• BIST 100

    9195,49%-0,01
  • DOLAR

    39,56% 0,11
  • EURO

    45,53% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4290,34% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6914,53% -0,41

BESNİ'YE İZ BIRAKAN KAYMAKAM: ÇAĞLAR PARTAL

.

GÜNDEM 2.06.2025 14:54:00 0
BESNİ

Besni, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, görev süresi boyunca halkın gönlünde taht kuran kaymakamlarıyla da anılır. Bu isimler arasına adını yazdıran ve geçtiğimiz günlerde Silopi ilçesine tayin olan Kaymakam Çağlar Partal, Besni’de geçirdiği 3 yıl boyunca gerek 6 Şubat depremlerinde gerekse deprem sonrası şehrin yeniden inşasında halkla kurduğu samimi diyalog, gerçekleştirdiği projeler ve Besni’ye kattığı değerlerle ilçenin hafızasında özel bir yer edindi.

ASRIN FELAKETİNDE GÖSTERDİĞİ GAYRETLE DEVLETİN VARLIĞINI HİSSETTİRDİ

Besni halkı, Kaymakam Çağlar Partal’ı sadece projeleriyle değil, aynı zamanda mütevazı ve samimi kişiliğiyle de sevdi. İlçenin sorunlarına duyarlı yaklaşımı, çözüm odaklı çalışmaları ve halkla kurduğu güçlü bağ, onu görev süresi boyunca Besni’ye iz bırakan kaymakamlar arasına yazdırdı.

Besni’de göreve başladığı 2022 yılından birkaç ay sonra henüz çiçeği burnunda kaymakam iken 6 Şubat Asrın Felaketini Besni’de yaşayan Çağlar Partal, özellikle depremin ilk günlerinde sağladığı koordinasyon, halkın yanında olması ve dayanışma ruhunu pekiştirmesiyle sadece bir bürokrat değil aynı zamanda halkla iç içe olan bir idareci olarak öne çıktı.

Bu süreçten sonra şehrin yeniden inşa ve ihya sürecinde devletin halkın yanında oluşunu fazlasıyla hissettiren Partal, spordan turizme sosyal ve kültürel aktivelerden şehrin tanıtımına katkı sağlayacak projelere kadar birçok çalışmayı etkin şekilde yürütmesi Besni için bir şans oldu.

KIZILİN BESNİ’NİN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELDİ

Kaymakam Çağlar Partal’ın önemle üzerinde durduğu ilçenin turizm potansiyeli son yıllarda büyük ölçüde açığa çıktı.

Tarihi Kızılin köprüsüyle başlayan ve iskele projesi, çevre düzenlemesi ile daha birçok yatırımla devam eden Kızılin’deki çalışmalar yerel ve ulusal basında ses getirirken, çalışmalar meyvelerini de verdi. Şu sıralar çevre il ve ilçelerden haftada binlerce kişinin ziyaret ettiği Kızılin, Kaymakam Çağlar Partal’ın özverili ve uyumlu çalışmalarıyla Besni’nin parlayan yıldızı haline geldi.

SUGÖZÜ VE KÜTÜPHANE PROJELERİ

Öte yandan yıllardır Besni’nin en gözde mesire alanlarından olan Sugözü de Çağlar Partal ile birlikte bölgeye hitap eden bir alan haline geldi. Yapılan çevre düzenlemeleri, ziyaretçilerin konforunu artıracak çalışmaların yapılması ve halkın güvenle ziyaret edebilmesine olanak sağlayacak denetimlerin hayata geçirilmesinin yanı sıra Konaklamasız Orman Parkı/Millet Bahçesi olarak tescil edilen Sugözü, ilçenin turizm potansiyelini artıracak başlıca alanlardan oldu.

Besni için bir diğer proje olan kütüphane projesi ise şu sıralar tamamlanma aşamasında. Kent Meydanı Projesi ve Ciritmeydan Kentsel Dönüşüm projesiyle birlikte çarşı merkezinin yeniden canlandırılmasında büyük paya sahip olacak kütüphane projesi de Erdemoğlu Ailesi, AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ve Kaymakam Çağlar Partal’ın destekleriyle Besni’ye kazandırılacak olan eserlerin başında geliyor.

PARTAL: AZİM ŞEHİR BESNİ’DEN MUTLU ANILARLA AYRILACAĞIZ

Son yayınlanan kararnameyle birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesine tayin olan Kaymakam Çağlar Partal’ın başarılı çalışmalarına orada da devam edeceğinden hiç şüphe duyulmazken gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre Evren ve Gazetemiz Muhabiri Burak Özmercan Partal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Besni’deki görev süresi boyunca hayata geçirilen çalışmalar üzerine verimli bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Partal tüm bunların hayata geçmesinde Besni halkının desteğini yanlarında hissettiklerini vurguladı.

Görev süresini gazetemize değerlendiren Kaymakam Partal; “Besni’de 3. Yılımızı doldurduk, depremin hemen öncesinde gelmiştim. Sonrasında depreme yakalandık. Deprem sonrası çalışmalarımız tabi deprem endeksli oldu. Ama Besni her zaman potansiyeli olan bir yer. Azim şehir Besni’den depreme rağmen mutlu anılarla ayrılacağız. Gerçekten burada güzel dostluklarımız ve güzel işlerimiz oldu. Hep iyi hatırlayacağız Besni’yi” dedi.

“İŞİN İÇERİSİNDE HALK OLMUYORSA YAPMANIN DA ANLAMI YOK”

Kaymakam Partal şöyle devam etti; “Besni vatandaşı hep yanımızdaydı bizim. Gerek depremde gerekse deprem sonrası yapılan işlerde güvenleri ve destekleri elimizi çok kolaylaştırdı. Bizim en keyif aldığımız işler burada turizm, sportif, sosyal ve kültürel anlamda yaptığımız işler oldu. Bunlarda da dediğim gibi işlerin güzel olmasının asıl sebebi Besni halkının bunlara güvenmesi ve destek vermesiydi. Çünkü bunları tek başımıza yapmamız mümkün değil, yapsak da anlamsız olur. Çünkü kamu kurumları bu tür işler de halk işin içerisinde olmuyorsa yapmanın anlamı da olmuyor. Hem zaman hem de kaynak israfı oluyor. 

Tabi Kızılin noktasında belli bir noktaya getirdik. Turizm anlamında çok ciddi bir potansiyel barındırıyor o bölge. Gelir noktasında önümüzdeki dönemlerde Besni’ye çok büyük katkılar sağlayacak. 

Yine Sugözü Orman Parkı/ Millet Bahçesi çok çok önemli. Bir şehir içerisinde inanılmaz bir vadi, insanların gidip nefes alabileceği, hatta Besni merkezden yürüyerek bile gidip orada vakit geçirip gelebilirler. Projemizi de ona göre oluşturduk. Hayalimizdeki piknik ile birlikte Besni’deki herkesin ‘hadi gidelim Sugözü’nde oturalım, yürüyüp gelelim’ diyecekleri kafa dinleyecekleri bir yer olması için gayret gösteriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllardan itibaren de uygulaması başlayacak”

“1 YIL İÇİNDE BESNİ’NİN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR OLACAĞINI GÖRÜYORUZ”

Çarşı merkezindeki kütüphane projesine de değinen Partal; “ Yine Çarşı merkezde kütüphane projesi de bizi çok heyecanlandıran bir projeydi. Onu hemen hemen bitirmek üzereyiz, herhalde ayrılmadan açılışını yapacağız. 

Besni’de ilk geldiğimizde esnaf ve vatandaşlarımızdan ‘çarşı öldü, herkes yukarı taşındı’ sözlerini duyuyorduk. Ben de onlara ‘bu aşağının canlanması için buralara sosyal donatılar yapmamız lazım’ diyordum. Şuan Ciritmeydan Kentsel Dönüşüm Projesi, Meydan Projesi ve bizim kütüphanemizle birlikte bittiğinde buranın çok ciddi bir cazibe merkezi olacağını görüyorum. O anlamda bu projeleri gittikten sonra da takip edeceğiz, gerçekten sonuçlarını merak ediyorum. Muhtelemen bittikten sonra bir gezmeye de geliriz. 

Bir yıl içerisinde ben Besni’nin giriş, çıkış yolları, meydanı, kentsel dönüşümü ve bizim projelerimizle birlikte çok güzel bir şehir olacağını görüyoruz. Bunun için de mutluyuz” şeklinde konuştu.

Gazetemiz yetkilileri ise Kaymakam Partal’a değerlendirmeleri ve görev süresi boyunca hayata geçirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken yeni görev yerlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Haber Kaynak : Burak Özmercan-Muhabir

Ziraat Odaları, milletvekilleriyle tarımsal sorunları masaya yatırdı: Kuraklık, sulama ve girdi maliyetleri

TUBİM’den muhtarlara uyuşturucuyla mücadele eğitimi

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Ermeni Soykırımı’ tartışması: Başkanvekili Bingöl ile Katip Üye Öztürk arasında gerginlik

Adıyaman Belediyesi ile Greenwheel arasında kadınlara ve gençlere yönelik iş birliği protokolü

Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Balcı görevinden ayrıldı

BESNİ’DE ANIZ YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU

Milletvekili Özhan’dan Kaymakam Partal’a ziyaret

Vali Varol, Kalker Ocağında incelemelerde bulundu

İl Özel İdaresinin yatırımları değerlendirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Tosun, Umut Kent’teki öğretmenlerle buluştu

‘Adıyaman Okuyor’ projesinde ödüller sahiplerini buldu

Tut'da minik öğrencilere güvenlik eğitimi

Milletvekili Şan: Sincik yol projesi başladı

Besni'de vefat edenler 18.06.2025

TMMOB Adıyaman Koordinasyon Kurulu'ndan yerinde dönüşüm açıklaması

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Demir: ‘Uyuşturucu ve kumar belasına karşı el ele vermeliyiz’

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman Üniversitesi'nde ‘Eğiticilerin Eğitimi’ programı tamamlandı

El frenini çekmeyi unutan sürücü, aracının altında kaldı

Mangaldan sıçrayan ateş evi yaktı - Videolu Haber

ŞAMBAYAT’TA LASTİĞİ PATLAYAN TIR DEVRİLDİ

Besni’de evinin balkonundan atlayan kişi yaralandı

Besni’de havaya rastgele ateş açan kadın gözaltına alındı

Tarihi Cumhuriyet İlkokulu’nun Kent Müzesi’ne dönüştürülme süreci masaya yatırıldı

Adıyaman’da turizm alanında 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirildi

Bahçeli’den İsrail-İran gerilimine tepki: ‘İsrail, küresel emperyalizmin kiralık katili haline gelmiştir’

BESNİ’DE ZEHİRLİ ETÇİL SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ GÖRÜLDÜ

15 Baro Başkanından DEM Parti’ye süreç desteği: ‘Barış süreci demokratik çözümün anahtarıdır’

DEM Parti’li Coşkun: ‘Sırrı Yoldaş bir Türk, bir Sünni olarak, Kürtlerin ve Alevilerin mücadelesine hep destek oldu’ - Videolu Haber

Ümit Özdağ’a tahliye kararı

Yükleniyor

Milletvekili Alkayış: ‘Adıyaman’da spor yatırımlarıyla gençliğe umut, şehre nefes oluyoruz’

Adıyaman İşitme Engelliler Futbol Takımı Türkiye üçüncüsü oldu

Kaymakamlık Turnuvasında finalin adı: Eskiköy Selçukspor vs Şambayat İdmanyurdu

Fenerbahçe Beko’dan tarihi zafer: ‘Avrupa’nın En Büyüğü Bir Kez Daha Sarı Lacivertliler’

Besni Belediyesi Final Four için dev ekran kuruyor

Fenerbahçe Beko tarih yazdı: EuroLeague’de finale yükseldi

Ali Koç: ‘Fenerbahçe’nin Olağanüstü Genel Kurulu Eylül’de Yapılacak’

Adıyamanlı özel sporculardan 9 madalya: Malatya’daki bölge oyunlarında büyük başarı

Adıyaman Üniversitesi 3×3 Basketbol Turnuvaları’na Ev Sahipliği Yaptı May 12, 2025

Toklu Ortaokulu Yıldız Kız Bocce Takımı Bölge 2.'si oldu

TUBİM’den muhtarlara uyuşturucuyla mücadele eğitimi

El frenini çekmeyi unutan sürücü, aracının altında kaldı

Mangaldan sıçrayan ateş evi yaktı - Videolu Haber

ŞAMBAYAT’TA LASTİĞİ PATLAYAN TIR DEVRİLDİ

Besni’de evinin balkonundan atlayan kişi yaralandı

Besni’de havaya rastgele ateş açan kadın gözaltına alındı

Adıyaman dahil 75 ilde uyuşturucu operasyonu: 2 bin 311 şüpheli yakalandı - Videolu Haber

Adıyaman'da eş zamanlı 'Genel Asayiş’ uygulaması

KAMYONET İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Adıyaman’da kaçak göçmenler sınır dışı edildi - Videolu Haber

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Ermeni Soykırımı’ tartışması: Başkanvekili Bingöl ile Katip Üye Öztürk arasında gerginlik

Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Balcı görevinden ayrıldı

Milletvekili Şan: Sincik yol projesi başladı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Demir: ‘Uyuşturucu ve kumar belasına karşı el ele vermeliyiz’

Bahçeli’den İsrail-İran gerilimine tepki: ‘İsrail, küresel emperyalizmin kiralık katili haline gelmiştir’

DEM Parti’li Coşkun: ‘Sırrı Yoldaş bir Türk, bir Sünni olarak, Kürtlerin ve Alevilerin mücadelesine hep destek oldu’ - Videolu Haber

Ümit Özdağ’a tahliye kararı

Milletvekili Şan: Zulüm zinciri büyüyor, İsrail’in saldırılarını şiddetle kınıyoruz!

Milletvekili Resul Kurt yeniden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi seçildi

Milletvekili İshak Şan’a TBMM’de yeni görev: Kâtip Üyeliği’ne seçildi

Adıyaman Belediyesi ile Greenwheel arasında kadınlara ve gençlere yönelik iş birliği protokolü

BESNİ’DE ANIZ YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU

Milletvekili Özhan’dan Kaymakam Partal’a ziyaret

Vali Varol, Kalker Ocağında incelemelerde bulundu

İl Özel İdaresinin yatırımları değerlendirildi

TMMOB Adıyaman Koordinasyon Kurulu'ndan yerinde dönüşüm açıklaması

Tarihi Cumhuriyet İlkokulu’nun Kent Müzesi’ne dönüştürülme süreci masaya yatırıldı

BESNİ’DE ZEHİRLİ ETÇİL SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ GÖRÜLDÜ

15 Baro Başkanından DEM Parti’ye süreç desteği: ‘Barış süreci demokratik çözümün anahtarıdır’

BESNİ AİLE DESTEK MERKEZİNİN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ BEĞENİYE SUNULDU

Besni'de vefat edenler 18.06.2025

Besni'de vefat edenler 15.06.2025

Besni'de vefat edenler 14.06.2025

Besni'de vefat edenler 07.06.2025

Besni'de vefat edenler 30.05.2025

Besni'de vefat edenler 25.05.2025

Besni'de vefat edenler 20.05.2025

Besni'de vefat edenler 14.05.2025

Besni'de vefat edenler 12.05.2025

Besni'de vefat edenler 09.05.2025

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2