Tarih: 05.12.2013 22:51

Okul Spor Müsabakaları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Besni’de 2013-2014 eğitim öğretim yılı okul müsabakaları düzenlenen törenle başladı.

 

Besni Kapalı Spor Salonunda yapılan seremoni ile başlayan törene Kaymakamımız Emrah Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Besni Spor Kulüp Başkanı Mehmet Fidan, öğretmenler, öğrenciler katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seremoninin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç yaptı.


Hüseyin Turaç konuşmasında şunları söyledi; “Okullarımız arasında sportif müsabakalar yaparak dört duvar arasındaki basit bir eğitim anlayışından uzaklaştırıp genel manada öğrencinin kişilik gelişimine hizmet edecek şekilde onu ruhen bedenen rahatlatacak şekilde faaliyetlere yer vermek istiyoruz. Bu amaçla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize kendi aralarında rekabet hükmünü geliştirecek sportif müsabakalardaki centilmenlik ruhunu ortaya çıkaracak yarışmalar tertip etmek istiyoruz. Bu faaliyetlerde görev alan okul müdürlerine, takımlarımızı hazırlayan beden eğitimi öğretmenlerimize, takımlarda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.“ dedi.


Turaç’tan sonra konuşan Kaymakam Emrah Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi bizim geleceğimiz sizlerin omuzlarında, biz sizlerle var olacağız. Sizler bizim göz nurumuzsunuz, geleceğimizsiniz, göz bebeklerimizsiniz dolayısıyla milli eğitim müdürümüzün de bahsettiği gibi sadece sizlerin sınıflarda eğitim almanız bizim için önemli değil böylesi sportif müsabakalarla kendinizi geliştirmeniz de gerçekten bizler için çok önemli. Bu anlam da bu sene yapılacak program da 596 tane lisanslı öğrencilerimiz müsabakalara katılacak. Bu müsabakalarda hiçbir öğrencimizin burnu kanamadan müsabakaların bitmesini diliyorum. Tabi burada önemli olan birincilik değil burada önemli olan centilmenlik. Güzel bir şekilde mücadele edelim. Centilmenliğin kazanılmasını istiyoruz. Sportif anlamda, aldığım bilgilere göre, il düzeyinde ve ulusal düzeyde dönem dönem belli başarılara ulaşılmış. İnşallah bu müsabakalar sonucunda yine yalnız il düzeyinde kalmamak ulusal düzeyde de başarılar elde edilmesi dileğiyle herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından turnuvanın başlama vuruşunu Kaymakamımız Emrah Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç yaptı.


Düzenlenen törende açılış maçı Mehmet Erdemoğlu Anadolu Lisesi ile Besni Ticaret Meslek Lisesi arasında yapıldı. Maçta Mehmet Erdemoğlu Anadolu Lisesi 5-1’lik skorla sahadan galip ayrıldı. 


7 branşta ( futsal, futbol, voleybol, masa tenisi, basketbol, oryantrik, satranç) 596 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek müsabakaların Nisan ayı ortalarında son bulması planlanmaktadır. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —