Tarih: 26.01.2018 18:53

Erkenek İçme Suyu ve Besni Barajı 2018 Yatırım Programına Alındı

Facebook Twitter Linked-in

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Aydın, 'Besni-Gölbaşı İçme Suyu (Erkenek Projesi) İshale Hattı 2018 yılı yatırım programına alındı. Gölbaşı ve Besni ilçe merkezi, bu ilçelere bağlı 4 belde, 11 köy ve Gölbaşı OSB'nin içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı bu proje ile giderilecek. Diğer taraftan Besni Barajı 2018 yılı yatırım programına alındı.

Baraj 31,73 milyon metreküp su depolayacak. Temel yüksekliği 67 metre olan bu baraj Yukarı Burunçayır ve Güneykaş köyü bölgelerinde 30 bin dekar araziyi cazibeli olarak sulayacak.

Uzun zamandır beklenen, Besni ve Gölbaşı ilçelerimiz için çok önemli olan bu iki projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise; “2014 yılından beri yoğun gayret ve hassasiyetle yakinen takipçisi olduğumuz,Gölbaşı ve Besni ilçe merkezinin 4 adet beldemizin, 11 adet köyümüzün su ihtiyaçlarının karşılanacağı yaklaşık maliyeti 120.000.000 TL olan Erkenek Suyu içme Projesi 2018 Yatırım Programına dahil edildi.

Bu hususta desteklerini bizden esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel Eroğlu'na, projenin yatırım programına alınmasında yoğun çaba Sarfeden TBMM Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın Beyefendiye,Adıyaman Milletvekilimiz Adnan BoynukaraBeyefendiye, DSİ Genel Müdürü ve Teknik Ekibine şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —