Tarih: 09.02.2021 11:23

Erdoğan: Anteplilerin direnişi yurdumuzun Her yerindeki direnişe örnek olmuştur

Facebook Twitter Linked-in

Milletvekili Erdoğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Tarihe beşiklik etmiş bir şehir olan Gaziantep. I. Dünya Savaşı sonunda Fransız güçleri tarafından işgal edilmiştir. Gaziantepliler, Bayrak Şehidi Şahinbeylerin öncülüğünde 6317 şehit verme pahasına, tarihe mal olacak örnek bir savunma yaparak, 11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca mücadele vererek Anteplinin himaye ye girmeyeceğini tüm dünya ya göstermişlerdir.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerinde ki direnişe de örnek olmuştur.

Gaziantep bugünde kültürel, ekonomik ve sosyal alanda göstermiş olduğu başarıyla geçmişte olduğu gibi örnek bir şehir olmaya devam etmektedir.  Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, milli tarihimize, milli kültürümüze ve milli servetimize sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha büyük Türk Devleti bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Gaziantep ilimize Gazilik unvanının verilişinin 100. Yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu mücadelede canlarını vatan için veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —