DEVA PARTİSİNDE 1. KONGRE HEYECANI

DEVA PARTİSİNDE 1. KONGRE HEYECANI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Besni İlçe Başkanlığı birinci olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede kurucu başkan Necmettin Solgun, oy birliğiyle partinin Besni İlçe Başkanı oldu.

DEVA PARTİSİ MERKEZİNDE İNSAN OLAN BİR PARTİDİR

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Divanın oluşturulmasıyla devam eden kongrede katılımcılar birer konuşma yaparak kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde kurucu başkan Necmettin Solgun, oy birliğiyle partinin Besni İlçe Başkanı oldu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Solgun; “DEVA partisi 9 Mart 2020 tarihinde Kuvvetler ayrılığı esasına, hukukun üstünlüğüne, yargının tarafsız ve bağımsızlık ilkelerini amaç edinerek ülkemize yelken açan cesurlar hareketidir. 

Merkezinde sosyal demokrat, liberal, muhafazakar gibi çoğu düşünceleri barındıran harekettir.

 Hiçbir düşüncenin diğer bir düşünce üzerinde baskı hakimiyetine izin vermeden ifade ve düşünce özgürlüğünü benimseyen partidir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni hiç kimseyi ötekileştirmeden ülkesinin bekası için yuvarlak masa etrafında toplanan partidir. Kısacası merkezinde insan olan bir partidir” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİ DENEME TAHTASI DEĞİLDİ

Solgun şöyle devam etti; “Bizler kötüye giden, sadece yazılı olarak kalan hukuk için, yokuş aşağı giden geleceğimiz için yola çıktık. Bizler çok şey istemedik. Sadece çarpık değil, düzgün işleyen bir adalet sistemi istedik. Bakın arkadaşlar. Tek düzelteceğimiz şey adalet sistemidir. Bir ülkede adalet düzgün işlemezse o ülke ekonomi, eğitim, sanayi, tarım ,sosyal ve kültürel olarak hiçbir alanda gelişemez. Çünkü Adalet olmazsa liyakat olmaz, ehil olmaz. Yani kısacası adalet üzerinde teneke işçiliği değil altın işçiliği yapmalıyız.

Eğitimde 20 yıldır eğitim sistemi 3 defa değişti. 5-3-3. Sonra olmadı efendim 5-3-4. Buda olmadı 4-4-4. Arkadaşlar bu deneme tahtası değil ki eğitimdir, geleceğimizdir. Öncellikle dikiş tutacak bir sistem oturtmalıyız.

Bildiğiniz üzere Eğitim Bayramının ülkemizde kutlandığı tek yer Besni’dir. Bu alanda desteğini esirgemeyen Erdemoğlu Ailesine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Mimarlık Fakültesini yaptılar. Öğretim üyesi eksikliği var öğrenci alamıyor. Umarım tez zamanda çözülür.  Şuan Meslek yüksekokulu ve lojman yapıyorlar. Umarım lafı geçen siyasilerimiz albenisi olan bir kaç bölüm kazandırırlar Besni’mize” şeklinde ifade etti.

YATIRIMCILARI BESNİ’YE ÇEKMELİYİZ

Besni Organize Sanayi Bölgesinin eksikliklerine değinen Solgun; “Lojistik olarak çok özel bir konumdayız. Bir yanımız Antep, bir yanımız Urfa, bir yanımız Malatya, bir yanımız Maraş. Tarımsal, coğrafi olarak da önemli konumdayız. Besni Organize Bölgemiz var. Trafo Merkezimiz olmadığından elektrik yükümüz ağır olması hasebiyle yatırımcıların Besni’ye gelmiyorlar.  inşallah kısa zamanda teknik altyapı çalışmaları tamamlanır da yatırımcılar Besni’ye gelir. Besni tarihi eskilere dayanan kadim bir şehirdir. Tarihte Moğollara karşı destanlaşarak Yıldırım Beyazit’ten tak alan ilk şehirdir Besni. Evliya Çelebi’nin hayran kaldığım yer dediği yerdir Besni. Fakat işin aslına baktığımızda Besni tarihi turizmde sınıfta kalmıştır. Eski Besni’de yani Besni tabiri ile aşağı şehir de bir çok tarihi eser olmasına rağmen gereken önem verilmemiş. Besni kalemiz, Kurşunlu Cami, Ören Yerleri var buralarda. Hâlbuki ki bu bölgede restore çalışmaları ve araştırmalar yapılarak, Eski Besni bölgesi turizmine kazandırılabilir.  Ayrıca bir de Fırat nehrine sıfır konumda bulunan Kızilin köyümüz var. Bu köyümüzde muhteşem kanyonlar ve tarihi Kızilin Köprümüz var. Aynı şekilde Sofraz Anıtları, Dikilitaş’ta SESÖNK dediğimiz Roma dönemine ait anıt mezarları gibi birçok yer var Besni’de. Bu bölgelerimizde gerekli altyapı çalışmaları yapılırsa turizmde Cazibe merkezi olabilir” dedi.

BESNİ TARIM ŞEHRİDİR

Tarım şehri Besni’de çiftçilere gereken desteklerin sağlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Solgun şöyle devam etti; “Besni bir yandan tarım şehridir. Ürün çeşitliliği fazla ona bir coğrafyadır.

Dünyaca ünlü Besni Üzümü, fıstık, badem, zeytin, nar, arpa, buğday, nohut, mercimek, pamuk, kavun, karpuz, domates, salata, biber kısaca her şey bölgemizde yetişir. Fakat çiftçinin üretim maliyetlerine baktığımızda ÜRE GÜBRESİ % 120 artarak çiftçiye yük olmuştur.

Mazota geldiğimizde alınan vergi %70 civarındadır. Bu da çiftçi için ayrı bir yüktür. Bu vergi konusunda gerekli düzenlemeler yapılarak, mazot çiftçiye daha uygun verilebilir.

Çiftçi için diğer bir yük ise sulama için kullanılan elektrik enerjisidir. Ayrıca elektrik enerjisi için maliyeti düşürecek Allah vergisi olan sonsuz bir güneş enerjimiz var. Bugün Almanya’nın güneşlenme süresi ülkemize göre oldukça az olmasına rağmen; Almanya güneş enerjisinde bir dünya devi haline gelmiş durumdadır. Ülkemizde ise kullanılan enerjinin yüzde %30’u doğal gaz ile üretilmektedir. Doğalgaz rezervimiz %1 civarında. Yani yaklaşık olarak %29 doğalgazı ithal ediyoruz. Harcama kalemlerine baktığımız da ülke olarak en çok doğal gaza para harcıyoruz. Dolayısıyla elektrik enerjisini pahalı kullanıyoruz.

Çiftçilerimizin kendi öz tüketimi kadar GES kurabilmenin şartları oldukça ağırdır. Çiftçilerimiz için zorlu bir süreçtir.  GES kurabilmenin önündeki bürokratik engeller kaldırarak bu yükü hafifletebiliriz.

Ayrıca öyle bir coğrafyadayız ki gerekli barajlar göletler yapılarak kendi cazibesi ile yani enerji harcamadan sulanacak binlerce dönüm araziye sahibiz.

Çetintepe barajı yıllardır bitecek, bitti diyorlar. Diyelim ki bitti bu su Kızilin ve Çakırhöyük ovalarına nasıl gidecek henüz bir iletim kanalı çalışması yok Besni’mizde. Umarım kısa sürede yapılır” diye konuştu.

SİYASET UZUN SOLUKLU BİR MARATONDUR

Başkan Solgun konuşmasını şöyle tamamladı; “ Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Sabır gerektirir. Vatandaşın siyasete bakış açısı değişmiş efendim. Bilmem siyaset menfaat, yalan dolan işi falan filan.

Ama bizler siyaseti olması gereken gibi yapacağız. Ve vatandaşımızı bu algıdan kurtaracağız Allah’ın izniyle. Siyaset ülkede yaşayan insanların geleceğine dair fikir sahibi olmaktır.  Ve bu fikirlerden de yola çıkarak ülkenin geleceğini inşa etme yolunda hangi stratejik aklı hayata geçireceğimizi bilmektir.

Kavgadan uzak, herkesi kucaklayan, Türkiye’nin geleceğine odaklanmış bir siyaset anlayışı içinde olacağız. Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, dini siyasete malzeme etmeden, herkesin yaşam tarzına saygı gösteren bir siyaset anlayışı geliştirmek istiyoruz.

Bizler DEVA partisi olarak kitlesel hareketi savunan ve istişareye önem veren insanlarız. Bu kutlu davada bizlere destek olmak isteyen hemşerilerimize bir çay borçluyuz. Siz gelemezseniz arayın biz gelelim. Siz yoksanız biz bir eksiğiz.  Rabbim ülkemiz için hayırlı olanı nasip etsin” dedi.

Yapılan kongreyle birlikte yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Öznur Özsunar, Mustafa Kara, Ömer Yeter, Osman Turan, Hasan Demirkol, İlyas Timur, Zeynel Abidin Şahin, Musa Yalçın, Cumali Duman, Mustafa Ayhan, Mustafa Öncel, Cem Erol, Faruk Yalçın ve Tuncay Demirkol.



Esnaf temsilcileri sorunlarını Tutdere’ye iletti

ATSO Başkanı Torunoğlu: 'Aryon AVM yatırımı, Adıyaman’ın normale dönüş sürecine katkı sunuyor'

Baro Başkanı Doğan: 'Emek her zaman önceliğimizdir, sermaye emekçinin hakkını gözetmeli'

Adıyaman Platformu Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’dan esnafa destek talep etti

Adıyaman Platformu, deprem bölgesi için hazırladığı raporu Bakan Bolat’a sundu

28 Nisan 2025 güncel altın fiyatları ve yatırım rehberi

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat: 'Tütün Üreticisi de Devlet de kazanacak'

Deprem sarsıntısı yetmedi, uçak fiyatları da sarstı: İstanbul-Adıyaman 11 bin 800 TL

Gerger’de üretim ve istihdama katkı sunacak 'İpekyolu Gerger Tekstilkent' projesi hayata geçiyor

Milletvekili Hüseyin Özhan: 'Turizmi stratejik bir alan olarak görüyoruz'

Sosyal medya kullanımı artıyor

Adıyaman’da teknoloji eğitiminde yeni dönem: TeknoPlatform hayata geçiyor

Yerli Navigasyon ve Sosyal Medya Uygulaması Geliyor!

Kullanıcıların yüzde 96,9’u internete erişim için cep telefonu kullanıyor

Kargolar aynı gün teslim edilecek

Microsoft, Skype'ı kapatıyor

Öğrencilere siber suçlar anlatıldı

TÜRKSAT’a dev veri merkezi

Vali Varol, Adıyaman Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

SANKO Okulları’nın Nasa Buluş Şenliği başarısı

Adıyaman Üniversitesi 3×3 Basketbol Turnuvaları’na Ev Sahipliği Yaptı May 12, 2025

Toklu Ortaokulu Yıldız Kız Bocce Takımı Bölge 2.'si oldu

BESNİLİ ÖĞRENCİ BİLEK GÜREŞİNDE BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

BESNİ’NİN FERDİ PARAŞÜTÇÜSÜ KARDELEN KÜBRA ŞAFAK’TAN ÖNEMLİ BAŞARI

BESNİLİ SPORCULAR MUAYTHAİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDAN MADALYALARLA DÖNDÜ

Namağlup şampiyon Adıyaman temsilcisi, Türkiye Finalleri için sahaya çıkacak

ADIYAMAN, YURTLİG VOLEYBOL BÖLGE MÜSABAKALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Besnili öğrencilerden Bocce'de önemli başarı

Adıyaman Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında havuz protokolü

12 bin öğrenci yetenek testinden geçecek

‘Oynaya Oynaya Büyüyoruz’ projesi Adıyaman’da başlıyor

Adıyaman'da halk oyunları şöleni: 980 sporcu sahne aldı

Gölbaşı Belediyesi’nden anlamlı Anneler Günü etkinliği: Geliri SMA hastası İkra Nur’a bağışlanacak

Protokol imzalandı: Sırrı Süreyya Önder için park yapılacak

Adıyaman Üniversitesi’nde 'Kuantum Çağına Doğru' konferansı düzenlendi

'Çayönü’nün İzinde' konferansı Adıyaman Üniversitesi’nde yoğun ilgi gördü

Adıyaman’da çocuk şenliği: Eğriçay Parkı’nda minikler için renkli etkinlikler düzenlenecek

Adıyaman Üniversitesinde ‘Mısralara Yansıyan Nur: Naat Şiirleri Dinletisi’ düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu'ndan minik kâşiflere kültürel miras eğitimi

Milletvekili Mustafa Alkayış’tan TBMM Genel Kurulu’ndan Motofest’e davet

Bahçeli: ‘Terörsüz Türkiye’nin meşalesi yakılmıştır, bugün kazanan barış ve kardeşliktir’

Genç Kızılay Ekibine ‘Bilinçli Toplum, Güçlü Yarınlar’ temalı eğitim verildi

‘Oynaya Oynaya Büyüyoruz’ projesi Adıyaman’da başlıyor

Besni'de vefat edenler 12.05.2025

Amasya'da peş peşe 4,4 ve 4,2 büyüklüğünde depremler

Adıyaman'da halk oyunları şöleni: 980 sporcu sahne aldı

SUGÖZÜ’NDE KURALLARA UYMAYANLARA 56 BİN TL CEZA KESİLDİ

Pancar toplarken kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti

Milletvekili Mustafa Alkayış: ‘Türkiye, yeni dünya düzeninde belirleyici bir güce sahip’

Vali Yardımcıları ile değerlendirme toplantısı yapıldı

Kahta 02 Spor, Gölbaşı'nı 4-1 mağlup ederek BAL'da kaldı

EĞİTİM CAMİASI SUGÖZÜ’NDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

Adıyaman Üniversitesi 3×3 Basketbol Turnuvaları’na Ev Sahipliği Yaptı May 12, 2025

Terör örgütü PKK kendini feshettiğini duyurdu!

KAYMAKAM PARTAL’DAN ANNELER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

SÜRÜCÜSÜNÜN ATEŞE VERDİĞİ OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ

Vali Varol, şehit annesini ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı

Vali Varol, trafik araçları ile uygulamalarda kullanılan ekipmanlar inceledi

Atık malzemelerle hazırlanan kıyafetler

Vali Varol’dan Anneler Günü mesajı

Adıyaman’da kamyon devrildi

Sırrı Süreyya Önder için Adıyaman’da mevlit okutulacak

MHP İl Başkanı Ali Önat: ‘Annelik millete yön veren kutsal bir misyondur’

Gölbaşı Belediyesi’nden anlamlı Anneler Günü etkinliği: Geliri SMA hastası İkra Nur’a bağışlanacak

Adıyaman’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi Jandarma tarafından yakalandı

‘Camii Engelli Buluşması’ programı düzenlendi

Protokol imzalandı: Sırrı Süreyya Önder için park yapılacak

Dr. Fedli Emre Kılıç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığına atandı

Başkan Alkan'dan Anneler Günü mesajı

Besnili öğrencisi kompozisyon yarışmasında Türkiye 2.'si oldu

Yükleniyor