Tarih: 28.09.2024 16:09

Erdemoğlu: Besni’de Aziz Sancar gibi bilim adamlarının yetişmesini istiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu, toplu temel atma ve açılış töreninde konuştu. Erdemoğlu konuşmasında, eğitim altyapısında üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getirerek; “Buradan önümüzdeki yıllarda Besni ilçemizde Aziz Sancar hocamız gibi Nobel ödülü almış Türkiye’nin gururu olan birçok hocalarımız gibi bilim insanlarının artık Besni’den de yetişmesini istiyoruz.” Dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN BİLİMLE BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ

Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Mühendislik Fakültesi kampüsünde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever hemşerimiz İbrahim Erdemoğlu önemli konulara değindi. 

Erdemoğlu konuşmasında Besni’nin bilimle anılan bir ilçe olması için bu yıl bilim setleri dağıtmaya başladıklarını belirtti. Konuşmasında öğretmenler ve velilere de çağrıda bulunan Erdemoğlu şunları dile getirdi; Tüm öğretmenlerimizden hem üniversitemizde hem fakültemizde hem yüksekokulumuzda başarılı öğrenciler yetiştirmesini bekliyoruz. Biz 26. Eğitim Bayramında Besni ilçemizin hiçbir köyü internetsiz kalmasın diye tüm köylere internet bağlattık. Bunun yanında 8-12 yaş arasındaki çocuklarımızın bilimle uğraşması için YGA firmamızla birlikte köyler dahil tüm Besni’de bilim setleri dağıtacağız. Bu setleri öğretmenlerimize anlatarak okullara vereceğiz. Bu şekilde tüm köyler dahil okullarımızda 8-12 yaş arasındaki çocuklarımızın bilimle büyümesini ve gelişmesini istiyoruz”

“FEN LİSEMİZİN BAŞARISINI TÜM BESNİ’YE YAYMANIZI RİCA EDİYORUZ”

Erdemoğlu şöyle devam etti; “Buradan önümüzdeki yıllarda Besni ilçemizde Aziz Sancar hocamız gibi Nobel ödülü almış Türkiye’nin gururu olan birçok hocalarımız gibi bilim insanlarının artık Besni’den de yetişmesini istiyoruz. Bu seneki Ali Erdemoğlu Fen Lisesinin başarısı hepinizin malumu, bölgemizin en başarılı okulu oldu ve bu okulun başarısını tüm öğretmenlerimizden, tüm velilerimizden özellikle rica ediyoruz, bunu Besni’nin tamamına yaymanızı rica ediyoruz. Çinlilerin çok güzel bir atasözü var, bir yılı düşünüyorsanız buğday ekin, 10 yılı düşünüyorsanız ağa dikin, yüz yılı düşünüyorsanız insan yetiştirin demiştir. Bizde bölgemizde, ülkemizde gelecekteki insanlarımızı en iyi nasıl yetiştirilebileceği noktasında üzerimize düşen altyapıyı fazlasıyla yapıyoruz. Bundan sonrası bakanımızın huzurunda söylüyorum tüm hocalarımızın tüm velilerimizin desteğiyle bilimle, ilimle, irfanla geleneklerine, ülkesine, bayrağına bağlı gençlik yetiştirmesini özellikle rica ediyorum”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —