Tarih: 24.03.2016 09:16

BESYO Öğrencilere Tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Besni Toplum Sağlığı Merkezi Konferans salonunda düzenlenen panele İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, Adıyaman Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, Adıyaman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aykut Dündar, Adıyaman Üniversitesi BESYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Uğurlu, benden öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde açılış konuşmasını yapan Besni Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Öğretmeni Metehan Adıgüzel; “İnsanların toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi için iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi, düşünce gelişiminin yanında bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır.

Beden eğitimi ve spor, toplumu oluşturan bireylerin yaşamında üstlendiği işler ve amaçlar açısından artık büyük önem taşımaktadır. Günümüzde beden eğitimi ve spor, bireylerin değişik beklentilerine yanıt verebilmek için ilgi alanını genişleterek toplumsal sorunların çözümünde güçlü bir eğitim aracı olarak işlev görmeye başlamıştır.

Beden eğitimi ve spor, özünde bireylerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişiminin yanında eğitim süreci içinde sosyalleşme işlevini de yerine getirmekte ve böylece genel eğitiminin tamamlayıcısı olan bilinçli ve planlı faaliyetler olarak tamamlanmaktadır.

  Spor demek hayat demektir. Spor bir yaşam biçimi ve hayatın zorlu yollarını kolaylıkla aşabilme şeklidir. Yaşamı tam anlamıyla kucaklayabilmek sporla her zaman daha rahat ve kolay olacaktır. Çünkü yaşamı devam ettirebilmek sorunsuz geçirmek için spor yapmak en önemli kriterlerden biridir. Biz beden eğitimi öğretmenleri de, sizlere dolayısıyla gelecek nesillere bu alışkanlıkları kazandırmak için varız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından programa panelist olarak katılan Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, meslek seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun faaliyetlerinden ve başvuru koşullarından bahsederek beden eğitimi öğretmenliğini tanıttı.

Daha sonra panelist Adıyaman Üniversitesi BESYO Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aykut Dündar, Beden Eğitimi Bölümü hakkında, Antrenörlük ve Beden Eğitimi Spor Öğretmenliğine giriş şartlarından bahsederek öğrencilere bilgiler verdi.

Panel son olarak panelistlerin soru cevap şeklinde öğrencilerin sorularını dinlemelerinin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —