Tarih: 12.12.2014 16:55

HDP 2015 Genel Seçim Çalışmalarına Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Parti adına basın açıklamasını yapan HDP İlçe Başkanı Vakkas Eroğul yaptığı açıklamada; “ Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş 28 Kasım 2014 günü İstanbul Şişli Kültür Merkezinde 2015 genel seçim startını verdiler.

Değerli basın emekçileri ve partili arkadaşlar bizde bugün burada 2015 genel seçimlerinin startını veriyoruz. Sloganımız “Yeni Yaşam için Özgürlüğü Örgütlüyoruz” bizler 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle 12 Eylül cuntasının halklara dayattığı %10 barajının zincirlerini paramparça ettik, oda bir kişiyle. Ama şimdi Türkiye’nin bütün illerinde ve 550 adayla seçimlere gireceğiz.

Yani artık bağımsız adaylar yerine partimiz HDP (Halkların Demokratik Partisi) ile seçimlere katılacağız. 92 yıldır ülkemizi yöneten veya yönettiğini sananların politikaları artık iflas etmiştir. Halklarımız artık bunlara muhtaç değildir. Çünkü kendilerinin direk iktidarda olduğu HDP var. Yeni yaşam için özgürlüğü örgütlüyoruz sloganımız toplumda karşılık bulmuştur. Halkımız başlattığımız bu özgürlük yürüyüşüne katılmıştır. Çünkü HDP tüm halklarla birlikte bir yürüyüş başlatmıştır. Artık mevcut siyasi iktidar kendi egemenliğini sağlamlaştırmak dışında hiçbir önceliğinin olmadığını görüyoruz. Halkımızın bütün özgürlük talepleri karşısında tekçi zihniyetin koruma temeli ön plana çıkıyor.

Ortadoğu’da emperyalist ve bölgenin gerici devletleri tarafından desteklenen DAİŞ saldırılarına karşı onurlu bir direniş gösteren YPG, YPJ, HPG ve PEŞMERGE güçlerini buradan selamlıyorum. Güçlerimiz gerek Kobani’de gerekse Şengal’de IŞİD çetelerine karşı yürüttükleri özgürlük mücadelesinin sonuna yaklaşıyoruz. Umarım çok yakında zafer sevinçlerini hep birlikte yaşayacağız. Değerli arkadaşlar HDP halkların istediği değişimi sağlayacak tek güçtür. Değişimin gücü halklarımızın mücadele gücü olacaktır. Yeniden yapılanma hareketini Türkiye’nin yeniden yapılanma hareketine dönüştürmek mümkün. Gelin birlikte yürüyelim, gelin birlikte özgürlüğü örgütleyelim.

Bugüne kadar hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Sizlere sesleniyorum bunlar ülkemizi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklediler. HDP bir kişinin, sultanların partisi değildir. Halkların gerçek partisidir. Bu partiyi hep birlikte kurduk. HDP de yönetici olmak için paraya pula gerek yok. Ankara’da dayınızın olması gerekmiyor. İki şeye ihtiyaç var, birincisi partinin programına ve ilkelerine bağlılık, ikincisi de mangal gibi bir yürek. Oda sizlerde zaten var. Türkiye’de tekçi dayatmacı bir idari modeli değiştirip, katılımcı özerk bir modeli kurmak için bu seçimler başlangıç olacak. Değerli basın emekçileri ve çok değerli partili arkadaşlarım. Bugün burada 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerin startını veriyoruz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —