Tarih: 10.07.2024 12:12

ÇAKIRHÜYÜK KALICI KONUTLARDA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen yer belirsizliği nedeniyle bir türlü başlamayan Çakırhüyük kalıcı konutlarının Abumıstık Mahallesi tarafına yapılması kararlaştırıldı. 

Yer sorununun nihayete kavuşmasıyla birlikte çalışmaların başlayacağı Çakırhüyük’ü ziyaret eden İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, kalıcı konutların yapılacağı alanı inceledi. 

İncelemeleri sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Partal; “Yani deprem geçeli bir buçuk yıl oldu ama biz Çakırhüyük’te çalışmalara bir türlü başlayamadık. Tabi burada belde halkımızın da yerle ilgili talepleri vardı. Oraya mı yapılsın, buraya mı yapılsın tartışmalarıyla buraya kadar geldi. Orada talep edilen bazı yerler kamu alanı değil, yani kamu alanı dururken başka bir yeri kamulaştırmak ekstra maliyet gerektiriyor. Bir de o tip yerlerin zemini ova, hem tarımsal araziyi kaybedip hem ev yapma maliyeti artıyordu. Şimdi bir yer seçildi Abumıstık’ın altında burada şuan çalışmalar başlıyor. En kısa zamanda bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —