Tarih: 15.06.2016 11:34

Hayırseverlerden Aşağısöğütlü Köyüne İlkokul

Facebook Twitter Linked-in

Besni’de okul taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren Zengin Turizm sahibi Hicabi Zengin ve Songur Turizm sahibi Mithat Songur tarafından Aşağısöğütlü köyüne 4 derslikli ilkokul yapımı inşaat aşamasında devam ediyor.

Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya ve protokol tarafından da incelenen okul inşaatı önümüzde ki Besni Eğitim Bayramına yetiştirilerek öğrencilerine kavuşmayı hedefliyor.

Okul inşaatını inceleyen İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu; “Hayatta insan bir gelir sahibi olabilir. Ama insan ölüp gittiği zamanda arkasından kalacak eserler de bunlardır.

Zengin insan yapabilir bunu ama bazı insanlarımızda vardır ki belki kıt kanaat kazanarak yapar bunları, onların hayrı belki diğerlerinden daha fazladır. Ben inanıyorum ki Hicabi ve Mithat Beyimizin bu güzel hayrı Allah katında da makbule geçecektir. Burada okuyan, vatana millete hayırlı olan her çocuğumuz için de kendilerinin hanesine sevap olarak yazılacaktır. Çünkü bir insan yetiştirmek her şeye bedeldir. Ben bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar güzel bir civanmertlik örneği gösterdiler. İnşallah bu diğer işadamlarımıza diğer hayırseverlerimize de örnek olur.

Zaten Besni bence Türkiye’de hayırseverliği ile öncü bir ilçedir. Bundan hiç şüphemiz yok. İlçemize ve Adıyaman’ımıza büyük bir eser kazandırıyorlar. Tekrardan kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kurugöl Taziye Hizmete Başladı

Aşağısöğütlü Köyündeki ilkokul inşaatını incelemesinin ardından Kurugöl Taziye evinin açılışını yapan İlçe Kaymakam Çağlayan Kaya açılışta şu ifadelerde bulundu; “İlçemize bağlı Kurugöl Köyümüze İller Bankasınca finanse edilen ve 130.000 TL’ye mal olan taziye Evinin yapımı tamamlanmış olup bu kapsamda açılış törenine iştirak ettik.

Aynı zamanda köyümüze Vatandaşlarımızın ve Muhtarımızın gayretleriyle yaptırılan Defin Hizmet Binası açılışını beraber gerçekleştirdik. Kurugöl’lü Vatandaşlarımıza taziye evinin ve yeni binalarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —