ERDEMOĞLU’NDAN YENİ YILDA YENİ YATIRIM

ERDEMOĞLU’NDAN YENİ YILDA YENİ YATIRIM

Çerkezköy OSB'de aylık bin ton iplik üretimi gerçekleştiren Dinarsu, tesisi büyüterek kapasiyeti artıracak. Şirket, 2022'nin ilk çeyreğinde yeni yatırımını devreye alarak polyester iplik üretimine başlayacak.

Erdemoğlu Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve tufting halı sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Dinarsu, yeni yatırımla kapasitesinde büyümeye gidiyor. Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 140 bin metrekarelik tesislerinde aylık bin ton iplik üretimi gerçekleştiren şirket, tesisin alanını 160 bin metrekareye, iplik üretim kapasitesini ise aylık 2.500 tona çıkaracak.

Yıllık 50 milyon metrekarelik halı üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Dinarsu Genel Müdürü Bahadır Aksoy, Çerkezköy tesislerinde polipropilen ve polyemid iplik üretimine ek olarak polyester üretimi de yapmaya başlayacaklarının bildirdi.

“Üretim hattının montaj çalışmaları başladı. 2022’nin ilk çeyreğinde devreye alarak polyester iplik üretimine başlamış olacağız. Aylık olarak 1.000 tonluk üretim kapasitesimizi 2.500 tona çıkaracağız” diyen Aksoy, entegre bir yapıya kavuşacaklarını söyledi. Aksoy, “Hammadde ve iplik konusunda Avrupa ve dünyada söz sahibi olmak yolunda ilerliyoruz. Ayrıca elde edeceğimiz polyesteri, geri dönüştürülmüş hammaddeden tedarik etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 140 bin metrekaredeki üretimlerine ilave, 20 bin metrekarelik iplik tesisiyle bu rakamı 160 bin metrekareye çıkacaklarını kaydeden Bahadır Aksoy, mevcut yatırımlarla istihdamın da yüzde 35 oranında artacağını bildirdi.

ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Aksoy, Türkiye tufting halı sektöründe ABD’ye yapılan ihracatın 60’ını, Avrupa’ya yapılan ihracatın yüzde 50’den fazlasının Dinarsu tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

5,5 MİLYON METREKARELİK STOK HACMİ

Çerkezköy’de duvardan duvara halı konusunda Avrupa’nın en büyük depolarından birisini yaptıklarını söyleyen Aksoy, “Tekirdağ tesisimizde yer alan 20 bin metrekarelik depomuz toplam 5,5 milyon metrekarelik halı stoklama hacmine sahip. Yeni depo yatırımımız servis kalitemizin de artmasına zemin hazırlayarak istenilen siparişleri daha hızlı bir şekilde teslim etmemizi sağlayacak. Stoklu çalışarak müşteri isteklerini anında yerine getireceğiz” diye konuştu. Ar-Ge’de odak noktalarını ürün geliştirme çalışmalarına yönelttiklerine vurgu yapan Aksoy, geri dönüştürülebilir ürünlerden polyester yapımına yöneldiklerine dikkat çekti.

YENİ TUFTİNG YATIRIMI OCAK AYINDA DEVREDE

Dinarsu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Topcu ise firma olarak kapasite konusunda yatırımları artırmak istediklerini ancak pandeminin bu süreci yavaşlattığını kaydetti. Topcu, “Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan Dinarsu’nun tufting üretim kapasitesi bakımından aynısı Gaziantep’te de kuruldu. Merinos bünyesinde yapılan yeni tufting halı yatırımları 2022 Ocak itibarıyla devreye girecek ve yıllık olarak 50 milyon metrekarelik bir üretim hacmine sahip olacağız. Burada Orta Doğu ve Amerika bölgesinde ihracatımızı artırmayı amaçlıyoruz” dedi. Üretimlerinin yaklaşık yüzde 40’lık kısmının yıkanabilir halılardan oluştuğunu ifade eden Topcu, kalan bölümünün ise duvardan duvara halılardan oluştuğunu belirtti.

AKAL, TRİKO İPLİĞİNDE PAYINI %50’YE YÜKSELTECEK

Diğer taraftan şirket, Zonguldak fabrikasında Akal markasıyla iç piyasa ve ihracat için akrilik ve akrilik-yün-naylon karışımlı triko ipliği üretiyor. 2011 yılında 9 bin ton/yıl kapasitesi ile Erdemoğlu bünyesine geçen fabrika yapılan yatırımlarla birlikte yıllık 18 bin ton kapasiteye ulaştı. Bahadır Aksoy, yeni yatırımlarla birlikte 2022 yılında buradaki üretim kapasitelerini 20 bin tona çıkaracaklarını belirterek, “Bu süreçte Merinos bünyesinde Besni’de kurduğumuz yine Akal markası ile triko ipliği üretimi yapan fabrikamızda 17 bin ton/yıl kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz. 2022 hedef kapasitemiz 20 bin ton/yıl olacak. Ülkemizde üretilen triko ipliğinin yaklaşık yüzde 40’lık bölümünü biz üretiyoruz, yeni yatırımlarımızla birlikte bu oranı yüzde 50’ye çıkarmak hedefimiz var” dedi.

SENEYE 150 MİLYON DOLAR İHRACAT HEDEFLİYOR

Pandemiyle birlikte gelen talep patlamasının navlun fiyatlarını yaklaşık 3 kat artırdığına vurgu yapan Dinarsu İhracat Müdürü Gökhan Erdem, tufting halı tarafında yılı 100 milyon dolarlık ihracatla kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Erdem, “Gelecek yıl ihracat özelinde 150 milyon doları hedefliyoruz. 2021’in ilk 9 aylık döneminde ise yaklaşık 75 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Şu anki göstergeler yılı 100 milyon dolarla kapatacağımıza işaret ediyor” şeklinde konuştu.



Adıyaman’da Perşembe günü iş bırakma eylemi yapılacak

Tarım İl Müdürü Akkan’dan muhtarlara ziyaret: Don ve kuraklıkla mücadelede iş birliği vurgusu

Bakan Bayraktar: ‘Enerji arz güvenliği için kaynak çeşitliliği daha da önemli hale geldi’

Ziraat Odaları, milletvekilleriyle tarımsal sorunları masaya yatırdı

Adıyaman’da ‘Kuraklığa Dayanıklı Tohum’ çalışmaları incelendi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 28,96 arttı

Bakan Yumaklı: ‘7 bin 160 projeye 10,2 milyar TL hibe desteği verilecek’

Adıyaman’da ekmek ve unlu mamullere zam geldi

Milletvekili Kurt'tan hububat sezonu açıklaması

Emeklilerin ‘Bayram İkramiyesi’ ödeme takvimi belli oldu

Türkiye tarihinin en büyük ihracat anlaşması: 48 KAAN Uçağı Endonezya'ya satıldı

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

ADIYAMANLI GÜREŞÇİLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

ADIYAMANLI SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN ÇİFTE ALTINLA DÖNDÜ

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

TGA koordinasyonunda Adıyaman’a özel tanıtım çalışmaları başladı

İshak Şan’dan Adıyaman’a turizm ve sosyal yaşam alanı projesi: Cendere Köprüsü’ne millet bahçesi

Hayati İnanç, Kahta’da okurlarıyla buluştu

Adıyaman’da turizm alanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirildi

Adıyaman Öğretmenler Korosu'ndan ‘Yıla Veda Ezgileri’ konseri

Adıyaman’da El emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı

Adıyaman’da Buray rüzgarı esecek: ‘Sesimiz Bir, Yüreğimiz Bir’ gençlik konseri 28 Mayıs’ta

Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası’ coşkuyla başladı

İzmir’deki Adıyamanlılar ‘Dayanışma Pikniği’nde buluştu

Adıyaman Üniversitesi’nden kültürlerarası buluşma: Bahar Şenliği 26-27 Mayıs’ta başlıyor

Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem: Görür, ‘Kolun kapasitesi 7’ye varan depremler üretebilir’

Erdoğan’dan kanser hastalarına müjde: 5 akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme listesine alındı

Erdoğan: 'PKK içinde sabotaj peşinde olanlar var, sabrımız yanlış anlaşılmasın'

AK Parti Grup Başkanı Güler: 'En düşük emekli maaşında düzenleme yapılacak'

AFAD: Orman yangınlarında 50 bin tahliye, Bilecik ve İzmir için genel hayatı etkileyen durum ilan edildi

Adıyaman’da yerinde dönüşüm başvurularında son gün yoğunluğu yaşanıyor

Kaymakam Kadir Algın’dan İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyaret

Bakan Yerlikaya: İzmir, Bilecik ve Hatay’da 50 binden fazla kişi tahliye edildi

BESNİ KAYMAKAMI AHMET OĞUZ ASLAN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’ Adıyaman’da yapıldı

Adıyaman'da yaşlı adam eşini tüfekle öldürdü

Adıyaman’da Yaz Dönemi Kur’an Kursları Başladı

Kesecik Köyünde anız ve saman yangını!

Dostlar Divanı Heyeti Adıyaman’da ağırlandı

Adıyaman’da ‘Vali Yardımcıları Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi

Besni’de metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

Milletvekili Alkayış’tan Adıyaman’a yatırım daveti

Adıyaman çevresinde kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Bakan Kurum: Bilecik'teki yangınlarda 47 bağımsız birim yıkıldı, 66 birim ağır hasar aldı

Adıyaman’da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Alkayış: 2028’e giden yolda en büyük gücümüz teşkilatlarımızdır

Ev taşırken elektrik tellerine temas eden yatak yangın çıkardı

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: ‘Yeşil vatan yanarsa, geleceğimiz de yanar’

Vali Osman Varol, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş’ı kabul etti

Erdoğan: Kasım ayına kadar zirai dondan etkilenen tüm çiftçilerin zararlarını karşılayacağız

Sağlık Bakanlığı: ‘Kampanyanın altıncı haftasında 1 milyon 252 bin 861 kişi ölçüldü’

İletişim Başkanlığı: Son iki günde 111 yangın meydana geldi, 5 orman yangınına müdahale sürüyor

Çeşitli suçlardan aranan 6 kişi yakalandı

Adıyaman'da 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu hap ele geçirildi

MHP Adıyaman il başkanı Ali Önat: Terörsüz Türkiye hedefine adım adım ilerliyoruz

Yükleniyor