Tarih: 01.02.2018 20:24

Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Öğrenci Alımı için Gün Sayıyor

Facebook Twitter Linked-in

Hayırsever hemşerilerimiz Erdemoğlu Ailesi tarafından yapılan ve Besni Eğitimi açısından büyük öneme sahip olan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, öğrencilerine kavuşmak için gün sayıyor.

Bu kapsamda Besni Belediyesi fakülteye kadar olan yolu sathi kaplama yaparken, işin akademik boyutunda ise Adıyaman Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanlarına çıktı.

Şuana kadar Tekstil Mühendisliği,Tekstil Teknolojisi ve Tekstil Makineleri alanında 3 öğretim üyesi alan Adıyaman Üniversitesi, Mimarlık bölümünde öğretim üyesi almak için de ilana çıktı.

Öte yandan fakülte bünyesinde açılacak olan İşletme Bölümüne öğretim üyesi alınması için de önümüzdeki günlerde ilana çıkılacağı belirtildi.

Atamalar 2 aya kadar tamamlanıp

Öğrenci alımı için YÖK’e dosya sunulacak

Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklamalara göre öğretim üyelerinde ki atamaların 2 aya kadar tamamlanacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Olağanüstü olumsuzluk olmaz ise 2 aya kadar atamalar tamamlanacaktır. Atamaların yapılmasının ardından öğrenci alımı için YÖK e dosya hazırlanarak müracaat edilecektir. İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alınabilecektir.

Türkiye’de bir ilk olacak uygulama ile Adıyaman merkez kampüste eğitime devam eden iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümünün bir şubesi gibi eğitim verecek işletme bölümü Besni şubesi YÖK’ün uygun bulması ile açılmıştır. YÖK’ün öğrenci alımı için ön şart koştuğu öğretim üyesi sayısı ziyadesiyle sağlandığından öğrenci alımı için dosya hazırlanarak YÖK’e gönderilecektir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alınabilecektir” denildi.

Yolu yapıldı, 500 fidan dikildi

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık-Mühendislik Fakültesi için yapılan çalışmalar kapsamında Besni Belediyesi tarafından fakülte yoluna sathi kaplama yapılırken Adıyaman Üniversitesi tarafından da 500 adet fidan dikildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —