Tarih: 19.09.2024 15:58

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 54. anaokulunu Adıyaman'a açıyor

Facebook Twitter Linked-in

23 Eylül 2024 Pazartesi günü yapılacak açılışla birlikte, deprem felaketinin izlerini silmeye katkı sunacak bu eğitim kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Dernek, Ocak 2024’te Adıyaman Gölbaşı’nda açtığı anaokulunun ardından, Adıyaman’daki ikinci okulunu Kahta’da hizmete sokuyor. "Çocuklar Gülsün Diye - BTF Anaokulu" adını taşıyan okul, Vali Özbilgin İlkokulu’nun bahçesinde inşa edildi ve 100 öğrenciye okul öncesi eğitim imkanı sağlayacak. Okulun yapımını ise Bridge To Türkiye Fund üstlendi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ve Bridge To Türkiye Fund temsilcileri, açılışta hazır bulunacak. Devlet protokolünün de katılması beklenen törenle birlikte, okul resmen eğitim-öğretim hayatına kazandırılacak. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek olan anaokulu, deprem bölgesinde çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacak.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere anaokulları kazandırmaya devam ediyor. Şimdiye kadar Tokat’tan Mardin’e, Trabzon’dan Van’a kadar birçok ilde 53 anaokulu açan dernek, afet bölgelerinde de faaliyetlerini hızlandırmış durumda. Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki bu yeni anaokulu ile dernek, depremden etkilenen çocukların eğitimine destek olmayı sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde sponsorların ve bağışçıların desteğiyle anaokulları yapmaya devam eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği, geleceğin nesillerine eğitimle ışık tutmayı amaçlıyor. Dernek, ihtiyaç duyulan illerde yeni projeleri hayata geçirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —