Tarih: 12.04.2017 14:33

Mehmet Erdemoğlu Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz Pazartesi günü Ali Erdemoğlu’nu ziyaret eden Rektör Talha Gönüllü, bu yıl öğrenci alamayacaklarını, önümüzdeki yıl ise Fakültenin isminin “Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirerek, öğrenci alabileceklerini beyan etti. Çarşamba günü Fakültenin ismini değiştiren karar, Üniversite Senatosunda onaylandı.

1 Yıl Daha Öğrenci Yok

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin ismi Adıyaman Üniversitesi tarafından “Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” olarak, önceki gün Senato kararıyla değiştirildi. İlçe gündemini çok yakından ilgilendiren Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesine öğrenci alınıp alınmayacağı konusu, bu hafta başka bir boyut kazandı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, Merinos Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’nu ziyaret ederek bazı gerekçelerle bu yıl öğrenci alamayacaklarını bildirdi. Ancak 2018-2019 yılında öğrenci alabilecekleri Rektör tarafından Erdemoğlu’na iletildi.

Fakültenin İsmi Değişti

Belediye başkanı İbrahim Öztürk ve Yüksekokul Müdürü Mücahit Çelik’inde bulunduğu görüşme sırasında çevredeki üniversitelerde bulunan Mimarlık Fakültelerindeki Öğretim üyesi eksikliği gerekçe gösterilerek, Erdemoğlu’na Fakültenin isminin değiştirilmesi teklif edildi. Rektör tarafından, öğretim üyelerinin tamamlanması ve diğer altyapı eksikliklerinin giderilmesinin zaman alacağı belirtilerek, Fakültenin isminin Mühendislik ve Mimarlık fakültesi olarak değiştirilip, Adıyaman merkez kampüsünde öğrencisi olmayan bölümlerin 2018 yılında Besni’de açılması önerildi. Oluşan bu eksiklikler nedeniyle Erdemoğlu’nun da bu teklifi kabul ettiği bildirildi.

Senatodan Karar Çıktı

Adıyaman Üniversitesi hafta içinde toplanarak “Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesinin ismini “Besni Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” olarak değiştirdi.

Açılacak bölümler ise; Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Tekstil Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği olarak belirtildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —