Tarih: 27.07.2016 11:43

Boynukara Meydana Gelen Süreci Askeri Okullarda Ders Olarak Okutmak Lazım

Facebook Twitter Linked-in

Boynukara, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının çok büyük bir tehlike atlattığını söyledi. 'Hiç tahmin etmediğimiz çok komplike çok farklı unsurların içinde olduğu bir darbe girişimi, birbirinden farklı gibi görünen farklı unsurların planladığı ve hayata geçirdiği bir darbe girişimiydi' diyen Boynukara, şunları kaydetti; “Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu aslında darbe girişimi ve sonrasında meydana gelen süreci askeri okullarda ders olarak okutmak lazım.

 Halkın ve silahın güçlerinin ne kadar, nasıl birbirini halkın gücünün silahın gücünü etkisiz hala getirdiğini anlamak açısından, demokratik taleplerin, demokratik tepkinin nasıl sonuç aldığını görmek açısından, bunları ders olarak okutmakta fayda var. Darbe girişimi ben haberdar olunduktan hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanımız halkın meydanlara inmesini talep etti. Halkın kendi iradesine, kendi siyasal tercihine, kendi ülkesine sahip olmasını talep etti. Halkta bunun gereğini yaptı. Halkın ortaya koyduğu bu kadar tepki sonuç alıcı olmasının altına birçok neden sayılabilir. Ama bunlardan biriside şuan Adıyaman’da da yoğun olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları halkımız 'devletsiz vatansız' olmanın ne anlama geldiğini burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizden çok net bir şekilde biliyor.

 Görmüştü ve onun içinde tepkisini ortaya koymuştur. Hayatını kaybeden 241 kardeşimiz var hepsine ayrı ayrı Allah’tan rahmet diliyorum, onlar olmasaydı bugün çok farklı pozisyonlarda olabilirdik. Onlar hayatlarını ortaya koymasalardı ülke çok farklı noktada olabilirdi. Allah onlardan razı olsun. Umarım kısa sürede bu artçı unsurlarda bertaraf edilir ve Türkiye özlediği rahata, barışı kazanır.' Boynukara, 'Bakın bu darbe girişimi olmasaydı milletiyle kavga eden milletine ihanet eden bu kirli anlayışı tavsiye etmemiz mümkün olmayabilirdi. Bu darbe süreci cunta girişimi en önemli faydası bu kirli anlayışın tavsiye edilmiş olmasıdır' dedi.

 Devlet Kendisine OHAL Uyguladı

 OHAL'a da değinen Boynukara, şöyle devam etti: '90’lı yıllarda bu bölgede OHAL uygulaması yapıldı. Ancak o zamanki OHAL uygulaması bireylerin yaşam kalitesini kısıtlayan, yaşam hareketlerini engelleyen bir unsurlar taşıyordu. Bir yerden bir yere gitmenizi zorlaştıran, sokaklara çıkmanızı engelleyen, öteleyen kimi tutumlar söz konusuydu. Burada devlet kendisi OHAL uyguladı. Sayın Başbakanımızın söylediği cümle budur, tanım budur. Devlet kendi içine sızmış olan gayri menşu unsurları temizlemek için OHAL ilan etti.

Dolayısıyla OHAL ile dolayısıyla vatandaşın hayatıyla ilgili bir değişiklik olmayacağını ifade etti. Burada sadece Olağan Üstü Halle devlete sızmış, millete düşman olmuş, millete silah sıkan unsurların bertaraf edilmesine yönelik olan üstü hal uygulaması onun için o konuyu farklı yerlere çekenlerin ben iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Burada sayın Başbakanın net açıklaması var. Buna itibar etmesi gerektiğini düşünüyorum'

Suikast Listesinde Adım Var

 Suikast listesine de değinen Boynukara, “Biz 200 üstünde bir infaz listesi olduğunu biliyoruz. O listede olan arkadaşlarımızdan birisi Ankara Terörle Mücadele Daire Başkanı darbe girişimi 1’inci günü infaz edilmişti. Şuan hala yoğun bakımda, hastanede inşallah. Allah şifa verir kendisine ve ailesine kavuşur. Çok yiğit bir vatan evladıydı. Terörle mücadele konusunda duyarlılığı çok yüksek birisiydi. Onun dışında da asıl önemlisi bu ülkede bu hainler sayın Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Bende asıl önemli olan bu benim veya bir başkasının listede olması o kadar önemi yok. Bu ülkede siz halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı kast etmeyi göze alacak kadar cani grup varsa hepimizin hayatı tehlikede demektir. Benim bir başkasının demek değil. Hepimiz için risk demektir. Onun için burada kolluk kuvvetlerinin gereken tedbirleri alacaktır. Ve bu işin içinde olanları ortaya çıkartacaktır. Yargının karşısına çıkartacaktır. Kısa sürede ben ülkemizin rahata huzura kavuşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —