Tarih: 08.10.2021 15:29

ERDEMOĞLU: RAFİNERİYE 10 YILDA 20 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

2021’İ 3 MİLYAR DOLAR CİROYLA KAPATMASI BEKLENİYOR

Besnili hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin sahibi olduğu Erdemoğlu Holding için yedi yıl önce Sabancı Holding’den Sasa’yı alarak polyester sektörüne giriş yapması önemli bir dönüm noktası oldu. 2001 yılında 30 milyon dolarlık bir ciroya sahip olan holdingin, bu yatırımın da katkısıyla 2021’i 3 milyar dolar ciroyla kapatması bekleniyor.

Süreç ile ilgili Ekonomist Dergisine konuşan hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, beş yıl sonrası için ise hedef iki kat büyüyerek 6 milyar dolar ciroya ulaşmak olduğunu ifade etti.

Bu hedefi getirecek olan ise holdingin en büyük iş alanı olan Sasa’daki yeni adımlar ve rafineri yatırımı olacağının altını çizen Erdemoğlu, Halı, mobilya, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren grubun gündeminde bir süredir yer alan yumurtalıktaki rafineri yatırımında da sürecin hızlandığını dile getirdi.

Polyesterin hammaddesi PTA üretimi için yatırımı hızlandırdıklarını ifade eden Erdemoğlu, halı sektöründe ise etkinliğini artırmak hedefiyle duvardan duvara halı üretimi için ek yatırımı gündeme aldıklarını söyledi.

Pandemi sürecinde üretime ara vermediklerini ve yatırımlara odaklandıklarını aktaran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Yumurtalık’ta rafineri yatırımıyla ilgili bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını ve sona geldiklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —