, sınır dışında da aynı kararlı mücadeleyi sürdürüyoruz. 

İnşallah acılarınızı dindireceğiz. Sizlerden Allah razı olsun. Bu vatan uğruna gerçekten canınızı siper ettiniz. Siz yaralandınız aynı operasyonda 11 şehidimiz oldu. Onlardan da Allah razı olsun, Allah rahmet eylesin.”dedi.

Yaşanan çatışmayı anlatan Gazi Yavuz “daha önce Kayseri’li 2 şehidimizin naşını almışlardı o tepeden, propaganda yapmışlardı. Özgür Üsteğmenime son 2 kutu mermimiz kaldı dedim. ‘Paşam o zaman son 2 mermiyi bize sakla kafamıza sıkarız ellerine düşmeyelim bunların’ dedi. Çünkü propaganda yapacaklar işte Türk askerini esir aldık felan diye.”

Yavuz, “Yaralandık ama şükürler olsun yine Rabbim ayağa kalkmayı nasip etti. İnşallah sağlığıma kavuşursam tekrar gideceğiz ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. Arkadaşlarımda beni bekliyor. Bende onların arasına katılmak istiyorum. Tekrar kamuflajımı giymek istiyorum. Özlemle bekliyorum. İnşallah oradaki arkadaşlarım da halen devam ediyorlar operasyonlara ne bizim öcümüzü nede şehitlerimizin öcünü yerde bırakmıyorlar. Allah razı olsun hepsinden” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —