Tarih: 12.03.2015 19:44

Ön Seçimde Kazanan Selçuk Tabak Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi 7 Mart Cumartesi günü yaptığı önseçim ile adaylarını belirledi. Adıyaman merkez ve tüm ilçelerde ayrı ayrı aynı gün Örgüt denetiminde yapılan önseçimde sandıktan Besnili adaylardan Selçuk Tabak 1. çıktı. Sıralama daha sonra Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey, Mehmet Karahan ve Karip Bozkurt şeklinde oluştu.

Taraftarları zaferi kutladılar

Besni’deki oy verme işlemi Belediye Düğün salonunda kurulan 3 sandıkta yapılırken saat 17.00’da Adıyaman genelinde oy verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte yapılan sayım sonucunda Selçuk Tabak 2326, Abdurrahman Tutdere 2160, Fatma Ulubey 1595, Mehmet Karahan 1340 Karip Bozturt 1185 oy aldı. Adıyaman’da sayım sırasında küçük gerginlikler yaşansa da demokrasi şöleni havasında geçen önseçimi koordinatör olarak izleyen CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, 7 Haziran’daki Genel seçimlere önseçimdeki heyecan ve coşkunun yansıması durumunda en az 3 milletvekili çıkarabilecek kapasitenin Adıyaman’da olduğunu söyledi. Seçim sonucunun açıklanmasıyla birlikte büyük bir sevinç ve coşku yaşayan Selçuk Tabak ve taraftarları zaferi doyasıya kutladılar.

Keleş, Bugün Bizim için Bir Bayramdı

CHP ilçe başkanı Hüseyin Keleş de yaptığı açıklamada “7 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan eğilim yoklamasının bizim için milat olacağını daha önceki açıklamalarımda belirtmiştim. Daha önemlisi bir demokrasi şöleni, demokrasi bayramı ve coşkusu içerisinde olması temennimizin gerçekleşmesi partimiz ve bizim adımıza son derece sevindirici bir sonuç olmuştur. 1129 üyemizin 865 inin katılımı ile hiç kimsenin diğerini incitmediği bahar şenliği tadında bir eğilim yoklaması olması son derece sevindiricidir. Umut ederim ki bu hava Türkiye’nin demokratikleşmesi bakımından diğer siyasi partilere de örnek olur ve yine dilerim ki diğer siyasi partilerde adaylarını kapalı kapılar ardında değil de üyelerinin ve toplumun gözü önünde açık şekilde belirlerler. 38 günlük başkanlığım sürecinde beni yalnız bırakmayan ve ellerinden gelen maddi manevi her türlü desteği esirgemeyen çok değerli belde belediye başkanlarım.

Değerli parti üyelerim, kadın kolları ve yönetim kurulu üyelerime ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım. Buradan tüm partili üyelerime göstermiş oldukları ilgi ve katılımlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Bundan sonra başarılarımızın devamı için milletvekili adayı seçilen tüm adaylarımız ile birlikte kol kola omuz omuza çalışarak parti program ve politikalarını hiç zaman kaybetmeden çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayarak ilimizde 8 Mart sabahı tüm adaylarımızı TBMM’ye gönderme çaba ve azmi içerisinde ilk gün ki inanç ve kararlılığında sürdüreceğiz. Bu vesile ile birlikte başta partili kadınlarımız olmak üzere kadınlarımızın horlanmadığı, aşağılanmadığı ve demokratik haklarının gasp edilmediği ülkemizde aydınlık geleceğin garantisi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya çalışan emekçi kadınlar gününü kutlar ülkemizde ve dünyada huzur ve refah içerisinde yaşanılmasını temenni ederim” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —