Tarih: 07.05.2015 18:24

CHP Milletvekili Adayı Tabak; Halkımız Bize Güveniyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandıktan sonra çok konuşulan CHP’nin seçim bildirgesi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan CHP Adıyaman milletvekili Dr. M. Selçuk Tabak, CHP’nin vaatlerinin makul olduğunu ve bunun halk tarafından kabul gördüğünü dile getirdi.

Seçim bildirgeleri ile ilgili tartışmalara da değinen Tabak, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim bildirgemizden sonra bazı AKP’liler tarafından ortaya atılan ‘kaynak’ tartışmasını gereksiz ve lüzumsuz görüyoruz. Bu ve benzeri tartışmalar, AKP’nin oy kaybı endişesinden başka bir şey değildir. Genel Başkanımızın da dediği gibi; Tartışılması seçim bildirgemizin gücünü göstermektedir. Kaynak elbette tartışılır ama bu tartışmayı en son yapacak olan iktidar partisidir. Cumhuriyet hükümetlerinden 1 trilyon 90 milyar dolar daha fazla kaynak kullanacaksınız, sonra CHP’ye ‘Kaynak nerede?’ diyeceksiniz. Türkiye zengin bir ülkedir. Kaynağı vardır. Bütün saygın iktisatçılar seçim bildirgemizin doğru ve kaynak açısından sorunsuz olduğunu zaten kabul ediyor” dedi.

Seçim bildirgelerinin yoksula, düşküne ve mazluma hitap ettiği kadar; Teknolojik gelişime uygun, eğitimli ve gelişen bir Türkiye’nin temellerinin atılmasını sağlayacak donanımlara sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Selçuk Tabak, “Yoksulu olmayan bir Türkiye için, taşeron işçisi olmayan bir Türkiye için, asgari ücreti bin 500 lira olan bir Türkiye için, sorunlu kredi kartı ve kredi borçlarının en az yüzde 80’i silinecek bir Türkiye için, evi olmayanlara aylık 277 liradan ev sahibi olabilen bir Türkiye için, atama bekleyen öğretmenin, karşılıksız burs verilmeyen öğrencinin kalmadığı bir Türkiye için, yılda iki maaş ikramiye verilecek emeklilerin olduğu bir Türkiye için, esnaf ve kobisinin rekabet gücünü artırdığı bir Türkiye için, ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen bir ülkenin çiftçisinin tarımsal mazotun litresini 1,5 liradan aldığı bir Türkiye için, işsizi olmayan bir Türkiye için, kısacası yaşanacak bir Türkiye ve yaşanacak bir Adıyaman için tek çıkar yol CHP’dir. CHP seçim bildirgeleriyle bunu ortaya koymuştur. Halk da CHP’nin seçim bildirgesine güvenmiş ve partimize olan ilgisini arttırmıştır” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —