Tarih: 19.09.2024 17:45

Gaziler Günü’nde şehitlik ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Ziyaret kapsamında, gazilerle birlikte, vatan uğruna can veren şehitlerin kabirlerine gidilerek dua edildi ve karanfiller bırakıldı.

Bağımsızlığın Meşaleleri: Şehitler ve Gaziler

Şehitlerin ve gazilerin, ülkenin bağımsızlığı ve birliği için gösterdikleri fedakarlıklar bir kez daha vurgulandı. Vali Osman Varol ve Ali Tosun, gazilerin ve şehitlerin, ülkenin manevi koruyucuları olduğunu ve her zaman milletin gönlünde yaşayacaklarını ifade ettiler. Ziyaret boyunca gazilerle sohbet eden protokol üyeleri, onların hatıralarını yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılıklarını dile getirdiler.

"Gazilerimiz, Vatanın Şanlı Abideleri"

Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanlık simgeleri oldukları belirtildi. Şehit ve gazilere olan vefa borcunun, onların emanetini gelecek nesillere aktarmakla ödeneceği vurgulandı. “Gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri” olarak anıldı.

Şehitlere ve Gazilere Minnet

Ziyaret sırasında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gaziler rahmetle anıldı. Hayatta olan gazilere ise sağlık ve huzur dolu bir ömür dileğinde bulunuldu. Gaziler Günü vesilesiyle gazilere yönelik minnet ve şükran duyguları ifade edilirken, şehitlerin ve gazilerin hatıralarının daima yaşatılacağı mesajı verildi.

Kaynak : PHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —