Tarih: 18.04.2013 22:51

Kesmetepe'de Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Facebook Twitter Linked-in

Kutlu Doğum Haftası, Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde adeta miniklerin peygamber sevgisi ve ona olan hasretle coşkuyla kutlandı. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahilerle süslenen etkinlik, belde halkından da büyük ilgi gördü.

Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesindeki Kutlu Doğum etkinlikleri Belde Camii meydanında gerçekleştirildi. Belde sakinlerini ve Diyanet tarafından organize edilen etkinlikte, İlçe Müftüsü Hanifi Damar’ın yanı sıra Kesmetepe Belediye Başkanı Vakkas Acar, Çakırhöyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, Köseceli Belediye Başkanı  Ömer Orhan, Besni  Belediye Eski Başkanı İbrahim Öztürk ve çevre köylerden gelen misafirlerle birlikte belde halkı hazır bulundu.

Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan İlçe müftüsü Hanifi Damar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (SAV), aynı zamanda insanlık için emsalsiz bir örnek olduğunu söyledi.

İnsanlığın badirelerle dolu bir süreçten geçtiğini ve İslam aleminin çetin mücadelelerle karşı karşıya olduğunu dile getiren Damar, “İslam alemi olarak, yeryüzüne rahmet, hikmet, ahlak ve adalet nurunu yaymak için gönderilen Alemlerin Sultanı’nın verdiği mücadeleyi kendimize örnek almamız gerekiyor. Onun örnek kişiliği, ahlakı ve yaşam biçimi, insanlara bakış açısı bizim için yol haritası olmalıdır. Çünkü insanlığın buna ihtiyacı var, hepimizin onun rehberliğine ihtiyacımız var” dedi. Hazreti Peygamber’in dünyaya teşriflerinin 1442’nci yıldönümü dolayısıyla tüm İslam âleminin büyük bir heyecan ve coşku yaşadığını ifade Damar, “O şefkat ve rahmet Peygamberi idi. Allah, hepimizi O’nun yolunu takip edenler ve O’nun ümmeti olmaktan samimi manada iftihar ve istifade edenlerden eylesin” diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilköğretim öğrencilerinin şiir ve ilahileri ve Hazreti Peygamber’in yaşamın örneklerin sunulduğu konuşmalarla ve program sonunda ikram edilen Kutlu Doğum Pilavı ile  sona erdi. Belde sakinleri, gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı başta Camii İmama Hatibi Nevzat Işıkbulanoğlu’na, Diyanet görevlilerine ve belediye başkanı Vakkas Acar’a ve belediye personeline teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —