Tarih: 14.06.2018 23:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Besni’de Halka Hitap Etti

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan konuşma sonrası seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Tezcan, yaptığı konuşmada “Çalışanın, vatandaşın, Adıyaman’ın hakkına sahip çıkacak güzel bir kadroyla seçime gidiyoruz. Adıyamanlı hemşerilerimiz bizim bu güçlü kadromuza destek vermeye hazır mı? Şimdi gelelim Besni’ye Adıyaman’da tabi her bölgenin sesini meclise taşımaya özen gösterdik. Besni Adıyaman’da önemli bir yer önemli bir ilçemiz Besni’nin içinden, sizin aranızdan çıkmış burada ilçe başkanlığımızı yapmış genç, siyasette gelecek vadeden, bir arkadaşımız var. Sizlerin ayrıca temsilcisi olarak listeye koyduk.

Birinci sıradan beşinci sıraya kadar bütün milletvekili arkadaşlarımız size emanet. Bundan sonra Adıyaman’ın derdi, sıkıntısı, emeklisi, işçisi, esnafı, çiftçisi, çalışanı, işsizi, kadını, erkeği de inşallah bize emanet ve o problemleri çözmekte bizim boynumuzun borcu olacak.

Sandığa gidiyoruz 17 gün kaldı. Bir ülkede 16 yıl iktidarda kaldığın halde hala 6 milyon işsiz, 16 milyon yoksul varsa o ülkede hükümet ettim diyenlerin alnı ak, başı dik gezmeye hakkı var mıdır? Yoktur.

Ben Yüce Allah’tan diliyorum. Bize iktidarı verecek ve İnşallah Türkiye’nin problemlerini kolları sıvadık çözeceğiz. 6 Milyon işsizi iş sahibi yapmadan, 16 milyon yoksulu yoksulluktan kurtarmadan iktidar olmaya devam edersek, o iktidar bize haram olsun. Biz öyle iktidar istemiyoruz.

Türkiye’de birçok şeyin değişmesi lazım ama önce statükonun değişmesi gerektir. Ne demek statüko? Statüko yoksulluk demek, işsizlik demek, çiftçiyi görmeyen hükümet demek, emekliyi bilmeyen tanımayan hükümet demek, kendi halkına yabancılaşmış hükümet demek, bunu en iyi Adıyaman bilir.

Besnililer siz 5 milletvekilinin 4’ü nü bu iktidara verdiniz. Bu millet 16 yıldan bu yana bu iktidara hiçbir Cumhuriyet Hükümetlerine nasip olmayacak büyük bir ölçüde destek ve güç verdi. Verdi de karşılığını aldı mı? Adıyaman 5 milletvekilinin 4’ünü verip, hükümete güven gösterirken, hükümet buna nasıl cevap verdi? Tütün ticaretine 3 yıl hapis, 6 yıl hapis diye cevap verdi. Adıyaman çiftçisi evine nasıl ekmek götürecek, çocuğunu nasıl büyütecek? Kendi çiftçisine kötülük yapan bir iktidar olur mu?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan konuşma sonrası seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —