Tarih: 21.02.2014 01:35

Şevket Korkmaz, Şeffaf Bir Belediyecilik, İlkemiz Olacak

Facebook Twitter Linked-in

HDP İlçe yöneticisi Mehmet Yığılı, BDP İlçe Yöneticisi Kadir Karadeniz ile BDP Besni Belediye Başkan Adayı Şevket Korkmaz gazetemiz ziyaretinde Belediye Başkanlığı için yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.


“Biz değişimle başladık bu işe, yani Türkiye’de birçok dengeleri alt üst ederek gelen bir siyasal oluşumuz. Birçok dengeleri değiştirdik, yönetim anlayışlarını değiştirdik. Bu anlamda Besni’de de eğer Besni halkı bizi ve yönetim kadromuzu, ilçeyi yönetme konusunda uygun görüp bize oy verirse Türkiye genelinde değişimi burada yaşatacağız. Yani farklı bir belediyecili belediyecilik anlayışı getireceğiz, bundan öncekiler gibi değil.


Burada yaşayan herkesin bütçeden haberdar olması lazım. Çünkü herkesin buna hakkı vardır. İller bankasına nüfus sayısına göre para geliyor, beş lirada gelse burada yaşayan herkesin bunda bir hakkı vardır. Bunu da bilmesi lazım.


Diyelim benim adıma her ay yirmi lira para geliyorsa, bu yirmi liranın nereye harcandığını benim bilmem lazım. Bizim en büyük ilkemizde bu olacak yani şeffaflık ilkesi olacaktır. Hesap sorulabilir olacağız, hesap verilebilir olacağız, denetime açık olacağız kent meclisleri aracılığıyla. Biz yanlış yaptığımız zaman bu halk kent meclisi aracılığıyla bizi geri çekebilecek. Biz oyumuzu size verdik ama siz bizi temsil edemiyorsunuz, sizi görevden alıyoruz deme hakkını elde edecek, böyle bir yetkisi olacak. Ondan sonra bütün çalışmalarımızı, bütün projelerimiz kent meclislerinde yapacağız. Biz kent meclisinin normal bir üyesi olacağız orada. Orada yapılacak, bizim önümüze koyulacak biz sadece onun uygulayıcısı olacağız yani reddetme şansına sahip olmayacağız. Böyle bir belediyecilik anlayışımız var, şeffaflık ilkesi esas bir şekilde. Bu anlamda artık ülkenin merkezi bir yönetimle yönetilmesi zorlaşıyor, artık Türkiye büyüdü ve tek merkezle yönetilmiyor. Yerellerin yetkilerinin artırılması, merkezi yönetimden kopuk, hiyerarşiyle değil yatay bir örgütlenme biçimiyle. Yani vatandaşın tüm sorunlarının burada çözülmesi, Ankara’ya bağlı kalmaması gerekiliyor. Yani devletin biraz daha küçüldüğü, toplumun biraz daha büyüdüğü bir yönetim anlayışımız var. Yani devlet orada olacak ama bu kadar güçlü olmayacak, halk güçlü olacak.


Besni’yi gerçekten kendi öz kimliğine kavuşturacağız, geçmişteki kültürel kimliğine kavuşturacağız. Besni küçükte olsa şirin bir şehir. Yeşilliği bol olan bir şehirdi eskiden, o eski hallerine tekrar kavuşturacağız ve yaşanabilir bir kent haline dönüştüreceğiz. Bizim en büyük vazgeçemediğimiz hususlardan bir tanesi de ekolojidir. Ekolojiye önem veriyoruz. Ağaçlandırmaya önem veriyoruz, yani ormanlaştırmaya önem vereceğiz. Bunu da yine sivil toplum örgütleri ve kent meclisleri aracılığıyla orman yapacağımız alanları tespit edeceğiz. Birlikte her yıl mesela bir milyar ağaç dikeceğiz. Burayı yeşil bir Besni’ye dönüştüreceğiz. İşte piknik alanlarıyla, mesire alanlarıyla, yani bütün bunları yaparken şeffaflık ilkesi ve hakla birlikte yapacağız. Yani ben merkezli anlayışı yıkacağız. Ben anlayışı yoktur, biz anlayışı vardır. Ben doğru bir kavram değil. Bizden önceki partiler bunu kullandı ama biz kullanmayacağız.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —