Tarih: 16.05.2018 15:49

“Selam Yurdu Kudüs” Şiir Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Facebook Twitter Linked-in

Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İbn-i Sina Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ve her okuldan katılımın olduğu “Selam Yurdu Kudüs” şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan ödül törenine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, okul müdürleri ve kurum amirleri katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Enver Akkuş, “ Kudüs konusunda gençlerimizde bir farkındalık oluşturmak ve manevi duygularımıza karşı daha hassas olmaları konusunda bu yarışmayı Besni İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile beraber düzenledik. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır diye düşünüyorum.”dedi.

Konuşmanın ardından “Selam Yurdu Kudüs” konulu sunumunu İmam Hatip Meslek Dersleri Öğretmeni Gökhan Serter yaptı.

Gökhan Serter Kudüs’ün İslamiyet için öneminden bahsederek “Bütün liselerimizde Kudüs Konulu yarışma düzenledik. Bu yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini sunmak üzere bir araya geldik. Bu küçük salonda Kudüs’ü anlatmak yetmez. Kudüs’ü ve önemini daha büyük programlarla daha geniş kitlelere anlatmamız gerekmektedir.”dedi.

Serter, Sinevizyon eşliğinde Kudüs hakkında bilgi vererek, “Ey Filistin! Hatırlat hakikati. De ki:  Kalbiniz Mekke'dir her ân ve aklınız Kudüs. İnanın yeniden inanın; Kudüs yoksa hürriyet yok size hiç bir köşede. el-Aksa yoksa özgürlük de yok. Söyle, yeniden inansın kalplerimiz; Kudüs’ün işgali yeryüzünün işgalidir. Kudüs özgür olmadıkça dünya iblis’in cüzzam savuran ellerinde esir demektir.” dedi.

Daha sonra yapılan Liseler arası “Şiir Şehri Kudüs” Konulu şiir yarışmasında Milli Eğitim Komisyonu tarafından dereye giren, Kudüs’’ü Anlatacağım şiiriyle Birinci olan Mustafa erdemoğlu Anadolu Lisesi’nden Betül Börta’ya ödülünü Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Mehmet Akif Ersoy Fen Lisesi’nden “Kudüs’ül Amare” şiiriyle ikinci olan Mustafa Yıldırım’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Akdoğan ve Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden “Ey Mirac’ın Göz Yaşları” şiiriyle üçüncü olan Dilek Güler’e ödülünü İlçe Milli Eğitim eski Müdürlerinden Yakup Akıncıoğlu takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —