Tarih: 22.04.2023 11:14

DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTE YERLEŞMEYE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

KONTEYNER KENT SON AŞAMAYA GELDİ

Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yıkıma uğrayan Besni’de depremzedelerin kullanımına sunulacak olan konteyner kentler son aşamaya geldiğini ve altyapısı ve kurulumu tamamlanan konteynerlere afetzedelerin yerleştirilmeye başlandığını söyledi.

Kaymakamlık tarafından şuana kadar ilçe merkezine 100 adedi prefabrik olmak üzere ilk etapta 380 konteyner kurulduğunu söyleyen Kaymakam Partal,  buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ikinci etap olarak 320 konteynerin de kurulumuna başlayacaklarını ve toplamda 700 adet konteyneri depremzedelere teslim edeceklerini belirtti. Partal ayrıca hayırsever hemşerimiz Erdemoğlu Ailesinin altyapısını yaptığı konteyner kentlere depremzede vatandaşların da yerleştirilmeye başlandığını dile getirdi. 

KÖYLERE DE KONTEYNER KENT KURULUYOR

Öteye yandan depremi büyük ölçüde hisseden Konuklu, Kutluca ve Çakırhüyük köylerinde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Kaymakam Partal; “İlçe merkezimizin yanı sıra Konuklu köyünde toplu alanda 44 konteynerin kurulumunu bitirdik. Yine ihtiyacı olan 28 aileye de konteyner temin ederek toplamda 72 konteyneri depremzedelerin istifadesine sunduk. Yine Kutluca köyünde toplu alanda 45, Burunçayır’da 23’ü bireysel, Çakırhüyük’te ise 77’si toplu alanda 28’i bireysel olmak üzere toplamda 105 konteynerin kurulumu tamamlandı.

Bunun dışında tüm köylerdeki engelli depremzedelere ise toplamda 35 konteyner temin edildi.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü Çilboğaz, Güneykaş, Akpınar, Şambayat, Çomak ve Yazıbeydilli’de de konteyner kentlerin bayrama kadar kurulumu tamamlanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Allah bir daha böyle bir felaketi ülkemize yaşatmasın” dedi.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —