Tarih: 09.01.2014 16:13

Kadın İstihdamına Büyük Destek

Facebook Twitter Linked-in

Kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılacak operasyonda, Toplam bütçe 6,1 milyon Euro olan için teklif kapsamında 5,1 milyon Euro tutarında hibe programı uygulanması öngörülüyor. 


İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanarak insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulan ‘Gaziantep, Adıyaman, Kilis (TRC1) Bölgesi'nde Kadın İstihdamının Güçlendirilmesi’ adlı operasyon teklifi ilgili Bakanlık tarafından kabul edildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ipekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, “Kadınların temel eğitim ile mesleki ve teknik eğitimlerle niteliklerinin artırılarak istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın girişimciliği konusunda farkındalığın artırılması ve desteklerin sağlanması yoluyla kadın istihdamının artırılması, kariyer olanakları, iş fırsatları hakkında kadınlara danışmanlık hizmetlerinin sağlanması operasyon teklifi kapsamında olacak.” dedi. 


24 ay sürecek olan operasyon kapsamında koordinasyon, Ipekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanacak. Ayrıca, Ipekyolu Kalkınma Ajansı aynı teklif çağrısı kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda hazırlanan ve kısa listeye kalarak hibe almaya hak kazanan 2,1 milyon Euro bütçeli ‘Dezavantajlı Grupların Iş gücü Piyasasına Entegrasyonu’ operasyonu teklifinde ortak olarak yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —