Tarih: 24.09.2024 18:20

BESNİ’DE FISTIK VE BADEM HASADI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman Valisi Osman Varol ve Milletvekili Hüseyin Özhan Besni ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Fıstık hasadına katılmak üzere Yayıklı köyünü ziyaret etti. Vali Varol ve Milletvekili Özhan’a ziyaretleri sırasında İlçe Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Reşit Alkan ve kurum amirleri de eşlik etti.

Vali Varol ve beraberindeki heyet burada çiftçilerle sohbet ederek hasada katıldı. 

Vali Varol, ilçenin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan Antep Fıstığı hasadında çiftçilere bereketli ve kazançlı bir hasat geçirmeleri temennisinde bulunarak; “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizde kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesi için çiftçilerimizi ve üreticilerimizi her daim desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Heyet Yayıklı köyündeki hasadın ardından Ali Erdemoğlu Mahallesinde gerçekleştirilen badem hasadına katıldı. 

Burada konuşan Vali Varol Türkiye’de iklim ve zengin toprak yapısı itibariyle badem üretimine en uygun ilin Adıyaman olduğunu vurguladı. Heyet kentin tarımı başta olmak üzere sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayan ve Türkiye’nin badem üretimi ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan bademin hasadını gerçekleştiren çiftçilere bereketli kazançlar temennisinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —